Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Marika Vanova
Marika Vanova 19.10.2020 v 17:17

denib - to jsem ráda, že se ti to líbilo, to je pro mě nadějné, že to bude dobré i dál

Eicherik
Eicherik 19.10.2020 v 18:05

Marika: Taky se na tuhle sérii chystám a taky nemusím krimi, kde tečou potoky krve. Tenhle víkend už konečně dojde na Bláto a mršiny. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 13:00

Hmm, zatím to vypadá, že knihovny nezavřou. Podle mě není důvod, když nebudou zavřené ani třeba hobby markety, což je vlastně knihovna taky. Že? :D
Ale vážně pod heslem "vem a táhni", protože zároveň zrušili různé věci, co tam právě lidi zdržují:
"Od čtvrtka 22. 10. 2020, do odvolání, nebudou poskytovány tyto služby pro veřejnost: Přístup na počítače s internetem pro veřejnost, kopírování, laminování, kroužková vazba a balení knih (a to ani v recepci, ani u výpůjčních pultů MKM). "
Naše knihovna navíc zveřejnila hezký obrázek, že knihy jdou vážně do karantény :)

Marika Vanova
Marika Vanova 21.10.2020 v 13:14

Lenka. Vilka teď zrovna říkal Prymula, že hoby markety budou zavřené.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 13:18

Marika Vanova: z toho jsme zmatená, jak to tam vysvětlil...
Chápu tedy správně?
Zahradnictví ano, hobbymarket ne?
Trochu jsem se do toho zamotala :(

Marika Vanova
Marika Vanova 21.10.2020 v 13:23

Tak jsem to pochopila já, když odpovídal na dotaz. Zahradnictví, květinářství, obchod s osivem ano, hobby ne.

Text příspěvku byl upraven 21.10.20 v 13:24

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 13:34

Marika Vanova:
Děkuji :)
Ale celkově je to 50/50 otevřeno/zavřeno. Já mám teď volno a jdu až v pátek do práce, tak jsem zvědavá, jaký to bude mít vliv na lidi kolem nás :/

keri.H
keri.H 21.10.2020 v 13:45

Jsem ráda, že jsem se rozhodla jít do města dneska. Mám na prodejně vyvolané fotky a potřebuju vrátit knihy, rovnou si půjčím i pár dalších. :)

Po obchodech moc nechodím, většinou jen když potřebuju něco na sebe nebo kvůli dárkům na Vánoce, sice jich dost objednávám přes internet, ale neškodí se občas projít po obchodech, někdy narazím na něco zajímavého.

reader.007
reader.007 21.10.2020 v 15:51

Prostě a jednoduše velcí hráči na trhu jedou dál, přestože všichni mají rozvod vzduchu řešený klimatizací, která je pro viry a bakterie přímo ideální líheň, ale vy malí podnikatelé, vy klidně krachujte, stejně jen kradete, lebo podle slov pána premiéra kradnú všeci... a teraz jste navíc nebezpečný, veď u vás, vo vašich jednomístných provozovnách sa ludia najvjacej kumulujú. Lebo tak nějak...

Skallarix
Skallarix 21.10.2020 v 16:51

@reader.007 - Velmi trefné!

PanPredseda
Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 17:41

Update: minutu ticha za naší knihovnu :(
Jenom je blbý, že u nás to nemůže nikdo dohnat, protože je ve středu zavřeno :D

Eicherik
Eicherik 21.10.2020 v 18:21

Tak nám zavřou knihovny paní Milerová! :-D

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 18:26

Eicherik: mám doma patnáct knih z knihovny a včera jsem si vyzvedla deset nových komiksů. Ale už si připadám trapně. Svědectví od Kinga se mnou bude doma během obou uzavření :D :D :D ale během tohohle dočtu ;)

keri.H
keri.H 21.10.2020 v 18:35

Já jsem knihovnu měla naplánovanou na dnešek, protože včera ani v pondělí jsem neměla čas. Normálně tam moc lidí není, když chodím po práci. A dneska to teda bylo něco. Přišla jsem do knihovny a tam plno lidí u knihovnice. A další lidi mezi regály s knihami (mimochodem bylo to asi hodinu po tom, co oznámili zavření). Pak najednou už skoro nikdo. A brácha tam byl s kamarádem po mně (museli jsme se minout) a prý tam bylo opět plno lidí.

Sestra chtěla do Pepca, tam hodně velká fronta. V drogérii to samé. Poslední dobou byly obchody prázdnější a teď najednou nával, s čímž teda logicky vláda musela počítat, že to tak dopadne.

Eicherik
Eicherik 21.10.2020 v 18:36

Lenka.Vílka: Mám doma čtyři knihy z knihovny, což je na mě hodně. To je na čtyři víkendy. A ještě mám doma nějaké nepřečtené knihy se sestrou Fidelmou. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 18:37

Keri.H: u nás je ve středu zavřeno, takže alespoň nemohli lidi na poslední chvíli začít šílet ;)

Text příspěvku byl upraven 21.10.20 v 18:40

keri.H
keri.H 21.10.2020 v 18:40

Lenka.Vílka: Přiznám se, že pak jsem si připadala blbě, jako že honem si něco půjčit, než mi to zavřou. :D Asi bych nikoho nepřesvědčila o tom, že to fakt byla plánovaná návštěva (ne, že bych vůbec měla zájem někoho o tom přesvědčovat). :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 18:46

Keri.H: já si to vybrala na jaře. Byla jsem v knihovně a po návratu z ní, mi do hodiny přišla zpráva, že je od druhého dne zavřeno :/ ale myslím, že kdyby bylo dneska úterý, tak tam asi taky nejspíš zajdu. Už když jsem tam byla minule, nebylo narváno. Čti víc knihovnicí než nás. Takže nedokážu odhadnout, zda by knihovnu lidé brali kvůli tomu útokem...

reader.007
reader.007 21.10.2020 v 18:48

PanPredseda: krásné, to si přímo žadoní o nové sloky :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.10.2020 v 18:52

Eicherik: no vidíte! To je potom tedy hezké skóre :)

PanPredseda
PanPredseda 21.10.2020 v 18:52

I tahle původní verze jich má, pokud se nepletu, víc, ale nejsou tolik známé.
A pak existuje ještě vodácká verze.

Eicherik
Eicherik 21.10.2020 v 18:57

Jenom malá poznámka k vám, co kritizujete současného premiéra. Nebudu to více rozebírat. Jsem zvědavej, jak budete nadšeni z toho co přijde po něm. :-)

Raksa.A
Raksa.A 21.10.2020 v 19:04

Eicherik, je stará pravda, že každá změna je k horšímu...

Eicherik
Eicherik 21.10.2020 v 19:13

Raksa.A: Obavám se, že tahle bude k horšímu velmi citelně. Vlastně se neobávám, jen ať si to lidé užijí. :-) A jelikož umím být i škodolibý, tak Američanům přeji, ať zvítězí Joe Biden. Za ty sviňárny, které prováděli po celém světě si to zaslouží. :-D

Vložit příspěvek