Filosofování pod starým mohutným dubem
denib-děkuji za příspěvek ze 6.7.ohledně výstavy Toyen,udělala jsem to stejně.Výstava nádherná,jestli to vyjde,jdu ještě jednou:-).
"A Vatikán to vidí jinak."
"Do značné míry. Vynaložili ohromné množství energie a prostředků na to, aby v zemích třetího světa rozšířili víru, že antikoncepce je zlo."
"Jistě," Langdon se vědoucně pousmál. "Kdo jiný by měl poučovat lidstvo o sexu než parta osmdesátníků, kteří strávili život v celibátu, že?"
(Dan Brown - Inferno)
Když si městští hodnostáři konečně uvědomili, že nemoc šíří krysy, bylo už příliš pozdě, ale Benátky přesto ihned zavedly nařízení, že všechna připlouvající plavidla musejí zakotvit na moři a celých čtyřicet dní čekat, než dostanou povolení vyložit náklad. Číslo čtyřicet - italsky QUARANTA - dodnes slouží jako pochmurná připomínka původu slova KARANTÉNA.
(Dan Brown - Inferno)
Dnes jsem na fb narazila na "covid blitky" rebelů. Ty vole, to bylo skoro jako koukat na Star Wars. Drž se, buď silnej, nenech se očkovat, nenech si vymejt mozek. Paradoxně jsem na to narazila, protože kamarád na něco odpovídal, ale mě tam moje odpověď dát nešla :D no, ale trochu jsem si to rozklikla a zjistila jsem, že ten první příspěvek je od jednoho českého spisovatele. A na svém profilu fakt jede bomby. Chtěla jsem si od něj přečíst knihu. Ale najednou myslím, že mě jeho názory otravily natolik, že bych to nebyla schopna dočíst. Já bych to nedala.
Stalo se vám to taky někdy? Jako je hezký, když v románu narazíte na to, že autor napíše třeba něco ošklivého o reálné postava, kterou nesnášíte. Ale když se celý nějak prezentuje, nějak mi to ubýrá na jeho kreditu. Když otevírá pusu jenom, aby něco řekl, co vám neleze do uší...
Já třeba nikdy nechápala, jak někdo může číst Parlamentní listy. A nějak nemám asi dost velkou fantazii, abych si představila, jak čtu knihu někoho, kdo je nejen čte, ale zároveň do nich přispívá. Hned má jeden trochu obavy, s čím v knize vyrukuje :(
Text příspěvku byl upraven 21.07.21 v 15:59
Lenka.Vílka: U autora/autorky knih jsem zatím takovou situaci řešit nemusel. Nejspíš by rozhodlo, jak kvalitní by ten autor/autorka byl. Pokud by šlo o někoho průměrného, tak bych dal přednost jinému průměrnému a/a. Pokud by se jednalo o nějakého oblíbeného a/a, tak bych se ho nezbavil. Sice by mě jeho názory mrzeli, ale číst bych ho nepřestal. Nedávno jsem něco podobného řešil u kinematografie. Nelíbili se mi postoje režiséra Hřebejka, tak jsem jeho novou tvorbu přestal sledovat.
Co se týče očkování, tak se očkovat nechci. Nejspíš k tomu ale budu donucen. Ztráta zaměstnání apod. Rozhodně se ale neangažuji u nějakých odmítačů očkování.
S očkováním to mám asi jako Eicherik. (Já potajmu v představách doufal, že budu jako v "Já, legenda". Až všichni naočkování se stanou tichošlápky a já budu na světě, který je vcelku... Prázdný, co se týče lidí :)
Text příspěvku byl upraven 21.07.21 v 16:23
Naštěstí to byl (mohl být, teď platí byl) nový autor ;) ale i tak, hned to odradí.
Jinak, když už byl zmíněn názor na očkování :)
Já beru, že je někdo proti očkování. Ale obávám se, že brzy možnost volby nebude. A rozhodně bych nikdy nevynadala nikomu do debilů, že se očkovat nechat nechce.
Ale neberu, když mi někdo přijde na krám a začne mi vyprávět "svůj příběh", protože vidí, že nejsem žádná vystřílená bambitka a budu ho automaticky podporovat. Jasně, že ne, už jsem kompletně načipovaná. (Já jenom nikdy nepochopila, tu potřebu. Nedělám v baru, proč mi to říkají? :D ...). A potom když mě přestalo bavit poslouchat, že jsem debil a ovce já (u nás je to jako v restauraci, raději nebuď hnusnej na toho, kdo tě obsluhuje, může se ti to vrátit), tak jsem jim začala kejvat. Je klid a všichni jsou na první pohled spokojený...
Volba nebude, je to více než jisté... Očkovaní budou stejně chodit na pravidelné přeočkování. . . Je to tak.
Text příspěvku byl upraven 21.07.21 v 17:08
Přesně tak. Na mě ty vakcíny působí jako rychlokvašky. Na druhou stranu chápu, že to v téhle situaci ani jinak nejde. A jak píše Skeeve, přeočkovávat se bude nejspíš každý rok.
A vystřílené bambitky? Ty mají svoje kouzlo. ;-)
Jelikož čtu zároveň vlákno šikana, čekám, co se tady dneska ještě nedozvim.
Bambitka děkuje :)
Já se trochu děsím narůstající agresivity rétoriky a to z obou stran.
Bejt očkovaná je pořádnej opruz! Věčně teď rozlaďuju rádia jenom svojí přítomností a ne otočením kolečka na rádiu. A když mě vidí kompas, začne se zběsile otáčet kolem dokola.
:D
Občas je to šílený všude :)
K očkování. Já to vidím tak. Kdo chce, ať se naočkuje. Kdo nechce, ať už z jakéhokoliv důvodu, ať se neočkuje. Ale mě se nelíbí ten přístup lidí. Nejsi naočkovaný, tak jsi špatný a očkovaní lidi se do tebe pouští, že je nakazíš atd. Očkovaným se zas říká jak jsou blbý obce. Můj názor je, že je to každýho věc, každý by se měl rozhodnout podle svého uvážení a ne z donucení,kam to podle mého momentálně spěje
Jinak se celou dobu snažím těmhle tématům v konverzaci vyhnout, jenže vždy se bohužel najde někdo, kdo na to řeč zavede.
Skeeve: tak jsem si našla, co to znamená a proč se to dělá ;) raději zůstanu u kafe. Což je nápad geniální! Jdu na to hned :)
Eicherik, Skeeve: Myslím, že očkování se časem nevyhnete, takže tyhle diskuze považuji celkem o ničem. Jde o globální problém, za chvíli vás bez covid pasu nepustí do letadla a nepřejedete hranice. A být tady zavřený jak za bolševika se mi fakt nechce.
@alekis:
Zaměstnavatel zatím nic nevynucuje, ale rozhodně to zjednodušuje život. Přinuceni budeme nakonec všichni a tak je možná lepší dobrovolně naskočit do rozjíždějícího se vlaku, dokud jede zvolna, až pojede kvapíkem, tak to bude složitější.
Ijcro, to tedy v žádném případě. Jestli by to chtěli na nás zkoušet, tak to bys viděl ten rachot. Jak jsem Klause nikdy nemusel, tak mu v tomhle dávám za pravdu. Někdy je třeba občanské neposlušnosti.
Dudu...ještě není konec.... a přijde brzy doba, kdy ti bude ta tvoje klausovská neposlušnost na dvě věci .....tu první víš a ta druhá je na nic....
...."Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným"
Text příspěvku byl upraven 21.07.21 v 21:20
Vložit příspěvek