Hádejte autory:)
Josef Věromír Pleva
(a jeho pojetí možná rozpoutá zde další vášnivou diskusi, jako vždy, když na Robinsona přijde řeč...)
soukroma - odpůrce toho prima převyprávění, uživatel woordvard, už dlouhou dobu absentuje, takže diskuze nebude.
Ano, woodward tu chybí, ale mám dojem, že nebyl sám ohledně Plevova Robinsona..., zatím nikdo, takže zadám
Kdo zalidnil své knížky mnoha človíčky se jmény jako např. Agnan, Alceste, Clotaire, Eudes, Geoffrey, Joachim, Maixent, Nicholas, Rufus?
Text příspěvku byl upraven 29.05.18 v 18:06
Ano, byl to René Goscinny a jeho suita mrňousů s - v češtině - zvukomalebnějšími jmény.
Narychlo jsem něco našla:
která severská autorka byla nazývána "sběratelka životních neúspěchů" ?
Snad, že sám herec původně je, proto se v knihách svých kolegům z branže často věnuje. V jiných zas milovanou Francii a zejména pak Paříž představuje.
Z tohohle autora budeme znát spíš jen jeho hlas, neb nevystudoval herectví, nýbrž sociální vědy, přitom zemi galského kohouta nám přiblížil obrazně ukázkově.
Autorova o dvě generace staršího jmenovce (příbuzní asi nejsou) jsme tu již několikrát hádali.
Hledaný napsal 11 knih a kromě tří se všechny věnují krásám Francie.
Herec, dramatik, scénarista a spisovatel, k němuž neodmyslitelně patřily brýle na čtení, dýmka a rybářský kufřík.
Výtvarník a ilustrátor především sci-fi, který obdržel cenu Karla Čapka, zítra by oslavil 95.
Gratuluju, netušila jsem, že to bude tak snadné. Osobně znám jeho dceru, léta byla mojí skvělou ošetřující lékařkou.
Autora charakterizují zlatavé kučery, nevinný kukuč a nezdolný optimismus, ovšem také plechové útroby a impregnovaná játra, antikorozní povrch odolný vůči vší vodě v atmosféře, vytrénované nohy a dobře vyšláplé boty, ale především naprostá důvěra v cizí lidi a nekonečná ochota jim se zájmem naslouchat (a občas jim i něco předvést, na papíře i osobně). Všechny tyto vlastnosti nejsou tak neuvěřitelné - vždyť patří princi.
Ladislav Zibura - www.princladik.cz. Pro mě velmi zajímavý mladý člověk, svěží neotřelý humor a cestovatelů není nikdy dost.
Ano, to je on
(sice pořád nevím, proč si/se mu říká "princ" Ládík, ale je to už jednou jeho značka, tak se s tím i já musím smířit ;-)
Vložit příspěvek