Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Jsem zvědavá, jak se ti kniha bude líbit. Mě kniha hodně bavila. :)
keri.H - četla jsem ji v loni nebo předloni kvůli výzvě a mně se taky líbila, fajn oddechovka
U nás v knihovně ji mají.
Text příspěvku byl upraven 04.12.21 v 08:34
denib: Tady dneska ráno čekalo taky překvapení za okny v podobě sněžení a ještě teď sněží. :)
U nás taky napadl sníh. Není to jen nějaká lepší jinovatka a stále sněží. :-)
Chumelí se, chumelí,
padá snížek bílý.
"Je to všechno v prdeli!"
silničáři kvílí.
A v Praze kalamita jak na Sibiři,
tři centimetry sněhu
a u Muzea čtyři.
Co čtete/plánujete číst o "bronzovém víkendu".
[Nepište, že jen uklízíte a pečete. :-). ]
R.E.M.: Teď čtu detektivku Temný vzorec - čtvrtý díl série Naturalista. Hlavní postava je biolog, resp. profesor bioinformatiky, který jen tak mimochodem řeší sériové vraždy :-)
A pak bych chtěla začít číst Geniální přítelkyni. Na tuhle knížku už jsem se dlouho chystala, až jsem si jí konečně půjčila :-)
denib: Na Temný vzorec se dlouho chystám, téma se mi líbí. Geniální přítelkyni neznám, kouknu na anotaci.
Mňa Geniálna priateľka nebavila, tá atmosféra všadeprítomného a samozrejmého násilia a hrubosti bola na mňa moc.
Asi skúsim tú Knihu upírů, keď už to mám doma. Ja horory nerada, ale je to krátke, tak uvidíme.
Geniální přítelkyně mě nadchla prvním dílem, který za mě ční o tři knižní délky nad ostatními. Pak už jsem četla spíš ze zvědavosti. Spousta zápletek a situací je dál taky dobře vymyšlená, ale v jedničce se schovává největší síla.
Bronzový víkend věnuju mimo ..... ještě biatlonu (nechápu to, ale fakt mě bere), hledání nejrůznějších vánočních songů (nějaký tip?) a Rostlinopisu čtenému na střídačku s No a já. A dneska odpo si zaběhnu pro barborky.
R.E.M.: Pekli jsme včera. Dnes návštěva sestry s neteřema, takže čas na čtení bude až večer. A to ještě uvidím, jestli budu číst Růže a tis nebo Večer tříkrálový.
denib - Měla bych dočíst knihu o Stalinovi, ale vůbec na ni nemám náladu, tak možná to večer vyhraje Jak vznikal svět od P. Kulhánka nebo Josef Čapek s Nejskromnějším uměním.
Text příspěvku byl upraven 04.12.21 v 14:08
KristinTj: No a já mám taky v seznamu. :)
R.E.M.: U mě byl na seznamu rozhodování ještě Karel Čapek Zahradníkův rok, ale toho si nechám na jindy.
denib, Keri.H: Zatím se příběh odvíjí slibně. Tak uvidíme :)
Jinak mi v seznamu pořád visí Dva divoši, nějak jsem se v nich zasekla. Možná se sněhem přijde chuť. Pak už ale budu potřebovat novou porci fantasy.
Dneska jsem poprvé pocítila krizi v knihkupectví, nic mě nějak extra nezaujalo, dokonce ani tituly, na které jsem byla zvědavá, mě neoslovily. Zvláštní den. Mnohem víc mě poslední dobou baví brouzdat tady...
Text příspěvku byl upraven 04.12.21 v 16:26
KristinTj: To by mě zajímalo, co Tě tady na tom baví. Samá politika, občas padá sníh... :)
Na prosinec mám opět jasný cíl. Přečíst deset knih. Už celý rok se mi to každoměsíčně daří, tak to přeci musím dotáhnout do konce! Stodvacítka volá! A taky musím dokončit výzvu... ach jo. Kniha, kterou někomu darujete. Když on moje knížky nikdo nechce! :)
Terror: Tak předně mi doma nemrznou nohy v teniskách, občas ulovím nějaký knižní tip a někdy i... další věci :) A k té výzvě ... co takhle prubnout onačejší žánr?
R.E.M. - ve čtvrtek jsem začala Dopisy ze Sachsenhausenu, tak v nich budu snad pokračovat a splním další bod výzvy.
Terror: S tímhle bodem výzvy jsem si taky dělala starosti. Pak se ale objevil dobrovolník, který chtěl koupit jednu z těch mých knih, kterých si nijak zvlášť necením a ke kterým jsem přišla úplně náhodou. Tak jí dostal zdarma :-)
Marika: Držím palce. A koukám, že se chystáš na Hrozny hněvu - tahle knížka se mi moc líbila.
Vložit příspěvek