Filosofování pod starým mohutným dubem
ijcro: Takže očkování jen kvůli tomu, že to zjednodušuje život? Já myslela, že očkování má být proto, aby člověk byl ochráněný.
braunerova: Já necestovala do zahraničí ani předtím, byla jsem maximálně tak v Německu a jednou v Anglii. Jinak cestuji po ČR, takže mě nějaké cestování netrápí.
Jak jsem psala již výše, mě prostě vynucené očkování štve. Všechno se na lidech zkoušelo několik let a navíc za to lidi byli placení, teď vlastně chtějí očkovat i lidi, kteří prostě nechtějí být součástí testů.
V tomhle stádiu k tomu nevidím důvod. Vzhledem k tomu, že jsem zdravá a za celou dobu, co se tohle děje, jsem zdravá byla, tak mi připadá zbytečný do sebe nechat něco píchat.
Text příspěvku byl upraven 21.07.21 v 21:13
keri.H, Dudu: Povinné to doufám nebude nikdy, takže revoluce snad nehrozí :) Já třeba musím občas služebně do Bratislavy a na dovolenou jezdím do Tater, a než bych si nechal pořád strkat špachtli do nosu, tak jsem se nechal očkovat. Tohle ale ať si každý vyhodnotí sám.
Já jsem zrovna předevčírem vyndal kovovou lžičku ze zmrzliny a přiložil si ji na to rameno, do kterého jsem byl očkován. A co myslíte? No držela tam! A na druhém taky.
Pak jsem to zkusil i se lžičkou plastovou. Taky držela! Nobelovka za vědeckou práci na téma Účinek vakcíny Pfizer na magnetické vlastnosti termoplastů mne nemine!
(Jestli do té doby neumřu na nežádoucí účinky :-)))
ad očkování - jsem už 5 měsíců očkovaná a jsem tomu ráda. Bojím se těch řečí - jseš očkovaná, jseš ovce bez názoru! Nejseš očkovaná, jseš nezodpovědná. Jsme svéprávní.
Ale teď nevím, jestli jsem své auto nerušila tak moc, že jsem měla v pondělí nehodu, naštěstí ne z mé viny a nikomu se nic celkem nestalo, až na odřeniny na mé ruce od airbagu, které mě budou ještě nějakou dobu trápit :-(
Ad Marika Vanova:
Souhlasím. Jen ty odřeniny od airbagu jsem měl několik let zpátky. To nebyl ani covid, natož očkování. ;-)
PanPredseda - ale pálí a bolí to jak čert, ještě že mám teď dovolenou, snad se to příští týden už nějak uklidní a zahojí.
Nechci být poslem špatných zpráv, ale také mne to tehdy docela bolelo a to jsem měl odřený jen kousek hřbetu ruky a hojilo se mi to docela dlouho.
Prevít airbag mi to vzal po vnitřní straně od zápěstí levé ruky tak 15 cenťáků. Je to fakt síla, co to v tý rychlosti udělá.
No nic, ve čtení mi to nepřekáží a to je super.
Text příspěvku byl upraven 22.07.21 v 15:49
Marika: Ano, to je správná reakce čtenáře. :-)
Text příspěvku byl upraven 22.07.21 v 18:53
Je čas na trochu poezie. Na víkend jsem si naordinoval Verše pro mrtvé. ;-)
Lenka.Vílka: Tohle je zde v komentáři u jedné klasiky:
"Přidávám jednu hvězdičku za ten nádherný, bezchybný film, jehož byl tento román předlohou."
Mě se to náhodou líbí. :-)
Kdo nezná kontext, to jsem napsala do jiného vlákna, abych něco demonstrovala. Co je někdo schopný napsat ke knize. Můj názor? Docela trapný.
Na základce jsme měli všichni čítanku. Přiměl vás nějaký úryvek z čítanky, aby jste si dohledali a přečetli nějakou knihu?
U mě to byla Marťanská kronika a dodnes mám tuhle knihu rád. :-)
Já vím, že mne v čítance něco zaujalo a chtěl jsem si knihu přečíst. Jen už nevím, co to bylo a jestli jsem si tu knihu skutečně přečetl. :-D
Eicherik: Taky. Povídka v čítance Přijdou vlahé deště z Marťanské Kroniky. Při prvním čtení se mi kniha, kromě zmíněné povídky, nelíbila. Při druhém čtení v loňském (předloňském?) roce se mi MK líbila mnohem víc.
Pravděpodobně mě inspirovalo více čítankových úryvků, ale ostatní si nepamatuji.
V září, nejpozději v říjnu, jsem měla přečtenou celou čítanku.
Co si pamatuji přesně z čítanky, je povídka Růže pro Algernon, která mne zaujala, ale vím, že jsem knížku nečetl. A pak mám ten nejasný pocit vyjádřený výše...
Vlastně vám všem závidím. Mě nikdo jako malé nečetl ani jsem sama nečetla jako dítě. To až potom v pubertě. Je to škoda. Třeba bych nedopadla tak špatně. Třeba by mi něco říkala díla Mistrů, ne jenom fouňů či jiná pokleslá literatura. Ale proč ne? Já spokojená jsem ;)
PanPredseda: hlavně žánry. Sci-fi, fantasy a horory, lze zde dohledat, že to tak lidi vidí. A komiksy, protože je dost lidí nebere jako knihy, lze zde dohledat, že to tak lidi vidí.
(Zrovna jdu otevřít balík od Dobrovského, byla akce 5+1, takže jsem kvůli jedné knize ovjednala pět kravin, níž už klesnout právě teď nejde...)
Text příspěvku byl upraven 23.07.21 v 13:36
Jestli mě něco zaujalo z čítanky, to nevím.
Ale pamatuju si, že když jsme cokoliv četli, tak já si četla napřed, protože někteří četli pomalu a mě to nebavilo čekat, než dočtou, pak mě učitelka vyvolala a myslela si, že nedávám pozor. Přitom já jen chtěla pokračovat rychle dál. :) A skoro vždycky jsem se hlásila, že chci číst.
PanPreseda: detektivky jsou ok, lidi si rádi připadají chytří, když na to přijdou dřív než detektiv :D
A gratuluju, vítejte v klubu :)
Vložit příspěvek