Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Čekala jsem, jestli Ulriška něco doplní, protože uhádla to nejdůležitější, ale spíš to tu usnulo. Tak zkusím - potkali se v Nice?
Přeji všem krásné Vánoce, doufám, že nikomu nezaskočila rybí kost a hlavně že jste všichni našli pod stromečkem něco pěkného ke čtení :-)
HÁDANKA:
Všude plno sněhu, temno, psychiatrická klinika, kůň bez hlavy. V jakém městečku se odehrává první díl krimi série? Samozřejmě hledáme i knihu a autora.
Dnes se jedná o městskou část, v dobách autorových to byla obec, kde trávil prázdniny u prarodičů. Místo je názvem hledaného díla.
Nedávno vyšla kniha o historii i současnosti území, kde nejvyšší hora má 1236m, na které je celkem nedávno obnovená rozledna, ze které za dobrých podmínek dohlédnete na vrcholky Alp.
Tak jsem se zaměřila na zeměpis místo na literaturu a našla jsem:
Kniha Zmizelá Šumava 2, Jan Fischer, Emil Kintzl a hora Knížecí stolec s rozhlednou z roku 1938 a nově otevřenou v r. 2012.
Kaspiy není daleko od pravdy, horu zvládla, území a kniha je jiné. Upozorňuji, že opravdu vyšla nedávno.
Tak ještě zkusím: Vojenský výcvikový prostor Boletice - historie a současnost, Ladislav Skočný.
Před Vánoci vyšlo spousta knih, mimo jiné i další díl detektivní série. Děj se odehrává v různých koutech světa, nicméně událost v jednom městě dala i jméno knize. Kdepak to bylo a o jakou knihu se jedná?
Já bych si tipla, že se jedná o knihu Oběť 2117, ale protože jsem ještě nečetla, tak nevím, v které zemi kolem Středozemního moře ji našli. Jistě někdo už četl a ví a doplní a převezme (v pozitivním případě)...
Jé, to je tak když někdo nečte nápovědy. Musí to být tedy Barcelona.
Kde potkal mladý angličan poněkud nevšedního kamaráda, který mu změnil život?
Vložit příspěvek