Hádejte autory:)
Jak zde psáno, Hrabě "zahynul na otravu plynem" - to bych ale řadila také mezi okolnosti spíš než vlastní vinou/zásluhou. Za hádankou bych spíš viděla smrt způsobenou vlastní hloupostí nebo nepozorností nebo přeceněním vlastních sil (u herců něco jako smrt Hrzána či Svojtky).
Paulett199 správně uhodla Václava Hraběte. Ta otrava totiž nebyla jen tak. On přišel domů, a protože mu nefungovalo topení, zapnul si hořák na sporáku a šel si lehnout. Jenže plamen zhasl, takže do místnosti unikal jen plyn. A Hrabě se otrávil. Tudíž si to chudák opravdu přivodil sám.
Z mé oblíbené básně Infekce:
Je to smutné nebo možná směšné
ale asi jim umřu pod nožem
protože jenom ty
jenom ty máš krev
stejné skupiny jako já
Hledáme autora,který nežije ve své rodné zemi. Je autorem thrillerů s dvojicí vyšetřovatelů pocházejících ze dvou odlišných kultur a také napsal několik ceněných románů. Původní profesí je novinář.
Psala jsem ho obratem, asi se neodeslal, netuším. Každopádně je to tak a soukromá je na tahu
Americký autor, který má na kontě originální napínavé knihy dvou sérií. Jednak přivedl na literární svět pěknou dvojici psa a kocoura (důležití hrdinové mafiánské gangsterky) a za svou prvotinu obdržel cenu E. A. Poea, ale také stvořil mladou ženu indiánského původu, která s využitím všech svých zkušeností a instinktů doprovází doslova přes hory a doly ty, kteří před někým utíkají a potřebují zmizet. V současné době ale působí především jako spoluautor jednoho z nejčtenějších autorů dobrodružných románů.
Text příspěvku byl upraven 09.08.16 v 12:52
Kdo chce hádat a potřebuje jen ještě trošku napovědět, pak vězte, že kocour a pejsek se objevují v názvu jedné z autorových knih. Takže už je opravdu velmi snadné zapátrat zde v databázi...
Text příspěvku byl upraven 10.08.16 v 18:46
Tak ještě přihazuji: Autor se narodil v roce 1947 a má doktorát z anglické literatury. Ve spoluautorství s jiným známějším spisovatelem vznikly poslední dvě dobrodružné knihy (nejnovější u nás právě vyšla) série s manželským párem lovců pokladů v hlavní roli. Autorovo příjmení není ojedinělé (mezi autory zde na databázi se objevuje hned 20x).
Tak teď už je to jasné - tedy aspoň doufám. Měl by to být Thomas Perry.
Jeho samostatné knihy neznám, četla jsem akorát knihy, kde je jako spoluautor s C.Cusslerem.
Ano, je to Thomas Perry - jeho knihy vřele doporučuji, protože jsou velice originální: dámám se asi více bude líbit napínavá série s částečnou indiánkou Jane Whitefieldovou a pánům spíš mafiánská série o řezníkovu chlapci (výše napovídaný titul knihy z této série je Kocourův pejsek).
Předávám biki.
Díky za inspiraci.
Nyní hledáme autora detektivek. Od roku 2001 u nás vyšlo už 24 knih série s hlavní postavou poněkud svérázného policisty, názvy jednotlivých knih vždy obsahují jedno typické slovo či jeho varianty. V posledních letech píše i druhou sérii s jiným hlavním hrdinou, oba cykly jsou do značné míry propojené.
K řešení stačí pseudonym, pod nímž autor publikuje.
Dcera bývalého prezidenta, která mj. psala detektivky. U nás vyšly dvě a v obou šlo o vraždu ve význačných budovách pro daný národ, v jedné církevní a v druhé vojenské.
Text příspěvku byl upraven 12.08.16 v 16:42
Žádný pokus? Tak napovím tak, že už to víc nejde. Hádaná autorka byla dcerou 33. amerického prezidenta.
Jistě, Mary Margaret Truman Daniel - Vražda v Národní katedrále nebyla špatná.
Zadává Marthas
To všichni: Omlouvám se, včera jsem hned po své odpovědi šla spát a dnes jsem vymýšlala, takže se to trochu zdrželo...
To soukroma: Díky
ZADÁNÍ:
Hledá se autor, který zemřel na zranění pánevní kosti, jenž si nezpůsobil sám....
To binysek: Ano, byla to bleskovka... Asi jsem byla málo stručná...
Je to A.S: Puškin, jehož dílo je tak stěžejní, že dodnes učitelé "mučí" své svěřence, aby napodobili jeho styl básní.-)
PŘEDÁVÁM
Text příspěvku byl upraven 13.08.16 v 16:20
Autor se svou rodinou opustil věčně deštivou rodnou hroudu a pustil se do farmaření na středomořském ostrově. Čekala jej nejen spousta práce, ale spoustu úsilí si vyžádalo seznamování se se zcela odlišnou kulturou, přístupem k životu i jazykem. O všech peripetiích autor napsal knihy přibližující jednotlivá roční období na ostrově a přidal ještě jednu navrch, protože "citrusovým" farmářem nezůstal.
Přestože se jedná o velmi teplý ostrov, v horách tam nemusí být vždy dostatek tepla pro pomeranče - nejen zimní díl, ale i jarní povídání je proto poznamenáno (i v titulu příslušných knih) sněhem. Zatímco ostrov v létě je naproti tomu velkolepě pozdraven.
A pokud máte pochyby o tom, odkud kam že se to autor stěhoval, vše naznačí dvě typická jídla pro danou oblast (a vyskytují se rovněž v podtitulu jedné z knih): ovesná kaše - paella.
Vložit příspěvek