Filosofování pod starým mohutným dubem
Pan Předseda, "mafl"je jasnej, ale "šukačku" slyším poprvé. Ovšem je to trefné, páč ten plátek té přímočarky opravdu řádí v tomto rytmu.
Eicherik: Mám na Fidelmu podobný názor. Ty knihy jsou pořád stejně kvalitní, ale zjistila jsem, že už mě to tolik nebaví číst.
Neznám ani jeden výraz, tak aspoň vím něco nového. :)
Začetla jsem se do knihy Bez těla a baví mě to stejně jako první díl. Vypadá to na hodně dobrou sérii a jsem ráda, že jsem na ni, díky vám tady, narazila. :)
denib: Kdysi jsem uvažoval, že celou sérii vysbírám. Dnes to vidím tak, že si ponechám jen ty nejzajímavější díly. :-)
Čtu knihu Pán duší. Myslíte, že tahle kniha splňuje 7. bod Výzvy? Kniha, která má v názvu část lidského těla. :-D
Říkejte mi různými slovy, třeba naivka, ale duše je ta nejdůležitější část lidského těla. Už jenom kvůli tomu, co ve skutečnosti nevíme. Je to fakt tam?
Lenka.Vílka: Souhlasím, opravdu. :-) Ale použiju asi něco materialističtějšího. :-)
Eicherik: ale zase nechápu, proč u bodu nebyla moje oblíbená debata, že to lidi chápou špatně. Třeba "...je to část, ne součást..." a podobné. Co si myslíš třeba o "krev"? Na to si taky vlastně nesáhnu. Nebo jo, ale když budu osahát na linu pět litrů krve, tak to druhej den nevidím na mejdan :(
Lenka.Vílka: Krev bych taky uznal. Koukám, že jsi se do Výzvy pořádně opřela. :-)
Eicherik: Já tam mám ruce! Ty se počítají nehledě na keci kolem :D
Ale jo, když jsem to dávala dohromady, nenapadlo by mě, že přečtením šestidílné série zaplácnu hned šest bodů...
Ale dneska jsem začala číst Království od Nesba. Takže tam chvíli nic nepřidám :/
(ALE sedí do třech bodů. Teoreticky do čtyř. Takže je na výběr.)
Text příspěvku byl upraven 11.01.21 v 20:18
Eicherik, tak to nebude nic pro mě, když tam v hlavní roli bude paní Č. Já sleduji Forever/jsem už u 7. dílu/ a celkem zaujalo.
Duše a krev, zajímavý, nad tím jsem ani neuvažovala, napadly mě spíše jen viditelné věci (ruce, oči atd.). :)
Eicherik: Také se chci dívat, podle ukázek to vypadalo dobře.
Dudu: Forever jsem si minule napsala do seznamu a až budu mít volnější program, chci se podívat. :)
Text příspěvku byl upraven 10.01.21 v 21:06
Dudu: Paní Č. je taková zvláštní. :-D Ale jako herečka je opravdu dobrá. :-)
Eicherik .....moje žena viděla nadšená první díl .....dnes to přeblikávala, až to nakonec vypla ...
prý ty osvicenecký kecy nemusí.... nedivím se jí, je po mě ..... :-) :-)
encyklopedie: Někdo má rád buchty makový a někdo tvarohový. :-) Já mám rád ty s Nuttelou. :-D
Eicherik, to já jsem zase štrůdlovej. Každý týden si dávám dva až sedm kousků.
keri.H - to je fajn, že nejsem sama, koho duše jako část lidského těla nenapadla. Uvažovala jsem zcela "přízemně" - hlava, ruka... Krev mě taky nenapadla, i když součástí těla je. :-))
Eicherik: Nad Hlavou Medúzy jsem přemýšlela. Božena mě v podání A.G. na kouknutí nenalákala.
Text příspěvku byl upraven 11.01.21 v 12:10
Tohle načetl O.Brousek a poslouchá se to pěkně:
https://youtu.be/BY8srZEdJDk
Dudu: Pěkné, hodí se na poslouchání před spaním, kdy poslouchám většinu audioknih. :)
Starší!! Otakar Brousek starší... to je důležité zdůraznit :-)
Ale "mladej" se taky dobře poslouchá, já s ním mám stažených pár v průměru tak tříminutových úvah o čtení (aj.) K. Čapka a je to fakt pohlazení
Dudu: Štrůdl je pecka. Klasickej musí bejt s vlašskejma ořechama. A hodně mám rád i tvarohovej. :-)
R.E.M.: Božena. V prvních dvou dílech ji hrála Anna Kameníková. Viděl jsem jen druhý díl a myslím si, že to zahrála velmi dobře. Celkově se mi to zpracování hodně líbilo. A. G. je obecně hodně neoblíbená. Ještě seriál neběžel a už si někteří diváci stěžovali, že tam bude hrát. Osobně si taky myslím, že hrát moc neumí. :-)
Vložit příspěvek