Hádejte autory:)
Účastníci narychlo svolaného shromáždění, na němž se probíraly závažné, pobuřující události, se dohodli, že už toho mají dost a vydali se na trestnou výpravu. Cestou si zpívají do pochodu: "My jdem a s námi přijde soud."
Kdo o tom napsal?
Zazněl pouhý úryvek z autorova díla a v okurkové sezoně zafungoval jako rozbuška.
Mrkla jsem se Bookerovy ceny, tak aspoň hodím odtud tip - David Grossman (potvrzení nějakého našeho loňského humbuku jsem nikde nenašla...)
hm, někde jsem ho v seznamu našla, teď už nedohledám - příště už budu s tipy opatrná, netipnu
Text příspěvku byl upraven 03.05.19 v 15:21
Tak si to shrňme:
*zahraniční autor, nositel Bookerovy ceny
* uvedení " amorálního" úryvku na vlnách Vltavy vyvolalo v loňském létě skandál
Tak teď už to snad mé slabé oči identifikují správně: Alan Hollinghurst
... znovu jsem se na nositele "bookera" dívala a David Grossman Bookera získal - Man Booker International, takže vůbec nerozumím výše uvedenému pohoršení, že odpovědí na hádanku přece nemůže být on, neb ji nezískal...!?
Text příspěvku byl upraven 03.05.19 v 17:56
.. znovu jsem se na nositele "bookera" dívala a David Grossman Bookera získal - Man Booker International, takže vůbec nerozumím výše uvedenému pohoršení, že odpovědí na hádanku přece nemůže být on, neb ji nezískal...!? Takže s veškerou opatrností hlásím, že tip byl z hlediska držitele ceny plnohodnotný a nezasloužil si takové podivné smetení ze stolu.
Ale to tam pak chybělo to slůvko mezinárodní, což je cena jiná. A o pohoršení už se nedá mluvit vůbec.
Špatně vidím, ale vidím: "Někde po něm Bookerem", což pro mě vzdáleně zní jako Man Booker ve všech podobách. A navíc zahraniční autor - poku by cílem byl britský autor, to by byla pak jiná.
Text příspěvku byl upraven 03.05.19 v 18:22
Přesně, jak sis dohledala - Bookerem, nikoliv mezinárodním. A zahraniční autor byl prvotní indicie, čili následná indicie Booker nám národnost hledaného dosti zúžila.
Už raději zadej. ;-)
Text příspěvku byl upraven 03.05.19 v 18:33
A skutečně nejsem pohoršena.
A soukroma zasluhuje pochvalu za vytrvalost v hledání odpovědí a nebojácnost v boji s opatrností. ;-)
Tak teď budete hledat autorku, která na Man Booker International v posledních pár letech byla nominovaná dokonce dvakrát. Její jméno nezni dvakrát hispánsky, ale rodné zemi se plně věnuje - byť to není zrovna moc (pří)jemné čtení.
Nápověda: Iniciály autorčiny jsou SS, což je docela příznačné pro historii její země (s trochou černého humoru).
Text příspěvku byl upraven 04.05.19 v 11:49
je to ona a z jejího Mimo dosah mám veskrze nepříjemné pocity, nejen po těle...
2 autoři stejného příjmení, dělí je století. Starší si však příjmení zvolil jako pseudonym. Do literárního světa s ním udělal větší díru. Jeho hrdinka je součástí čítanek.
Vložit příspěvek