Filosofování pod starým mohutným dubem
keri.H - Šumava je stále in, na Čeňkově pile a kolem Vydry na Turnerově chatě a druhý den na Kašperku na začátku října bylo i letos parádně a vyšlo i krásný počasí
Lenka.Vílka: Knižní série Pendergast je snad prokletá. Po knize Zátiší s vránami se ztratil v pražské knihovní síti další díl Pekelná síra. :-( On to tady snad někdo krade. :-D
Tohle se nehodí do vlákna "Jakou kuriozitu jste našli v knize?", ale je to těsně vedle. Manželce přišel z antikvariátu balíček s knihou o Janu Třískovi a pan antikvariátník použil jako vycpávku dvoje německé lékárnické noviny Deutsche Apotheker - Zeitung z roku 1940 psané švabachem. Jako kuriozita je to zajímavé, ale dobrý nápad to není, protože kdyby ten balíček dostal někdo, jehož rodina má osobní bolestnou zkušenost z tohoto období, tak by mohl utrpět šok.
Lenka.Vílka: Objednal jsem si další díl Tanec smrti. Já jsem prostě optimista. :-)
Eicherik: co jiného nám zbývá, že?
Já..mám jednu povinnost (mamka by řekla "jednu jedinou"). Dávat jí knihy ve správném pořadí. Tj půjčovat jí od sebe série za sebou a rezervovat správně v knihovně. A co jsem provedla minulý týden? Prohodila jsem Oddělení Q :( stydím se ještě dneska. Ale mamka to bere sportovně. Chvíli kafrala (protože nevěděla, co se Rose stalo, jenom jak to dopadlo). To máme od těch našich důchodců samá vlídná slova. Ale ona bude mluvit jinak, až zítra ve schránce najde leták z tesca, který jim nechodí, a jaká hodná dcerka dnes cestou z práce ten leták hodí do schránky?! :D Snad si to vyžehlím :O
Eicherik: Ani by mi to nedošlo, kdybys to nenapsal. Pověrčivá nejsem. Hlavní pro mě je, že je pátek a že mě čekají čtyři dny volna. :)
Eicherik ...dnes pozor /pátek 13/ dnes by mohl zmiznout další díl objednaného Pentergasta !!!
Encyklopedie: I to by se mohlo stát. :)
Takové mizení knih nepotěší. Ze zvědavosti jsem se podívala na naši knihovnu a u nás mají všechny díly (kromě posledního) k vypůjčení.
Text příspěvku byl upraven 13.11.20 v 12:47
V našej knižnici mali z istej série prvý, tretí, štvrtý, piaty, šiesty, siedmy, ôsmy a deviaty diel. Tak som ten druhý diel kúpila, prečítala a darovala som ho knižnici. Knihovníčka sa potešila, knihu prijala. Ale čo s ňou urobili, to je záhada, lebo keď som ju neskôr hľadala, nemali ju. Paráda.
Eicherik: Proč nezkusíš meziknihovní výpůjčku? To je něco jiného než vaše mezipobočková ...
Kde se dneska v knížkách touláte? Já jsem v Egyptě s Černou ženou od Nilu, ale už se blížím ke konci. Pak uvidím, kam mě zavede Hodina tance a lásky.
Já jsem na ostrově Glass Island. Je to v USA v blízkosti hranic s Kanadou, mezi městy Vancouver a Seattle. Ostrovy tam jsou, ale tenhle bude asi vymyšlenej. :-)
...já jsem v DC a důležité je, že mám sebou kufr plnej drog a prachů .....
encyklopedie: Tak to předpokládám, že máš i nějakou zbraň ... :-)
Eicherik: A co tam děláš?
Já jsem v noci jezdil po Moskvě v modrém trolejbusu a ráno se toulal po Arbatu.
denib ....ty zbraně mám hlavně za zády ....a docela mám nakvap se ztratit
Ano. Teď jsem ho i zhodnotil v komentáři ke knize a bohužel, ne zcela mi sednul překlad pana Kovaříka.
Já jsem v Polsku na zámku ve Slodkowicích a jezdím na koni a v druhé knize jsem na svatbě v jednom horském hotelu v nejmenovaných horách naší republiky.
Vložit příspěvek