Filosofování pod starým mohutným dubem
"V tomto hříšném a žalostném světě se zkoušely a budou zkoušet mnohé způsoby vlády. Nikdo nepředstírá, že demokracie je dokonalá nebo samospasitelná. Říká se dokonce, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních způsobů, které jsme vyzkoušeli."
(Winston Churchill)
Terror: Koukám, že jsi si pořídil knížku Dotek zla – Exalticon speciál. Také ji vlastním. Údajně má nekvalitní překlad. Já ji četl hrozně dávno, takže si to už nepamatuji. :-)
Eicherik: Jo. Tady jde o to, že to byl poslední Exalticon, co mi chyběl. Takže spíš sběratelský kousek. Ale tys mu dal pět hvězd, tak to nebude tak strašné. Mimochodem, už mám taky Vzpomínky na Ludvíka Součka.
Šest je ve formě magazínu a tři speciály: Dotek zla, Nejmenší vesmír, Říše fantasy.
Terror: Chtěl jsem Ti doporučit Knihu upírů, ale pak jsem si všiml, že Tě moc nezaujala. Ale jestli jsem se nepřehlédl, tak nemáš knihu Tichá hrůza. To je kultovka. :-)
No vidíš, mně se ptáš a máš to na databázi jako na dlani... :)
A Tichou hrůzu mám. To staré vydání. Špatně koukáš... :)
Eicherik: Jo. Minimálně jedna "erotická" scéna je naprosto šílená. Myslím, že slabší povahy by při některých popisech mohly vrhnout a jiné knihu podpálit. Já měl problém s hlavními hrdiny. Takový zk..syny jsem snad ještě v knize nepotkal. A pak se s nimi máš sžít. :)
K té Knize upírů, ještě existují dvě knihy povídek se stejným hrdinou:
https://www.databazeknih.cz/knihy/profesor-kessler-vybrana-tajemstvi-profesora-kesslera-20973
https://www.databazeknih.cz/knihy/profesor-kessler-andele-a-demoni-20965
Terror: Já vlastně netuším, proč jsem od Martina Petišky nic jiného nezkusil. :-) A ty dvě hnusárny od Jesse Bullingtona zkusím taky. :-D
Text příspěvku byl upraven 03.12.21 v 21:42
Lenka.Vílka: Co Ty a knižní hnusárny? :-)
Text příspěvku byl upraven 03.12.21 v 21:54
denib: To je škoda. Já ji mám tady z DK jako e-knihu. :)
Eicherik: Mě celkově tyhle legendy a pověsti České republiky baví, když o nich někde slyším. Chystám se i na knihu Legendy Prahy, ale zatím jsem se k tomu nedostala.
To jsem zvědavá, jak se ti Šťastné a veselé budou líbit. :)
keri.H: Tak to si jí taky stáhnu, díky. Koukám, že to je z pražské knihovny...
denib: Jo, takhle jsem tu už našla více knih. Je to dobrý, když konkrétní knihu zrovna nemají v knihovně. :)
Vtip z Všechnopárty. Když Graham Bell zkonstruoval svůj první telefon, tak už tam měl tři nepřijaté hovory od Járy Cimrmana. :-)
Vložit příspěvek