Hádejte autory:)
Pelyněk, ale to nebude autor ;-) Knih s tímto názvem a tématem je nespočet.
Klobouček dolů před zadávající i uhádnuvší = skvělá hádanka - ani jsem si neškrtla ;-) (aspoň s tím pelyňkem jsem měla pravdu, ovšem ´plně mimo mísu :-)
to mě nenapadlo - přechýlit "hrabě" na "hraběnku" je snadné, horší je asi slovo hrabě skloňovat (já jsem cílila na neexistující autory jako duke, vikomt apod.)
VlKa: aha, už rozumím - a neseděla by mi (jazykozpytně) asi ani jedna z variant ;-(
Prosím,zadejte někdo něco místo mne-já jsem jen proletěla kolem:-).Děkuji.
VlKa: jenže Hrabětová může mít za muže i Hrabětu, spíš (ó, ta čeština), takže takové "re-přechylování" asi taky není jednoznačné
Dobře, dvě mouchy jednou ranou - viz šibenice:
Jméno tohoto autora mě fascinuje, protože vypadá docela jako pseudonym vhodný pro literaturu spíše červené knihovny (i lásku v jeho jméně najdete, navíc po francouzsku): on to sice částečně pseudonym je, ale jeho vlastní jméno vyvolává stejný dojem. Přitom se narodil v Dakotě, psal drsné příběhy o drsných mužích západu, procestoval celý svět, vydal přes stovku románů a nesčetně povídek (jen zde má na 58 záznamů) a další objevená díla vycházejí i posmrtně. Zanedlouho uplyne od jeho smrti 30 let.
.....biolog, který napsal řadu knih o životě lidí a zvířat..... popisuje život vlků a sobů .
Knihy jsou přesné po stránce vědecké a zároveň jsou poutavé, humorné a vedou čtenáře k rozumnému a úctyplnému vztahu k přírodě.
Tak zůstaneme u zvířat.
Budem hledat autorku knihy, kde velká samice truchlí nad svým mrtvým mládětem ...
Ta autorka je tu velmi úspěšná - má kontroverzní témata
Její neúspěšnější kniha tu má hodnocení 92 %
a zabývá se holocaustem
Text příspěvku byl upraven 22.05.18 v 08:36
Brožura tohoto velikána se stala ve své době příručkou pro vysokoškoláky napříč obory.
Tak z jiného konce - ač se oba spisovatelé zabývají konspiračními teoriemi, náš výše jmenovaný by si nikdy nesedl k jednomu stolu s americkým spisovatelem, který má zde 12 knih a jeho neznámější dílo má 87 %. Oba jsou hledači záhad a svatého grálu.
Když nikdo nic, tak zkusím: pohledala jsem včera "kolegu" Dana Browna a mohl by jím být Richard Rohr, františkánský kněz (původně - asi dodnes - nevím o něm ale nic, ani jaká brožura zmiňovaná v úvodní indicii by to byla).
Dan Brown je správně, ale daného velikána budu muset přiblížit. Je italské národnosti, estetik a filozof. A důvod, proč by si nesedl s Danem Brownem k jednomu stolu, je takový, že považuje D. Browna doslova nesnáší. Tvrdí o něm, že je to intrikán, který šíří nepravdivé informace. A teď už je to určitě jasné :-).
Vložit příspěvek