Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: Dala, protože ta kniha je úžasná. :) A uvažuju, že se podívám i na jinou.
keri.H: Koukám, že sis ji dala i do doporučených, to mě těší. Já si vytipoval Tajemství ostrova za prkennou ohradou a O Červenáčkovi. :-)
Text příspěvku byl upraven 23.06.21 v 21:15
Eicherik - na Kyselé třešně jsem kápla tady na DK, tak jsem objednala v knihovně a už ji mám doma v kopičce knih a jejich čtecí strategii :)
Marika: Jak vysokej máš kopeček z knihovny? Já šest kousků a ještě asi jednu dneska přiobjednám. :-)
Kdo chce shlédnout netradiční, zajímavý, naturalistický, drsný a nejspíše hodně realistický příběh tomu doporučuji krátkometrážní historické válečné drama Slavkovský advent (2017). :-)
Jiří Lábus a Radek Holub v hlavních rolích strhujícího dramatu. V předvečer bitvy u Slavkova jsou v sázce čest, majetek i holé životy.
Je možno zkouknout na iVysílání ČT.
Text příspěvku byl upraven 24.06.21 v 19:56
Homosexualita je v současnosti velmi populární téma.
Marvel konečně potvrdil Lokiho sexuální orientaci. Odhalení přišlo v novém díle jeho seriálu
Fanoušky marvelovek odjakživa zajímalo, zda je filmový Loki heterosexuál, nebo homosexuál. Teď už to řešit nemusí.
(coolmagazin.iprima.cz)
Marvel tvrdí, že Loki je bisexuál.
Skutečný Loki byl, je heterosexuál. Se svou ženou, bohyní Sigyn, má dva syny, Narfiho a Váliho. S obryní Angrbodou zplodil tři netradiční potomky. Vlka Fenriho, mořského hada Jörmunganda a bohyni Hel, vládkyni podsvětí. Na kontě má ještě jednoho netradičního potomka, osminohého koně Sleipnira. Toho zplodil při své proměně v klisnu s hřebcem Svadilfarim.
Nikde jsem se nedočetl, že by měl sexuální styk ve své mužské podobě s jiným mužem. :-)
Text příspěvku byl upraven 24.06.21 v 20:40
Ještě jeden knižní tip. Okouzlen výtvarným uměním Pavla Čecha jsem si vytipoval knihu Tajemství ostrova za prkennou ohradou.
Kreslený příběh o přátelství, pocitu viny a smíření. Poetická kniha určená nejen dětským čtenářům.
Před smrtí, která přináší vykoupení, vyplouvají vzpomínky na léta her, kdy přátelství mezi kluky bylo utvrzováno krví. Příběh vypráví o třech kamarádech a neštěstí, které všechny poznamenalo na celý život. Snivé, celostránkové ilustrace nás vtahují do světa temných uliček, zarostlých zahrad, kde se ukrývají tajná místa a dětské sny.
Objednáno v knihovně. :-)
Eicherik: a nejsou spíš na té primě popletové? A spletli si fluidní pohlaví s bisexualitou? Protože s tím se tam pracovat bude, co jsem pochopila (furt to na mě skáče na fb a já fakt nesnáším spoilery.)
Já zatím viděla jenom první díl, tak jsem zvědavá, jak to tam sdělí a jak moc to tedy na primě zvojtili ;)
(Což v komiksech už je.)
Text příspěvku byl upraven 24.06.21 v 21:17
Lenka.Vílka: Je to možné. Co je v komiksech to nevím, já to znám jen z pohledu mytologie. :-)
Eicherik: jistě, jistě, ale určitě ne BIstě ;)
Ale nebudeme si lhát, kdyby seriál natočili před deseti lety, tohle by se snažili zakopat možná až do středu Země.
Text příspěvku byl upraven 24.06.21 v 21:35
To je naprosto neuvěřitelné.
Tornádo v Česku Hodonín Lužice
https://www.youtube.com/watch?v=WH5yj0pjsYw
Hrozné neštěstí, už se začínají dělat sbírky na pomoc.
