Hádejte autory:)
soukroma, těším se, až to někdo odhalí, protože díky Vašemu popisu některá z autorových knih určitě poputuje do "chystám se číst". :-)
rusalka123: Můžete také hádat (vystačí se s vyhledávačem zde v databázi), protože z nápověd je patrno, že název ostrova se objevuje aspoň v jednom titulu z pěti knih autora a může to přitom být tak jeden ostrov ze čtyř možných, takže nic neřešitelného ani obtížného ;-)
Tak paella je typické španělské jídlo, španělské ostrovy jsou ve Středomoří právě čtyři, ale nějak mi vyhledávač nabízí tak maximálně průvodce :-(
Tak já to pochopila tak, že ovesná kaše je typická pro zemi, kde se autor narodil, a paella zase pro zemi, kam se přistěhoval. Ale stejně mi to nepomohlo :-(
Je to Peter Kerr, Skot, který se na rok přestěhoval na konci 80. let s rodinou na Mallorku, kde si pořídili pomerančovou farmu, a po roce 2000 o tom napsal postupně knihy Zasněžené pomeranče (První zima na Mallorce), Maňana, maňana (Léto na Mallorce), Viva Mallorka (Podzim na Mallorce), Koš sněhových vloček (Jedno jaro na Mallorce) a Sbohem, Mallorko! (Od paelly k ovesné kaši).
(Pozn.: při zadání "Mallork" ve vyhledávači zde vypadne aspoň jedna z uvedených knih).
Vítězí tedy kenedu, a tak předávám slovo.
Text příspěvku byl upraven 17.08.16 v 12:30
Aha, já píšu Mallorca, to bude ono! :-) Každopádně knihy vypadají zajímavě, jdu omrknout Městskou knihovnu
Hledá se spisovatelka, jejíž romány se líbí ženám a sama autorka se určitě líbí mužům. Je známá ve světě spíše pod pseudonymem, než pod vlastním jménem.
To je docela těžké (jako žena romány pro ženy nečtu, přitom podle pěkně upravených fotek se asi většina světově známých autorek může mužům líbit), takže hned několik tipů spisovatelek s pseudonymy: Nora Roberts, Julie Garwood, Sandra Brown?
Jistě by se líbily i tyhle spisovatelky, ale hádaná je mladší. Napsala několik románů a jednu sérii o třech dílech.
Tak ještě večer jsem tady v DK prošla desítky zahraničních autorek románů pro ženy a stovky jejich děl (takže jich teď aspoň dle jména znám víc, než bych kdy chtěla ;-), ale nenašla jsem žádnou shodu se zadáním. Pokud to tedy není nějaká česká autorka - s pseudonymem?
Tak to mně mrzí, že Vám to zabralo tolik času. Knihy vydala pod svým vlastním jménem, ale pseudonym používala v naprosto odlišném oboru a je pod tím pseudonymem známá v celém světě. Na DK je 35x v oblíbených.
kenedu - to Vás nemusí mrzet, bylo to moje rozhodnutí o využití mého času a rozhodně jsem se také leccos dozvěděla (mám teď "dokonalý" přehled o románech pro ženy ;-) Tak zkusím ještě popřemýšlet...
Není to tak těžké, jak se zdá. To, že se líbí mužům je tak i trochu nápověda.
třeba je to miss, modelka, herečka, zpěvačka, cokoli pod pseudonymem - ale mě nic nenapadá
asi by bylo fajn přidat něco o literární stránce věci. že se líbí mužům s jejím dílem má málo společného. já třeba málokdy vím, jak kterej autor nebo autorka vypadá. nepřipadá mi to podstatné.
soukroma je blízko je to modelka a k literární tvorbě jsem psal, že píše romány pro ženy, napsala jednu sérii o třech dílech a několik románů. Série je též z prostředí modelingu.
Jste ohromná, že jste si s tím dala tu mravenčí práci a já už jsem pomalu nevěděl, jakou mám ještě napsat nápovědu. Samozřejmě je to ona.
Tak to zase osolím vše já ;-)
Nedávno jsme hledali britského farmáře na Mallorce, takže pro rovnováhu sil nás tentokrát bude zajímat dáma, která si pořídila starou farmu na francouzském jihu a zkultivovala ji. Nepěstovala tam ale ani citrusy, ani vinnou révu, nýbrž jinou mimořádně oblíbenou středomořskou komoditu (typ farmy dal také jméno u nás vydané knize). Autorka měla naštěstí svoji cestičku do srdcí Francouzů předem umetenou, protože ji všichni dávno znali z televizní obrazovky jako partnerku nejznámějšího veterináře světa v mimořádně povedené sérii BBC. Autorka o svém zásadním kroku - konec s hraním, stěhování do jiné země a práce na farmě - napsala celou sérii knih a vydala i další tituly, u nás naneštěstí zůstala přeložená pouze jediná.
Který spisovatel si vybral svůj pseudonym podle říčky protékající Českými Athénami?
Vložit příspěvek