Hádejte autory:)
ty nás ale napínáš - autorů, kteří si nějak "přisvojili" Sherlocka je proklatě hodně...
...tak to zkrátíme, přidáme k tomu Sherlockovi také tvorbu Večerníčku
Text příspěvku byl upraven 02.04.19 v 20:00
je to on, 40 let svého života strávit ve věži... ale musel být dobrý lyrik, když i Goethe ho obdivoval
Bohužel nedokážu posoudit, vzala jsem to přes slavné rodáky...
Nyní budeme hledat současnou autorku a mou vrstevnici, dle komentářů dost oblíbenou, i když já jsem na ni narazila skrze mimořádně pitomý výrok, ze kterého mělo vyplývat, že se jí podařilo vcítit se do své postavy (svých postav) tím, že se (jak by řekli indiáni) prošla v jejich mokasínách
Panejo, ona má narozky dokonce pár dní po mně... No ale na sympatiích jí to nepřidá. Ne, že by to potřebovala, ceny za svá veledíla evidentně shrabuje hráběma a tady ji miluje ještě víc lidí než je stránek v tomhle vláknu
Do třídy jedině v doprovodu povolaného, kterému sluší katedra, byť podle jména bychom si byli rovni.
Že bys nás tímto vtipným způsobem směrovala ke středoškolskému profesorovi Jaroslavu Žákovi?
Humor, pokora, skromnost, to jsou má další jména ;-), takže ano.
Ještě jsem přemýšlela, jak hezky by to doplnil také vhodně Rada...
Děkuju.
Teď budeme s dovolením hádat dvé autorů. Mají leccos společného: Oba se narodili ve stejném americkém státě, z něhož nepochází mnoho slavných osobností – je ostatně z hlediska počtu obyvatel zcela průměrný a nejsou v něm žádná velká města. Oba autory proslavila každého hlavně jedna kniha, přičemž obě úzce souvisí s vyprávěním příběhů otcem synovi. Pro jednu knihu čerpal autor inspiraci v příbězích, které mu vyprávěl jeho otec, ta druhá kniha se zase kolem otcových historek celá točí. Jo, a hlavní hrdinové obou knih také pocházejí z daného státu Unie (oba autoři to tam evidentně mají rádi). Obě knihy byly úspěšně zfilmovány...
Zkusím napovědět, že se jedná o stát jižanský a že filmové verze obou knih jsou opravdu veleslavné a natočili je slavní režiséři. V obou knihách hraje jižanská atmosféra svou roli – a vlastně i fakt, že jde tak trochu o "vesnický" stát bez velkých měst.
Obě knihy mají opravdu hodně společného. V jejich centru stojí člověk vyprávějící naprosto neskutečné historky ze svého života. Až se jim nechce věřit...
Oba autoři napsali své opus magnum zhruba ve čtyřiceti, ale protože je dělí 15 let věku, vyšla jedna kniha v polovině let osmdesátých, zatímco druhá až ke konci minulého století.
Jestli to pořád neuhádnete, budu vám asi muset prozradit, o který stát Unie se jedná, to už pak bude snadné.
Už jsem prošla spoustu jižanské literatury, ale pořád mi nic moc nesedí, a to jsem objevila pěkného průvodce: Jižanští klasikové a stříbrné plátno http://cinepur.cz/article.php?article=63
Po novém upřesnění se nabízí třeba Winston Groom a jeho Forrest Gump. I když v Alabamě není tenhle autor vůbec veden, tam je samozřejmě Harper Lee, nebo taky Fannie Flagg, ale nesedí moc časově a význačnými režiséry... Takže asi nic.
Text příspěvku byl upraven 05.04.19 v 10:21
Zřejmě jednoho z autorů mám, toho s otcovými historkami: Daniel Wallace, knížka Velká ryba, zfilmovaná Timem Burtonem.
Druhý autor je stále předmětem pátrání.
Text příspěvku byl upraven 05.04.19 v 12:33
A nemáme se soukromou každá půlku hledané dvojice?
Winston Groom a Daniel Wallace.
Indicie věku sedí.
Text příspěvku byl upraven 05.04.19 v 12:37
Mně to evokovalo akorát film, kde tuším hrál Brad Pitt a který natočil Clint Eastwood (??), bylo to cosi o dvou chlapcích - bratrech a jejich lásce k rybolovu, myslím, že se to taky odehrávalo na jihu, ale víc ze sebe nevydojím :-).
Text příspěvku byl upraven 05.04.19 v 12:44
Vložit příspěvek