Filosofování pod starým mohutným dubem
Hudbu při čtení neposlouchám, ruší mě nebo teda tu pozornost pak kolikrát věnuju hudbě, hlavně když mi tam skočí oblíbená písnička. Jakékoliv ostatní zvuky mi nevadí a to ani když lidi kolem mě mluví, i u televize jsem si zvykla číst.
U té hudby může být někdy problém zpěv. Pokud zpěvák zpívá česky nebo slovensky, tak to nelze vůbec ke čtení použít. Pokud je zpěv v angličtině a nebo němčině a je zpěvákovi rozumět, může to vyrušovat. Nejlepší je zpěv v norštině nebo švédštině. Ale úplně nejlepší je, když zpěvákovi není rozumět vůbec, to je ke čtení naprosto ideální. :-)
Eicherik: Hmm, pokud mu není rozumnět a není to jazykovou bariérou, tak dělá něco špatně :/
denib: Dovol, abych jako první blahopřál ke splnění čtenářské výzvy. Zatleskal bych, ale pak bych nemohl psát... :)
Taky gratuluji! Já se zasekla a skoro každá kniha je do tématu, které už mám splněno :D gratuluji Denib :)
denib: Také gratuluji. :)
Lenka.Vílka: Taky se mi stává, že by se kniha hodila k tomu, co už mám. Ale do konce roku je času dost. :)
Keri.H: mě to přijde jako vtipný paradox. Ale je na tom vidět, že mi tam zůstalo jenom to nejtěžší :)
denib - gratulace, jsi úžasná
A co nožka? Hojí se to dobře?
Text příspěvku byl upraven 18.05.22 v 20:22
denib - neboj se to přijmout, jseš úžasná a inspirativní poddubačka :-)
Marika: Moc děkuju za milá slova :-) Noha se snad hojí dobře. V pondělí mi mají vyndat stehy, tak uvidíme. Ale stoupat na ní nesmím až do 22.6., kdy jdu na kontrolu. Takže do té doby se o mě stará ségra, zatímco já jí budu plenit knihovnu :-)
Zrovna se chystám během jednoho týdne přidat už snad osmou nebo devátou Zajímavost, že kniha byla zadaptovaná. Možná se tím trochu vracím, ale to nevadí. Ale je to fakt. Působí to, že většina současné produkce jsou nápady jiného, ale je to úspěšný, protože si s tím dal někdo tu práci. Ok, někdo míň. Občas je to fajn, ale občas velká škoda...
Hodně se tu v poslední době řeší adaptace, tak jsem se taky pro jednu rozhodl. ČT odvysílá v blízké době Bábovky (2020). Poté se pustím do knihy. :-)
Zítra odjíždím na venkov a budu méně na netu, proto otázku položím již dnes. Už víte, kde budete trávit "knižní víkend" ? Já ho strávím v Praze, v proslulé kavárně Slavia. Společnost mi bude dělat kavárenský povaleč Mikuláš Belecredos. Jelikož je to muž s bujnou fantazií, tak to nuda asi nebude. :-)
Já budu v Hájovně, kde žena cosi řekne a zavřou ji na deset let, odloučení od čtyřměsíčního dítěte. Jsem zvědavá.
Vložit příspěvek