Filosofování pod starým mohutným dubem
Denib: já mám poslední dobou štěstí a vybírám si ty, kde to autor nepoprďel a nešlo to poznat. V tomhle případě si ráda přijdu hloupá ;) to je vlastně docela fajn :) jenom mi přijde, že je poslední dobou trochu flákám :(
Taky většinou na to dřív než detektiv nepřijdu a jsem za to kolikrát i ráda. :) Ale poslední dobou detektivky čtu málo, mám přes léto chuť číst si něco letního, odpočinkového.
Eicheriku, doufám že se nechystáš koncert svého oblíbeného metalu: https://www.lidovky.cz/domov/ministerstvo-meni-pravidla-cestne-prohlaseni-ani-samotest-uz-do-hospody-ani-na-koncert-nestaci.A210723_113325_ln_domov_lros
Já se o to, vypátrat zločince, většinou nepokouším, to je přeci práce detektiva. ;-)
braunerova: Nechystám, jelikož koncerty nemusím. Jediný koncert, na který jsem se opravdu těšil, bylo comebackové utajené vystoupení kapely Masters Hammer ilustrátora Františka Štorma, ale to se bohužel ve své původně plánované podobě nakonec nekonalo. :-)
https://www.databazeknih.cz/ilustratori/frantisek-storm-55244
Text příspěvku byl upraven 23.07.21 v 16:37
Ja sa o vypátranie páchateľa nepokúšam nikdy, ale občas sa mi to podarí samo, alebo si aspoň všimnem dôležitú stopu, hoci sa ju autor snažil zahmliť. To sa mi darí hlavne u Tremayna, jeho knihy sú skvelé ako náučná literatúra, ale schovávať stopy nevie. A Fidelma, väčšinou nesmierne bystrá, je občas hrozne slepá, keď prehliadne, čo bije do očí. Alebo sa dopustí hlúpej chyby, aby ju autor dostal do životunebezpečnej situácie. To chápem ako chybu autora, že to nevie zariadiť tak, aby to bolo uveriteľné. Ale čítavé je to ohromne a ešte aj zaujímavé. Len keby tam zakaždým nehrozila vojna, už je to otravné. A neslúži to na zvýšenie napätia, veď aj tak je od začiatku jasné, že Fidelma páchateľa nájde a vojne zabráni.
Naias: To mi na příbězích s Fidelmou začalo vadit, ty téměř neustálé zrady a spiknutí. :-)
Zatiaľ som čítala len jeden diel a tam si moc nezamakal. V podstate len číhal, kto sa mu chytí do pasce. Ani ako populárno-náučná literatúra to nefungovalo.
Inak, dobrý nápad. Rozmýšľala som, čo si požičiam, až pôjdem najbližšie do knižnice. Tak už viem.
Naias: Ten první díl není zrovna moc reprezentativní. Zkus jakýkoli jiný a uvidíš, třeba to bude lepší. :-)
Lenko něco k té pokleslé literatuře a Eicherik k pražské knihovně....
......v září 1945, přivítala znovu otevíraná pražská městská knihovna klienty následující vývěskou:
ČTENÁŘI, dnes už nepůjčujeme brakovou literaturu (kýče, detektivky, cowboyky). Nevypisujte si tedy knihy ze seznamů a nežádejte je.
Během týdenního kursu pro knihovníky z praxe, konaného v červnu 1938 v beskydském Padolí, se debata stočila na populární četbu .
Knihovnický teoretik Bohuslav Koutník varoval, aby vliv četby nebyl přeceňován — osobnost se mechanicky neskládá z toho, co přečte, čtenáře je nutno posuzovat ,jako celého člověka, tedy mravné", zvažovat jeho Jednání a užitečnost v rámci lidské společnosti", vždyť často se „lidé nižších čtenářských zálib v důležitých životních okolnostech lépe osvědčili než čtenáři literatury vyšší".
Eicherik...já bych řekl, že tys z brakové liretury přečetl moc málo.... to co se uvádí všeobecně jako brak je kravina....
encyklopedie: Možná bych to označil jako ultrabrak. :-D Celkově jsem toho přečetl moc málo. :-(
Text příspěvku byl upraven 23.07.21 v 20:45
Podal kalíšek Pendergastovi. "Kávu, parťáku?"
Další, ještě delší pauza. Pak Pendergast přijal pohárek a maličko, opatrně upil. "Buket květů jedovaté škumpy se ocitá na patře jako první," oznámil. "Po něm následují tóny ropného oleje a dlouhý dojezd kyseliny z autobaterie." A vrátil pohárek.
"Přesně tak to mám rád," odtušil Coldmoon, spokojeně zavřel oči a jedním douškem dopil vlažný nápoj.
(Verše pro mrtvé - Douglas Preston/Lincoln Child)
Není nad dobrou kávu. :-)
Miluju detektivky a o odhalení pachatele neusiluji, to už musí opravdu vyplynout, že mě to dojde, ale mám ráda i styl, kdy je už od začátku pachatel jasný a nebo už od začátku se s ním potkáváme, ale kdo to je, vyjde až na konci, to je taky dobrý.
Včera jsem si udělala radost, byli jsme na výletě v Plzni a jelikož jsem členem Knižního klubu a u nás Luxor není, tak jsem toho využila, abych nemusela objednávat a obchod mi "sám vlezl do cesty", koupila jsem si konečně od Mornštajnové Listopád, na který jsem hodně zvědavá a mám všechny její knihy.
denib: Jsem zvědavej, co na Pendergasta řekneš. :-) Jen pozor, je to silně návyková série. :-D
Text příspěvku byl upraven 24.07.21 v 22:06
Slovenská vláda ustoupila demonstrantům, neočkovaní budou mít testy zdarma
(iDNES.CZ)
Doufám, že se to podaří prosadit i u nás. :-)
Vložit příspěvek