Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Dudu: ne třeba, ale určitě je to Duch Llana Estacada - ovšem to není kompletní odpověď, máme zatím jen knihu - kde se Llano Estacado (terasovitá pláň) v USA nachází?
ano, "region na východě Nového Mexika a severozápadě Texasu"
https://cs.wikipedia.org/wiki/Llano_Estacado
A už opravdu ráda předám (tyhle jednoduché hádanky ale dají safra zabrat ;-)
Zůstaneme u těch jednoduchých : v těchto horách je pronásledován zločinec, jenž někam ukryl kipu
Kipu nakonec skončí v jezeře. O.S. u tohoto jezera zachraňuje obávaného zlotřilce, jenž visí nabodnut na pahýlu vysoko na skále
Já jsem taky od začátku sázela na Odkaz Inky (1891–1892, česky jako Odkaz posledního Inky nebo také jako Poklad Inků), tak jsem zvědavá, jakou jinou knihu zpod And a navrch o kipu May napsal. Mayovky už jsem dlouho nečetla ;-)
Ty jo! Asi si přes léto dám pár Mayovek pro připomenutí :-)
Zadávám :-)
Autor této knihy mimo jiné vyučuje na FAMU. Zalíbila se mu velmi jedna nehostinná oblast, o které napsal knihu o dvou dílech. Jak se kniha jmenuje a o jaké místo se jedná?
Postřižiny? Chtěla jsem napsat Dalešický pivovar, ale pak jsem si uvědomila, že jsem zblblá filmem.. takže Nymburku?
Petass je správně. Postřižiny se odehrávají v Nymburku, ale film byl toceny v Dalešicich.
Predavam :-)
Jedna malá veselá a upovídaná holka přejmenovala hned při svém příjezdu rybník svého budoucího souseda? Jak se mu říkalo? a jak mu začala říkat ona :) ?
No napadla mě první Anna ze zeleného domu a Ostrov prince Edwarda. Přiznám se ale, že rybník si nepamatuju, ale ta veselá holka :-)
Vložit příspěvek