Filosofování pod starým mohutným dubem
Šikmý kostel jsem také zaregistrovala, hodně se o něm mluví a slyším na knihu samou chválu, tak uvidím, zda si ho časem taky přečtu. :)
Eicherik: Tak toho jsem si nevšimla, díky za upozornění. Nedočtené jsem si nikde nevedla a pak jsem si říkala, že jsem si je měla psát, tak tam bude nejspíš končit pár knih. :D
Eicherik: Koukám, že čteš Kouř a zrcadla, tak jsem zvědavá, jak se ti bude líbit. :)
keri.H: Teprve začnu. Nejdřív asi až zítra, až dočtu Bláto a mršiny. Říkal jsem si co budu číst ve středu, když je ten státní svátek. Žádnou kratší knihu po ruce nemám, tak se ty povídky hodí. Nemám rád, když nějaký příběh rozečtu a pak se k němu pár dní nedostanu. Taky jsem na Kouř a zrcadla zvědavej, povídky mám rád. :-)
spojila som trochu knihy s covidom - kreslíme s deťmi na rúška postavičky z kníh a z domu - takže občas mačky, občas psíček a mačička, mumminovci. A máme vychádzky povolené najmä medzi 1 a 5 nad ránom. Chcelo by to lampášik a termosku s kávou a vyjsť na ulicu.
alekis: Filmíček. Chápu to stejně. SPOILER: Holčičku přejel kočár a její duch se skamarádil se Smrťákem. Smrťák chtěl holčičku ušetřit, ale Osud je mocnější. :-)
Kniha hřbitova je moc hezká knížka. :-)
Nedočtené knihy. Nemá cenu ztrácet čas s knihami, které člověka nebaví. :-)
Text příspěvku byl upraven 24.10.20 v 15:47
Eicherik: To chápu, taky se občas ke knize nedostanu pár dní, ale zas tolik mi to nevadí.
Alekis: Tady bylo od rána krásně. Teplo a slunečno. Využila jsem toho a ráno jsem šla na procházku. A když přijela sestra s dětmi, tak jsme si dali venku kávu.
Zítra by také mělo být pěkně, tak uvidím. :)
Alekis: pána je mi líto. Jako každého, kdo tady nemůže být vinou někoho, něčeho jiného.
Bohužel z mého pohledu to dnes byla "další normální sobota". Skoro mi přijde, že možná ještě horší. Oteplilo se, děcka asi slavila prázdniny... :( :( :(
Eicherik: dík, nevšimla jsem si nového seznamu. Nedočtené knihy jsem evidovala v soukromém seznamu.
keri.H: Kniha Kouř a zrcadla není špatná. Už jsem dal dokonce jedné povídce (Trolí most) pět hvězdiček. :-)
Zaujal mě text u knihy v inzerátu na bazaru...
"Vyřazená z knihovny..."
Já když jdu na burzu podobných knih do knihovny ceny jsou do padesáti korun. Novou seženete na dvě stovky, zde prodej za 170 kč.
Buď na tom prodejce hodně vydělá nebo se u nás vyřazené knihy prodávají zbytečně levně :/
(Evidentně by to mohl být výhodně biznis. Za levno nakoupit, za draho prodat, ale základ je nenapráskat to na sebe. Mě ta svuvka dohromady s cenou akorát odradila, viz text dál...)
Naposledy jsem si koupila Black Hills za 25 kč.
Ale pointa, která mě zajímá kvůli tomuto inzerátu. Za kolik u vás? :)
Text příspěvku byl upraven 25.10.20 v 13:21
Lenka.Vilka - u nás jsou vyřazené knihy zadara, nebo za 10 - 20 Kč na knihovnu.
Eicheriku - nové kolonky jsem si nevšimla, já si udělala vlastní seznam s nedočtenýma
Alekis - to je mi pána líto, není to žádná sranda, moje kamarádka sestřička musela taky z odd chirurgie přejít na Covidárium a že chodí jako kosmonaut je asi to nejméně strašné na tomto odd.
Eicherik: To byla moc pěkná povídka, také se mi líbila. :)
Lenka.Vílka: Řekla bych, že spousta lidí to tak dělá, někde sežene levně a prodá draho a není to jen u knih. Také jsem takhle nakoupila knihy na burze levně, ale bylo by mi trapné to prodávat takhle draho, když kniha není nová a je koupená jen za pár korun. Zkusila bych to prodat za pár korun, kdyby někdo měl zájem, ale u knih, kterých se chci zbavit, tak jsem ochotná je dát pryč i zadarmo, protože mi stejně jen zabírají místo.
U nás se v knihovně prodávají tak za 10 až 20 Kč. Občas nějaká i za 50 Kč.
Text příspěvku byl upraven 25.10.20 v 15:05
Keri.H: kdybych na to měla žaludek, taky to tak dělám, ale ráda vidím, že je nás víc :) nebo vážně za pakatel nebo za poštovné, když jsem za stejnou cenu sehnala.
Viz časopis Pevnost. Má v každém čísle knihu jako přílohu. Čili kniha vyjde na sto kč. A už jsem si tady všimla, že je někdo schopný dát den na to knihu do bazaru. Za víc a chce ještě poštovné. Ale asi jsem trochu mrcha :D proto k těm knihám vždycky píšu do Zajímavostí, že to vyšlo v tom časopisu. Dokonce jsem jednou psala jednomu uživateli, který psal, že za knihu dá cokoliv a v bazaru jí taky někdo nabízel za hodně peněz, ať si koupí poslední Pevnost ;)
Já bych asi byla špatnej prodejce... :(
Text příspěvku byl upraven 25.10.20 v 15:14
To je přece stará pravda. Levně nakoupit, draze prodat a pozdržet platbu. :-D
Lenka.Vilka - s tím bazarem a prodejem knih dráž s tebou souhlasím, je to hnus, ať jdou prodávat něco jiného..
Marika Vanova: zlepšila jsem si náladu. Objednávkou spóóusty knih. A ne z bazaru :D
Vložit příspěvek