Filosofování pod starým mohutným dubem
@Hana H. - No, možná ho to tu přestalo bavit. Předpokládám, že neměl takovou odezvu od uživatelů v diskuzích, jakou očekával. Ale to jsou jen mé domněnky.
...a vůbec tady je to vysvětleno
https://www.encyklopedieknihy.cz/index.php?title=Form%C3%A1t_knihy
encyklopedie: Díky. :-)
Ještě jsem se dočetl:
osmerka, 8° (octavo), knižní formát, který pův. vznikl trojím přeložením tiskového archu; dnes normalizovaný formát velikosti 20-28 cm výšky hřbetu knihy.
(encyklopedie.vseved.cz)
Text příspěvku byl upraven 22.03.21 v 21:33
Tohle mě dnes dostalo:
Letí dva policajti ve vrtulníku a jeden povídá druhýmu:
"Rozbila se nám klimatizace."
"Jak jsi to poznal?"
"Protože pilot se potí a ten velkej větrák nad náma se netočí."
(Vtipkar.cz)
Eicheriku :D díky, dobrých vtipů není nikdy dost.
Taky je tak zapomínáte, já strašně a většinou mi zůstane v hlavě takový, bez kterého bych se obešla.
Dočetla jsem Nebeské pastviny od Steinbecka a musím říct, že jsem si výborně pošmákla. Hned jsem si objednala v knihovně další od něj a to Měsíc zapadá a dnes vyzvedla. Úplně jsem zapomněla, jaký je to bezva autor.
Steinbeck....dočteno, sečteno, podtrženo....schováno k ostatním "klasikům" do skříně .... už na něho není a nebude čas.... život se krátí a čtení nepřečteného je několik hafoldů....
alekis, jest tak.... já pomalu odklízím a umetám cestičku jak přečíst co nejvíc novinek a také mnoho knih, které už jsem četl.... ale rozhodně už to nebudou žádní latinici, hugáci, rusáci atd a novější klasikové... těm se musí líbit v pěkné ořechové skříni....akorát nevím jestli je nebolí hlava, leží totiž namačkáni na sobě.... :-) :-)
Text příspěvku byl upraven 24.03.21 v 20:48
Hlásím, že Rej upírů zatím dobré. Výběr povídek se mi líbí. Dík za zmínění ;)
Eicherik: ale už žádné další rady neposlouchám :D mám doma připravené bichle a furt čtu povídky nebo komiksy :/ ale taky dobrý, povídky já ráda :)
Text příspěvku byl upraven 24.03.21 v 21:14
Lenka.Vílka: Jsem na tom stejně. Jsem zavalenej knihami. :-) Nevidím, neslyším, na tipy nereaguji. :-D
Eicherik: citace z knihy Lockdown a vysvětlení, co je (proč je?) to ten lockdown:
Čas, kdy si v důsledku celosvětové pandemie konečně můžete přečíst všechny ty knihy, které jste odkládali na později...
No, kdybch se nemusela zahalovat jako muslimská žena, nepoznám lockdown :D jenom mi už dochází blogy na psaní a nemohu vidět všechny příbuzné, dík za výhodný telefonní tarif. Ale vážně nemám víc času na čtení :/
Lenka.Vílka: Je zajímavé poznávat ženy podle očí a říkat si, jaká mají asi ústa. :-D Taky nemám víc času na čtení. :-) Možná až přijde karanténa. :-D
Eicherik: to mě jediné štve na současné době, že lidi chodí v hnusných nudných respirátorech a chudý si nemohou vyhrát, aby to i tak sedělo s outfitem. Což je u mě většinou: hmm, je to čistý, není to úplně mimo, jo, to si vem. Ale teď se do blbě dává k sobě :(
Ale ústa máme drzá jako vždycky, nic nás nezastaví ;)
Dnes mi přišla poštou nová kniha. Moc jsem se na ní těšila, ale kdo ví, kdy se k ní dostanu :D
Zatím jsem furt negativní a je jedno, zda se při tom snažím vyšťourat si mozek z hlavy nebo ne....
Lenka.Vílka: Taky jsem zatím negativní. Testují nás dvakrát týdně. :-) Už jsem si troufl i na test z nosu. :-D
Teď o víkendu mě čeká pětisetstránková kniha a v závěsu mám dvě sedmisetstránkové. Už se nemůžu dočkat. :-)
Eicherik: takže přijde řada na ty tlusťošky? Hezké čtení tedy přeju :)
Vložit příspěvek