Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

keri.H
keri.H 21.07.2021 v 21:01

ijcro: Takže očkování jen kvůli tomu, že to zjednodušuje život? Já myslela, že očkování má být proto, aby člověk byl ochráněný.

braunerova: Já necestovala do zahraničí ani předtím, byla jsem maximálně tak v Německu a jednou v Anglii. Jinak cestuji po ČR, takže mě nějaké cestování netrápí.

Jak jsem psala již výše, mě prostě vynucené očkování štve. Všechno se na lidech zkoušelo několik let a navíc za to lidi byli placení, teď vlastně chtějí očkovat i lidi, kteří prostě nechtějí být součástí testů.
V tomhle stádiu k tomu nevidím důvod. Vzhledem k tomu, že jsem zdravá a za celou dobu, co se tohle děje, jsem zdravá byla, tak mi připadá zbytečný do sebe nechat něco píchat.

Text příspěvku byl upraven 21.07.21 v 21:13

braunerova
braunerova 21.07.2021 v 22:11

keri.H, Dudu: Povinné to doufám nebude nikdy, takže revoluce snad nehrozí :) Já třeba musím občas služebně do Bratislavy a na dovolenou jezdím do Tater, a než bych si nechal pořád strkat špachtli do nosu, tak jsem se nechal očkovat. Tohle ale ať si každý vyhodnotí sám.

PanPredseda
PanPredseda 21.07.2021 v 22:13

Já jsem zrovna předevčírem vyndal kovovou lžičku ze zmrzliny a přiložil si ji na to rameno, do kterého jsem byl očkován. A co myslíte? No držela tam! A na druhém taky.
Pak jsem to zkusil i se lžičkou plastovou. Taky držela! Nobelovka za vědeckou práci na téma Účinek vakcíny Pfizer na magnetické vlastnosti termoplastů mne nemine!
(Jestli do té doby neumřu na nežádoucí účinky :-)))

Marika Vanova
Marika Vanova 22.07.2021 v 09:43

ad očkování - jsem už 5 měsíců očkovaná a jsem tomu ráda. Bojím se těch řečí - jseš očkovaná, jseš ovce bez názoru! Nejseš očkovaná, jseš nezodpovědná. Jsme svéprávní.
Ale teď nevím, jestli jsem své auto nerušila tak moc, že jsem měla v pondělí nehodu, naštěstí ne z mé viny a nikomu se nic celkem nestalo, až na odřeniny na mé ruce od airbagu, které mě budou ještě nějakou dobu trápit :-(

PanPredseda
PanPredseda 22.07.2021 v 09:45

Ad Marika Vanova:
Souhlasím. Jen ty odřeniny od airbagu jsem měl několik let zpátky. To nebyl ani covid, natož očkování. ;-)

Marika Vanova
Marika Vanova 22.07.2021 v 09:53

PanPredseda - ale pálí a bolí to jak čert, ještě že mám teď dovolenou, snad se to příští týden už nějak uklidní a zahojí.

PanPredseda
PanPredseda 22.07.2021 v 10:28

Nechci být poslem špatných zpráv, ale také mne to tehdy docela bolelo a to jsem měl odřený jen kousek hřbetu ruky a hojilo se mi to docela dlouho.

Marika Vanova
Marika Vanova 22.07.2021 v 15:48

Prevít airbag mi to vzal po vnitřní straně od zápěstí levé ruky tak 15 cenťáků. Je to fakt síla, co to v tý rychlosti udělá.

No nic, ve čtení mi to nepřekáží a to je super.

Text příspěvku byl upraven 22.07.21 v 15:49

Eicherik
Eicherik 22.07.2021 v 16:04

Marika: Ano, to je správná reakce čtenáře. :-)

Text příspěvku byl upraven 22.07.21 v 18:53

Eicherik
Eicherik 22.07.2021 v 22:58

Je čas na trochu poezie. Na víkend jsem si naordinoval Verše pro mrtvé. ;-)

Eicherik
Eicherik 23.07.2021 v 10:21

Lenka.Vílka: Tohle je zde v komentáři u jedné klasiky:
"Přidávám jednu hvězdičku za ten nádherný, bezchybný film, jehož byl tento román předlohou."
Mě se to náhodou líbí. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 23.07.2021 v 10:36

Kdo nezná kontext, to jsem napsala do jiného vlákna, abych něco demonstrovala. Co je někdo schopný napsat ke knize. Můj názor? Docela trapný.

