Hádejte autory:)
Je to Václav Erben. Vražda pro zlatého muže. Marthas má babu.
Soukroma: Já myslel, že Jan Klíma je historik, expert na Portugalsko.
woodward: Ne, to musí být jiný J.K., ale však já ho do nějaké hádanky dostanu a bude to jasné ;-)
To woodward. Díky... Doufám, že nebude vadit, že budu trochu vařit z vody... Zdá se mi, že poslední dobou vymyslet nějakou hádanku není žádná sranda...
Za chvíli přidám zadání, jen to musím vymyslet:-)
Hledá se autor, jenž měl 2 pseudonymy...
Mládí strávil v hornických táborech na Americkém Západě a na Aljašce...
Text příspěvku byl upraven 25.10.16 v 14:37
Erle Stanley Gardner, s peudonymy A. A. Fair, Charles M. Grenn.
Vždycky mě zajímalo, co se skývá za tím A. A., ale nikde žádné vysvětlení, prostě jako správný pseudonym - hezky to vypadá (ale pokud někdo víte víc, sem s tím...).
Text příspěvku byl upraven 25.10.16 v 14:33
Prosím, nezlobte se na mě a opravte tu hrubku
Text příspěvku byl upraven 25.10.16 v 14:27
No koukám, že jste se moc nezapotili, špatně vymyšlené asi...
Předávám štafetu soukrome po dvou sekundách... Máš babu...
To Sarah01: Jak jsem řekla, pokud se opětovně někomu nelíbí můj pravopis, nemusím se her účastnit... Je to přece dobrovolné... Navíc netuším o jakou hrubku se jedná.-((((
Pokud si chceme vyřizovat účty neznehodnocujme soukromé její výkop, jak jsem řekla opravím hrubku, když se mi v editu objeví, která jako že to je?
To soukroma: Bohužel nemůžu najít knihu ve které jsem o daném autorovi měla více info, proto jste mi to taky tak rychle uhodli... Myslím, že tam k tomu pseudonymu něco bylo... Ale mohla by ses podívat po této knize http://www.databazeknih.cz/knihy/lam-coolova-falesny-kufr-49883, myslím, že tam něco bylo.-))
Text příspěvku byl upraven 25.10.16 v 14:44
Proto jsem se omlouvala už předem, jsem pedant, no, kvůli dětem a vůbec dnešní mládeži :-)
Text příspěvku byl upraven 25.10.16 v 14:34
Kdopak jako svoji prvotinu zvládl převést do moderního románu největší anabázi historie?
Marthas: díky
soukroma: otázkou je, co je největší anabází historie, googl tvrdí, že to byla anabáze československých legionářů na Sibiři :-)
Text příspěvku byl upraven 25.10.16 v 14:42
Soukroma: Jaroslav Šonka - Návrat deseti tisíc
sarah01: anabáze je příběh řeků, kteří sloužili v Kýrově vojsku a vraceli se z Persie do Řecka. Napsal to kdysi Xenofonthes.
Velká anabáze to byla, a ani mě nenapadlo, že ji přepsal i někdo z našich autorů. Pokud to byla Šonkova prvotina, pak to odpovídá zadání, ale já měla na mysli autora zahraničního, žijícího, jehož prvotina byla vydána až v 21. století.
Nikdo nic? Tak si pomůžeme informací o druhé u nás přeložené knize (z celkem pěti vydaných autorových románů, všechny z doby antiky). Cituji ze zdejší anotace: "Největším nepřítelem republiky, jemuž kdy Římané museli čelit, nebyli Gótové ani Hunové, ba dokonce ani legendární Hannibal, ale divoký a nesmírně nadaný král, vládnoucí říši na březích vzdáleného Černého moře: Mithridatés VI. Eupator z Pontu. "
Ano, je to americký spisovatel Michael Curtis Ford s u nás vydanými knihami Deset Tisíc (2001) a Poslední z Králů (2005).
Předávám princesse.
Díky. ;-)
Hledáme autora/ku knihy v jejímž názvu se nachází jeden lidský orgán. Autor se jmenuje stejně jako někdejší herečka z počátku minulého století.
Není to J. Š. Baar.
Ukázka z výše zmíněné knihy:
Když jedna ze služek odešla pro palácového lékaře, obrátila jsem ji na bok a plácla ji po zádech, aby věděla, že je někdo s ní. Udělala jsem něco strašného? Zjevně ji ochromoval strach, že nějakým způsobem zpečetila sestřinu smrt.
Německá novinářka, která strávila se svým synkem a manželem (vyslaným v rámci programu OSN jako lékař) půl roku na velmi odlehlém souostroví v Tichomoří, o tom napsala knihu, v jejímž názvu je název souostroví a přesný počet dní tam strávených. Polynéské souostroví je od zbytku civilizace vzdáleno 500 km a je přístupné pouze lodí. Se zvyšováním hladiny oceánu mu hrozí zánik...
Tak to bylo jednoduché, protože o hrozícím osudu Tokelau už jsem četl. Autorka se pak hledá snadno, protože slovo „Tokelau“ knihy často v názvu nemívají. :-)
Jo, abych nezapomněl: Je to Anke Richterová
Vložit příspěvek