Filosofování pod starým mohutným dubem
Ad denib:
To by měl Terror napsat: "Ať se Ti to nehojí, furt Tě to bolí, a čteš jen Roberta Pocha, Richarda Čecha a Mikea Jedinelu"? :-O
Předseda to vystihl. :) Ale abych tedy dostál svému nicku... Brzké uzdravení, málo bolesti, hodně skvělých knih, souseda, který ve dne v noci bude bouchat do stropu, aby sis nemohla číst a hodně svědění pod obvazy. :)))
Přinesl jsem si z knihovny Motol. Bude to asi velmi vulgární a nechutné. Fuj. :-)
denib - přeji rychlé uzdravení a hezké čtení.
Text příspěvku byl upraven 11.05.22 v 21:45
keri.H - pokud je v knize zmíněná ("pochválená") jiná kniha, hudba, film, obraz, stavba... Občas si vyhledám další informace k zmíněnému dílu, půjčím knihu, poslechnu hudbu, ale není to pravidlem. Musí mě kniha hodně zaujmout, abych pátrala dál.
Text příspěvku byl upraven 11.05.22 v 22:00
Dnes jsem u nás v Bille viděl prodávat Šikmý kostel, jedničku i dvojku. Jen se mi z dálky zdálo, že se jedná o brožované vydání. A jelikož na naší DK je uvedena pouze pevná vazba, tak to příští týden prozkoumám. :-)
Dnes jsem v knihobudce narazil na knihu Zářijové noci. Jelikož na obálce byla jména Pavel Kohout a Vojtěch Jasný, tak jsem po ní sáhl. Vypadá to na zajímavou kuriozitku. Existuje i film, ale myslím, že jsem ho neviděl. :-)
Test pro nás čtenáře:
Vědomostní test zapomenutých výrazů: Víte, co je to fámulus nebo pavéza?
https://1url.cz/srKgf
11/12 Nevěděl jsem co je tartas. Některé výrazy bych ale bez výběru ze tří možností dohromady nedal. :-)
Vědomostní kvíz 11/12
0-1 chyba: Gratulujeme! Vaše slovní zásoba je bohatá i na dávno zapomenuté výrazy, nejspíš tedy patříte k vášnivým čtenářům a lidé vás považují za sečtělou osobu.
Tak to mě potěšilo :)
Eicheriku díky za kvíz, taky jsem nevěděla tartas, i když mi to asi od Niedla bylo povědomé.
Vložit příspěvek