Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Yennefer byla čarodějka. Marigold byl básník, resp. trubadúr. Tohle nebude Sapkowski. Mně to připomíná něco z Douglase Adamse, ale taky to může být pratchettovina.
Pratchett je patnáctej nejzobrazovanější. Jenže já ještě ani zdaleka nemám přečtenou celou Zeměplochu. Takže to chce Pratchettologa. :)
Děkuji všem za snahu i plodnou diskusi. Snad vám napoví, že zatím jste úplně, ale fakt úplně mimo. :-)
A kdybys sem napsal i jméno hledaného místa, to by teprve nebylo fér! :-) Ale nic jiného ti nezbude, když už jsi to tak hezky nakousl...
Přesně tak, vyprávění doplněné básněmi Karlovy ženy. Ale jsem rád, že jsem vás tak úspěšně zmátl.
Podáváš
Co takhle statek Medvědí důl?
Trilogie Věčně zpívají lesy, Vane vítr z hor, Není jiné cesty - autor Trygve Gubranssen.
Děkuji za slovo.
Nyní bude předmětem pátrání malé hornické městečko na opačném konci světa, které je ohroženo a posléze zničeno jistou přírodní katastrofou.
To by mohlo být Hukahoronui, Desmond Bagley: Sněžný tygr. Kdysi už to tu někdo zadával.
Ano, je to správně.
Fakt mi nějak ušlo, že už to tu bylo. Co nadělám, takže předávám slovo.
ono to bylo už dost dávno. tak já něco vymyslím, ale možná až ráno, už na to moc nevidím.
Tak tedy: 12. prosince 1872 v devět hodin ráno vyplul z newyorského přístavu parník Henrietta. Měl namířeno do Bordeaux, ale nakonec přistál úplně jinde.
V kterém městě přistál a v které knize se o tom lze dočíst? (To město se tehdy jmenovalo jinak než dnes - asi bude lepší když uhádnete to staré jméno, které je uvedené v knize, ale nesejde na tom, postačí kterékoliv. Staré nebo nové.)
VIKa: hm, zjednodušená verze... jenže tady je spousta lidí, kteří jinak než česky nečtou. Fakt myslím, že sem tyhle věci nepatří.
Proč jenom česky? Klidně i jenom slovensky, je to tady přece databáze českých a slovenských knih. Všimla jste si, VlKa, toho?
VlKa: To nic, já už sem zadával knihu, co nevyšla česky, minimálně dvakrát. A taky jsem byl upozorněn. :-)
Helcelet zrovna doskákal, takže není nic urgentního. A sem stačí jen občas mrknout jedním očkem. :)
Ahá, ona tam je vlastně odpověď. :-) tak je to asi Loukov. Když já v té době ještě ani nebyl na světě, tak mě to nějak minulo, no...
Tohle bude patrně o něco těžší, i když vím minimálně o jednom z vás, kdo knihy četl. Hledáme autora, který stvořil pozoruhodné město: Město, v němž se všechno řídí principy absolutního zla. Neexistují přátelství, věrnost, všem záleží jen a jen na sobě. Blízcí příbuzní se klidně zabijí kvůli kariérnímu postupu a všichni tomu tleskají. Přesto se město řídí jakýmsi zvráceným řádem, takže může fungovat bez anarchie. Jo, a vládne tam matriarchát.
Přesně tebe jsem měl na mysli, přečtav si tvůj komentář ke knize zde na DK.
Je to brakovka, ale nápad hodně zajímavý a dobře rozvinutý. Stage is yours.
Tak zase z trochu... vlastně z velmi jiného soudku:
Hledá se budova stojící osaměle v malém údolí, jejíž jméno napovídá, že původně sloužila jinému účelu. Dnes tam bydlí rodina jakéhosi zaměstnance místní vrchnosti, který se sem musel přestěhovat z hlavního města, aby byl po ruce.
Je to Staré bělidlo, ale nechápu, proč tomu někdo říká "povídka", vždyť to má si 240 stránek!
Každopádně máš babu.
Vložit příspěvek