Hádejte autory:)
...zubař .....stále se nám snaží dokazovat jak je "snadné" pokračovat v již napsaném ....
To já jen že jsem v knize narazila na skvělou hádanku z jiného ranku, která se sem ale bude náramně hodit, tak si ji nemůžu nechat pro sebe ... za nějaký čas zapíši a zadám. Dám si načas...
"Kdyby sis měl při volbách vybrat mezi třemi kandidáty, koho by sis vybral?
První je po dětské obrně mrzák, trpí hypertenzí, anémií a řadou dalších patologických změn, příležitostně lže, radí se s astrologem, podvádí manželku, kouří jako tovární komín a pije spoustu martini.
Druhý je obézní, prohrál už troje volby, trpí depresemi a srdečními záchvaty, kouří doutníky, každý večer se nalévá šampaňským, portským, koňakem a whisky a na noc si musí brát dva prášky na spaní.
Třetí je vyznamenaný válečný hrdina, má úctu k ženám, miluje zvířata, pije jen občas pivo a vůbec nekouří."
Volit nemusíte: všichni tři své volby už před časem vyhráli a světově prosluli, ale dokonce kromě své hlavní agendy zanechali stopy v literatuře. A protože to není zdaleka tak těžké, správná odpověď vyžaduje pěkně všechna tři jména, a to ve správném pořadí.
Text příspěvku byl upraven 01.06.19 v 22:23
Eicherik všechny správně, skvěle, a pokračuje
(pro úplnost, a abych si nepřipsala cizí zásluhy, "hádanka" byla vypůjčena od Miniera, z knihy Mráz)
Tohle bude asi o rychlosti. :-)
- soustružník
- trampský písničkář
- autor bezděčného detektiva
To bude zde často provětrávaný Jaroslav Velinský (Ota Fink - pořád jsem se k tomu neodhodlala)
soukroma: Samozřejmě správně. :-) Neváhej, je to vážně dobrá detektivka. :-)
Znáte osobnost, kterou Americká geografická společnost zapsala do síně slávy vedle Marca Pola a Livingstona za jeho mimořádný přínos na poli arabistiky? Trochu český Lawrence z Arábie, ale vedle mírné špionáže za 1. světové války se spíš zajímal do hloubky o celý Orient, vydal spoustu cestopisů a dobrodružných románů. A přitom to byl katolický kněz...
Nojo, porád! :)
Hledaný autor toho napsal spoustu. Jenom část jeho děl se zabývá oborem, kterému skutečně rozumí - ovšem on se domnívá, že rozumí všemu a u některých si vysloužil přezdívku Uko Ješita.
V názvu jedné z jeho knih o věcech, kterým až tak moc nerozumí, se objevují dvě barvy, o nichž se tradičně soudí, že k sobě prostě nepatří.
Tak to by sedělo na toho Klause – Modrá planeta v zelených poutech (nebo též Modrá, nikoli zelená planeta)
Super, tak pojďme jinam:
Hledáme ženu, která se jako jedna z mála žen proslavila jako autorka fantasy. Což je zajímavé, protože na začátku své literární dráhy se věnovala dětské literatuře a příběhům z Divokého západu.
Text příspěvku byl upraven 03.06.19 v 11:23
Bral jsem to tak, že Tatjana jen nadhodila dvě jména, která se jí spojila s přezdívkou. Ale jestli by ráda zadala a Woodward souhlasí, rád jí dám přednost a svou hádanku si nechám na příště...
Vložit příspěvek