Filosofování pod starým mohutným dubem
Keri.H: kniha: ano. Film a hudba: ne.
Ale třeba se usměju, když něco znám. Třeba, že Harry Hole poslouchá Ryana Adamse. A jo, není to překlep. Právě proto mi to přišlo zajímavý. Takový drsňák a Ryan :)
Text příspěvku byl upraven 09.05.22 v 18:02
keri.H: Pokud ta kniha vzbudí můj zájem, tak se podívám, co je to zač. :-)
keri.H: Někdy se po zmíněné knize dívám, někdy ne. Záleží, jestli mě zaujme ta právě čtená kniha nebo alespoň ta zmínka.
Väčšinou nie, aj tak je toho tooooľko. Ale ak na zmienku o dákej knihe narazím už päťdesiaty raz, tak si ju v záujme vlastného duševného zdravia prečítam, aby ma prestalo rozčuľovať, že tým narážkam nerozumiem. Stres predsa škodí.
Jenom aby to nevyznělo, že mám všechen čas světa...kniha se na googlu najde za pár vteřin. Ale tím kolikrát celá mise končí ;)
Naias, Lenka.Vílka, jsem na tom nějak podobně. Ale čas od času podlehnu "řetězení", když se dočtu v knize o autorovi, vezmu si jako další jeho knihu. Stejně, jako o místě, kraji, městě...
Text příspěvku byl upraven 10.05.22 v 07:34
Já přemýšlím, které knihy zmiňované Poem v Zániku domu Usherů se dají sehnat v češtině... a které vlastně vůbec existují.
Berte to ako podnet na vzdelávanie sa, impulz na zlepšenie svojich jazykových schopností.
PanPredseda, Terror: Já bych si zase rád přečetl Unaussprechlichen Kulten od von Junzta a Cultes des Ghoules od hraběte d´Erletta. :-)
V pondělí jsem byla s kamarádkou v divadle na ztvárnění knihy Vražda v Orient Expresu od Agáthy Christie ( ale to jistě víte) a bylo to velmi zdařilé, Městské divadlo Kladno. Krásné kulisy vagónů, které se na jevišti střídaly, kostýmy super. Jen ten Hercule Poirot by mohl být hubenější a menší, knírek byl akorát :-) Škoda jen, že je to tak známý příběh, bylo by to napínavější.
Zrovna čtu knihu, kde je až skoro s neskutečnou něžností tolik příznacích inspirací jinými autory, až mě z toho hned buší rycheji srdce. A to jsem možná ani polovinu nepoznala, protože jsem nečetla. Ale to ostatní si užívám. Kniha, která tady má v hodnocení 58%. Za mě zatím 367% a to ještě nejsem ani na konci.
Užijte si dnešní den s knihou na sluníčku, pokud ta možnost bude. Nebo si po práci jenom na chvíli s knihou sedněte ven. A večer se něčím zchlaďte. Ať už v hospodě nebo třeba v kině :)
Ale nevím, zda přežiju :D utřu knize stůl, odnesu hadr a už je zase všude to svinstvo ze stromů. Létá to všude kolem, nad horama je špinavý mrak, kvalita vzduchu je na nejvyšším stupni a vitr to všude rozfoukává. Borovice se nám letos mstí ve velkém :( ve vlasech, v jídle, než tohle dopíšu, možná neuvidím na text, který jsem už napsala...zítra bude ten déšť krásný...
Text příspěvku byl upraven 11.05.22 v 12:01
Momentálně toho moc nepřečtu a počasí si neužiju. Operovali mi nohu, takže i když mám na čtení času dost, myšlenky na to zatím moc nemám, jen občas. Ale zítra mě už pustí z nemocnice a jak bude bolest ustupovat a já se budu několik týdnů flákat s nohou nahoře, budu číst a číst a číst :-) A přečtu i poslední knihu do výzvy, už jí mám rozečtenou :-)
denib - i já se připojuji s přáním brzkého uzdravení, fit nožičku a velkou chuť na čtení :-)
Vložit příspěvek