Filosofování pod starým mohutným dubem
Od pondělí knihovny v Praze otevírají výdejní okna – knihokna. Ono to asi bude u většiny knihoven v Česku. Knihokna slouží k výdeji rezervací, nikoli k půjčování a vracení knih. :-) Je to dobrý krok, jen se mi začínají doma hromadit knihy. :-)
Text příspěvku byl upraven 20.11.20 v 19:48
Eicheiku, tak to je fajn. Alespoň půjčí to, co mají a udělají lidem radost :)
Jenom to bude nepraktické, až to lidi najendou vrátí, když se klasicky otevře, snad už v lednu :D aby někdo nemusel příjet kamiónem ;)
Eicherik: Kdyby byly otevřený i ostatní obchody, tak bych cestu do města zvážila, ale jen kvůli vyzvednutí rezervace se mi to nevyplatí,když bych pak musela čekat na autobus někde venku.
Aspoň přečtu svoje knihy, zrovna minulý týden jsem si objednala nové. :)
Tak jsem své mladší sestře koupila v bazaru k sedmdesátinám knížku Zuzanka objevuje svět, aby si připomněla, že a proč se jmenuje Zuzana. Myslíte, že mě zabije?
keri.H: To chápu. U mě je to něco jiného, mám knihovnu nedaleko. Ale s otevřením obchodů to vypadá nadějně. :-)
Eicherik: to je dobře, protože "ta ekonomňika musí šlapjať". Ha, teď jsem zjistila, že na ten jeho slovník neexistuje klávesnice :D
Ale je to dobře. Někteří už sedí doma zbytečně dlouho skoro za to samé, za co ostatní chodí do práce ;)
Škoda to nefunguje jako když je někdo dlouho na pracáku, to by alespoň gucci čivavy zjistili, co je to skutečná práce :D
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 07:37
Lenka.Vílka: Blbá doba. Naštěstí se dá hodně věcí vyřídit po internetu. :-)
Eicheik: nebo kupovat dárky průběžně celý rok. Což dělám já. Má to jenom jednu drobnou nevýhodu. Při pohledu na protříděné hromádky podle jmen si řeknu: "Není to moc? Vždyť celý rok zlobil(a)!" :D
Tak od pondělí už i v naší knihovně. Lze vracet a půjčovat rezervace, ale normální půjčování ne. Uvidíme, já mám některé knihy prodloužené až skoro do poloviny prosince. A to už asi otevřou normálně. Není důvod, proč ne. A že tam mám ještě pár kousků na přečtení :)
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 09:46
"Napadlo ho, že v den, kdy svět skončí nějakou klimatickou katastrofou, nebo kdy padne burza a dojde k masakrům a vzpourám, pořád tu budou lidi dost hloupí na to, aby se honili za míčem, a pitomci ještě pitomější, kteří budou chodit na stadion a fandit jim."
(Bernard Minier - Kruh)
Sice mě styl Miniera nesedl, ale tohle je trefné ;)
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 10:24
Eicherik: mám 5 na vrácení, 8 ještě na přečtení a 3 rezervace na vyzvednutí (tam je i ten Naslouchač). Já nikam nepospíchám ;)
Lenka.Vílka: Taky mám 5 na vrácení. 2, které knihovna "ztratila", na 2 rezervace čekám a 2 si ještě přiobjednám. :-)
Raksa.A To je nádhera, Trnka musí udělat radost v každém věku. Já třeba nechápu tu umanutost, s jakou se rodiče i prarodiče zbavují za každou cenu všech knih pohádek, protože děti odrostly...
U nás knihovna funguje "na zavolání", takže když si chce někdo vypůjčit, musí se objednat předem. Má to jen jednu drobnou chybu - já chodím jinam.
Eicherik: Minier má sice pravdu, mám doma takové dva exepláře, ale dovoluji si poznamenat, že i jejich zanícení je omezeno strachem o osobní bezpečnost. Zvláště když je v tom tak mohutně podporuje čété, které věří jako Písmu.
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 12:26
...zatím nevím jak to bude fungovat v naší knihovně.... ale je mi to úplně fuk.... nic půjčeno a do konce roku určitě nic nebude půjčeno..... až otevřou Knihu, tak tam mám nachystáno pěkných pár titulů ..... Vánoce nebudou na blatě, ale budou na knihách.... jinak zásoba ebooků stoupá rychleji jak Bečva při potopách.........
V knihovně začal fungovat rozvoz objednaných knih domů. Vrátit se dá při dovozu nebo přes knihobox, ten u nás funguje už dlouho.
Vypůjčené knihy mám přečtené, ale to vůbec nevadí, aspoň čtu koupené knihy. Na Vánoce, pokud budu mít volno, si nějaké čtivo půjčím.
reader.007 - máme to stejně :), doma s láskou opatrujeme desítky, spíš stovky dětských knih. Z některých si jako děti četli už moji rodiče.
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 16:04
Vložit příspěvek