Bohužel jestli se bude s přírodou pořad mávat, tak ona nakonec zamává s námi. Zbytečně nekácet, nebagrovat, nezastavovat ohromné plochy, zadržovat vodu, nekoukat jen na prachy...
Text příspěvku byl upraven 24.06.21 v 23:26
Dudu já chápu že to je ošemetná situace a že bychom se k přírodě měli chovat zodpovědně, ovšem v tomhle má ona vždy navrch a opravdu tady viník není.
Navíc máme nejvíce zalesněnou republiku za posledních 100 let. Je to strašné neštěstí a solidarita by měla být samozřejmostí...
Text příspěvku byl upraven 25.06.21 v 09:21
Atuin, viník ona není, viníkem jsme my, protože jsme zapříčinili změnu klimatu. Je to daň za nadstandard, který se pro nás stal samozřejmostí. Byla jste se někdy teď podívat v lese? Takhle zničené lesy a půda... Tohle nikdy nebylo.
Dudu: Dovolím si nesouhlasit. Přímořské státy už ve starověku přišly o lesy díky stavbě dřevěných lodí. Na jediný kostel Panny Marie v Mnichově se v 15.století spotřebovalo 20 000 dubů. Nebýt ropy a umělých hmot tak by už dnes žádné lesy neexistovaly.
Braunerova, to byl jen takový čajíček oproti tomu co se děje celkově ve světě teď. Harwestory po celém světě rubou a válcují zem. Jsem z oboru, tak to už nějaký čas sleduji. Jestli to půjde tímhle tempem a bude se víc koukat na prachy, než se snažit žít v souladu s přírodou, tak tu budeme mít tyhle tropické teploty a nebezpečné jevy mnohem častěji.
Text příspěvku byl upraven 26.06.21 v 17:59
Dudu: Elon Musk tvrdí, že jediná záchrana lidstva je najít si jinou planetu :)
Já jsem ohledně budoucnosti lidstva pesimista. Stačí se podívat ne dekadentní Západ. A ekologie? To je bohůmžel jen jedna velká šaškárna.
Eicherik, je fakt, kdyby celý svět žil tím pohodlným způsobem, jakým žije západ, tak už se tady pečeme v létě na padesátkách. Naštěstí už mu to začíná docházet, že to takhle dál nejde.
Dudu: opravdu? To jako že jdou řetězce do sebe a ruší všechno to jídlo v jednorázových plastových krabičkách? Nebo už nebudou supermarkety svítit celé noci? Nebo že se budou pro výstavbu různých výrobních hal a překladišť používat jen brownfieldy a nikoliv orná půda? Přestanou se převážet plodiny přes půl zeměkoule když se dají efektivně pěstovat v místě prodeje (nebo alespoň v té samé zemi, maximálně stejném kontinentě)?
Přestane se ve velkém vyvážet dřevo do Německa, aby se k nám zpět vozilo zpracované na výrobní polotovary, protože podmínky pro dovoz odpovídající techniky jsou natolik likvidní pro případné zájemce pro podnikání v oboru, že jsou fakticky neproveditelné?
Nebo se prostě jen uvalí jen dražší poplatky/daně/odvody jako úlitba ekologii a tím pádem se změní houby s octem?
Eicherik má bohužel pravdu, cesta ven nevede. Ne tak, jak je to vedeno dosud a protože do podzima se pochopitelně "alarmujícím způsobem zhorší situace s covidem", čekají nás korespondenční volby a jak to dopadlo jsme mohli vidět v Americe...
V pátek ráno, před šestou - jako každý den - jsem si nasadila sluchátka do uší, abych nerušila sousedy a zapnula své oblíbené rádio a tam hlásili strašně smutnou zprávu o tom, co se stalo v Jihomoravském kraji. Že se tam přehnalo tornádo a smetlo několik vesnic. Hrůza. Strašné. Je to jak kdybych koukala na záběry z válečného filmu po bombardování.
Text příspěvku byl upraven 27.06.21 v 16:53
Vložit příspěvek