Filosofování pod starým mohutným dubem
ja už mám odvianočeno. Zhruba pred mesiacom som stihla šalát, syr a za hrsť darčekov. Akurát strom ešte ostal zabalený.
Eicherik - já vím, velmi pozdě. ;-)
Jindy se Vánoce, a to nejen v obchodech, připomínají už od září.
..nakonec je pro mne dobře, že přivřeli vrátka /čtečka je furt plná/.....aspoň mi zbyde víc knih pod strom .... kdybych kupoval průběžně ......tak bych měl už všechno přečtený ..... knihy neutečou, nemaj nožičky ....už jsem sesumíroval co tam na mne všechno čeká a bude to darda!
K tomu mě napadla otázka "Už jste si napsali nebo řekli o knihu pod stromek? Popřípadě koupili.
O jakou? - Pokud to není tajemství. :)
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 15:41
R.E.M.: Předčasně jsem si nadělila Šikmý kostel. Alespoň splním poslední bod výzvy :-)
Napsal jsem si o Zázračné zbraně a tajné projekty a daruji Návrat na ostrov lží. :-)
Ja si nadelím Biskupovo tajomstvo, čo je veľmi stará detektívka. Len neviem, ako sa mi bude pozdávať preklad. Som zvyknutá pri takýchto starých detektívkach na starý preklad plný archaizmov, čo je súčasťou čara tých kníh, a bojím sa, že pri súčasnom preklade sa nebudem zďaleka tak dobre baviť. Mám rada, keď na mňa preklad pôsobí historizujúco.
Ze zvědavosti jsem koukal kolik stojí taková audio kniha Jméno růže. 224,- Kč a navíc je mnohem skladnější než papírová kniha. :-)
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 17:46
Naias: Je to ostuda! Už se na to chystám přes dva roky. U nás v knihovně ji mají, ale je na ni fronta. :-)
Eicherik: Jen se koukni, jestli u Jména růže jde opravdu o audioknihu nebo o dramatizaci ....
...není čas pořád pokukovat co jsou za novinky mezi audioknihami....ale Jméno růže je dramataizace /6-ti hodinová
...ovšem je to daleko lepší než poslouchat 15 hodin text
Text příspěvku byl upraven 21.11.20 v 19:27
denib. ....knížku si můžu přečíst ......ale výborně zpracovanou dramatizovanou hru si nepřečtu.
A tohle je jeden ze skvostů co v dramatizaci vznikl....
Psa Baskervilla si taky raději poslechnu dramatizaci /knihu jsem četl mnohokrát...
encyklopedie: V tomhle případě jsem knihu taky četla. Ale obecně za audioknihu považuji načtený text. I ten může být načtený výborně.
Audiokniha je nahrávka mluveného slova. Obvykle vychází z tištěných materiálů, ale nemusí jít za každou cenu o přesnou audioverzi knihy. To je i můj názor .....
Konec o audioknihách....
Malliet - Zlovestny podzim, Osudna zima .....vyzkouším
encyklopedie: Zkusím. Ve dvojce jsou dokonce i moje oblíbené Vánoce. :-)
Vložit příspěvek