Filosofování pod starým mohutným dubem
Terror: To je pěkný cíl. :) Já si takové cíle nedávám, jsem rada za to, co jsem letos oproti jiným rokům přečetla a je mi jedno, v kterém měsíci.
Přeju, ať se ti to poštěstí. Taky jsem měla obavu, ale naštěstí ségra čte i takové knihy, co já.
Marika Vanova: Držím palce s výzvou. :)
Je to iné než jeho sci-fi poviedky, hoci štylizácia mi bola veľmi povedomá, občas som priam počula Daidala, obvyklého rozprávača Martinových sci-fi poviedok. Celkový dojem je rozpačitý, určitú atmosféru to malo, ale popísala by som to ako búrku v pohári vody. Na začiatku veľké napínanie a strašenie, potom pár zmutovaných, nijak nebezpečných zrůdičiek, a napokon finále, ktoré vyšumelo do nejasnej hrozby vznášajúcej sa nad našimi nič netušiacimi hlavami. Priveľa rokov uplynulo od chvíle, kedy rozprávač zdesene zdrhol, a pritom sa celú dobu nič nedostalo na verejnosť, než aby to vyznelo tajomne desivo.
To jsem tak nějak očekával. Není to bestseller, ale knížka, kterou ocení jen pár fanoušků, kterým tohle zpracování sedne. Jsem zvědavej na další výtvory pana Martina. :-)
Mne sa jeho sci-fi poviedky páčili, po prvom prečítaní nie, ale potom som si na ne zvykla a začali ma zaujímať. Viaceré som čítala opakovane, ale napríklad tie o profesorovi Kesslerovi si vôbec nepamätám.
denib, keri.H - díky za povzbuzení.
Hrozny hněvu už nějakou dobu čtu ze čtečky, ale teď jsem si jí vypůjčila i z knihovny.
Některé knihy totiž čtu i u svíčky, mám ráda tyhle tmavé podzimní a zimní večery, sem tam nějaké světýlko, svíčka a to bych do knížky neviděla, tak si to samé čtu ze čtečky. Teď jsem to tak měla s tou Krasojezdkyní a užila jsem si to.
Koupila jsem si magnetickou záložku, na které je sova a knížky a nápis: "Spánek je slabochy! Já si radši přečtu knížku." :-) U jaké knížky jste naposledy četli a četli, i když vám rozum říkal, že už byste dávno měli jít spát?
Ad denib: V dětství jsem četl Vinnetoua s baterkou pod peřinou.
A už to bude víc jak 15 let zpět, co jsem četl jeden z případů v knize 3x soudce Ti až do rána.
denib: :D naposledy asi u Literárního spolku Laury Sněžné. Jinak u každého Zaklínače. A Vanga jsem četla až do svítání.... Nosím si do postele knížku každý večer. Ale většinou ji jenom šoupnu pod polštář.
denib: Naposledy to bylo u knihy Před pikolou za pikolou a to bylo takový, tak přečtu pár stranek, pak to bylo dalších pár stranek a nakonec jsem si řekla že bych ji mohla dočíst, že toho už moc nezbývá a pak jsem zjistila, že už je hodně hodin. :)
Moc často se mi to nestává. Kolikrát večer při čtení usínám.
Text příspěvku byl upraven 07.12.21 v 21:12
denib: To už musí být hodně dávno. :-)
Ale vzpomněl jsem si na jinou věc. Před třiceti lety jsme hodně četli Conana. Já měl od kámoše půjčená nějaká sešitová vydání. Měli jsme sraz, celá parta metalistů, v jedné hospodě a já ještě neměl dočtený jeden ten sešit. Tak jsem seděl sám v létě na lavičce, asi dvě stě metrů od hospody a dočítal ten poslední nepřečtený díl, abych ho mohl vrátit. :-)
Terror: Koukám, že tohle máš taky: Warlock: Brutal horror #1. Ty máš opravdu kdeco. :-) Když jsem z téhle knížky své budoucí ženě vyprávěl povídku Indiánská žena, tak se jí udělalo špatně. Vyprávím, vyprávím, pak se na ní podívám a ona je úplně bílá. :-D Od té doby vím, že tyhle věci nerada. :-)
denib: Už nečtu do 3 - 4 ráno, když mám druhý den brzo vstávat. Ale o hodinu, dvě čtení občas přetáhnu, i když si říkám, že už bych měla spát. Často rozumně, i když nechtěně dříve, usnu i s knihou v ruce.
Naposley jsem o hodinu a půl déle četla Jak vznikal svět https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-vznikal-svet-423593, pak už jsem naštěstí usnula.
Temný vzorec i Geniální přítelkyně se ti líbily, když mají od tebe 5 hvězdiček?!
Text příspěvku byl upraven 08.12.21 v 15:15
R.E.M.: Líbily. U té série Naturalista to kolísalo - Temný vzorec je až čtvrtý díl. A podle komentářů bude ta série Geniální přítelkyně kolísat taky. Ale teď zrovna jsem spokojená.
denib - Geniální přítelkyně se mi líbila a to hodně, další díl už o jednu hvězdičku méně a dál jsem se zatím neodvážila, potřebuji mezi těmi knihami větší odstup.
Většinou chodím kolem desáté hodiny spát, ale když to stoji za to, tak čtu i déle s hrozbou, že mě druhý den bude bolet hlava. V poslední době to bylo kvůli knihám Slavík, Zapomenuté dívky z Paříže, Mlčící fontány, Zuzanin dech, Ostrov žen moře, Lovkyně a další.
Eicherik: Já si z té knihy až tak moc nepamatuju. Jenom to, že tam bylo hodně českých autorů pod pseudonymy a něco mi říká, že jedna povídka byla o "nekrofilovi", co si nosil práci domů. Ta byla ale fakt k zblití... :)
Terror: Tak tu si opravdu nevybavuji. Jinak Indiánská žena to je klasika od Brama Stokera, ale to Ty jistě víš. Není čas, jinak bych si po letech tuhle sbírku zopákl. :-)
Někteří pánové
čtou jako diví
při jídle, při práci
k štípání dříví.
Takže pak logicky
po slunci západu
usnou. No, já jim to
vyčítat nebudu.
KristinTj: Ehm... Já bych něco řekl. A já to řeknu: Někteří pánové už mají svoje léta. Brzo spát a brzo vstávat. A ráno, když dámy ještě chrupkají, si tito pánové mohou číst. :)
Eicherik: Chtěl jsem Ti doporučit Hlas krve, ale koukám, že už to máš taky přečtené.
Vložit příspěvek