Eicherik
Eicherik 23.07.2021 v 11:05

Na základce jsme měli všichni čítanku. Přiměl vás nějaký úryvek z čítanky, aby jste si dohledali a přečetli nějakou knihu?
U mě to byla Marťanská kronika a dodnes mám tuhle knihu rád. :-)

PanPredseda
PanPredseda 23.07.2021 v 11:22

Já vím, že mne v čítance něco zaujalo a chtěl jsem si knihu přečíst. Jen už nevím, co to bylo a jestli jsem si tu knihu skutečně přečetl. :-D

R.E.M.
R.E.M. 23.07.2021 v 12:08

Eicherik: Taky. Povídka v čítance Přijdou vlahé deště z Marťanské Kroniky. Při prvním čtení se mi kniha, kromě zmíněné povídky, nelíbila. Při druhém čtení v loňském (předloňském?) roce se mi MK líbila mnohem víc.
Pravděpodobně mě inspirovalo více čítankových úryvků, ale ostatní si nepamatuji.
V září, nejpozději v říjnu, jsem měla přečtenou celou čítanku.

Eicherik
Eicherik 23.07.2021 v 12:26

R.E.M.: Přijdou vlahé deště, to je ono. :-)

denib
denib 23.07.2021 v 12:34

Jako PanPredseda - určitě mě něco zaujalo, ale už si nepamatuji co.

PanPredseda
PanPredseda 23.07.2021 v 12:39

Co si pamatuji přesně z čítanky, je povídka Růže pro Algernon, která mne zaujala, ale vím, že jsem knížku nečetl. A pak mám ten nejasný pocit vyjádřený výše...

alekis
alekis 23.07.2021 v 12:54

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 23.07.2021 v 13:07

Vlastně vám všem závidím. Mě nikdo jako malé nečetl ani jsem sama nečetla jako dítě. To až potom v pubertě. Je to škoda. Třeba bych nedopadla tak špatně. Třeba by mi něco říkala díla Mistrů, ne jenom fouňů či jiná pokleslá literatura. Ale proč ne? Já spokojená jsem ;)

PanPredseda
PanPredseda 23.07.2021 v 13:08

Lenko, jak definujete pokleslou literaturu?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 23.07.2021 v 13:35

PanPredseda: hlavně žánry. Sci-fi, fantasy a horory, lze zde dohledat, že to tak lidi vidí. A komiksy, protože je dost lidí nebere jako knihy, lze zde dohledat, že to tak lidi vidí.
(Zrovna jdu otevřít balík od Dobrovského, byla akce 5+1, takže jsem kvůli jedné knize ovjednala pět kravin, níž už klesnout právě teď nejde...)

Text příspěvku byl upraven 23.07.21 v 13:36

keri.H
keri.H 23.07.2021 v 13:37

Jestli mě něco zaujalo z čítanky, to nevím.
Ale pamatuju si, že když jsme cokoliv četli, tak já si četla napřed, protože někteří četli pomalu a mě to nebavilo čekat, než dočtou, pak mě učitelka vyvolala a myslela si, že nedávám pozor. Přitom já jen chtěla pokračovat rychle dál. :) A skoro vždycky jsem se hlásila, že chci číst.

PanPredseda
PanPredseda 23.07.2021 v 13:43

Ad Lenka.Vílka:
Pak jsem také pokleslík. Co detektivky?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 23.07.2021 v 13:47

PanPreseda: detektivky jsou ok, lidi si rádi připadají chytří, když na to přijdou dřív než detektiv :D
A gratuluju, vítejte v klubu :)

Vložit příspěvek