Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Teď trochu romantiky i nebezpečí:
krásná žena se vydává hledat svou lásku na místo, které je prý dechberoucí.
Protože pátrání na skalnatém ostrově omývaným tyrkysovou vodou, nebylo úspěšné, vydala se na nebezpečnou cestu po moři, které bývalo rájem pirátů.
Hledáme ostrov a moře lemující jeho východní pobřeží.
Jiný příběh, odehrávající se také na tomto ostrově, je o ženě, která má úplně jiný smysl života. Je " Andělem smrti ".
A vlastně, ta prvně zmiňovaná žena měla také v mládí cosi s anděly.
Text příspěvku byl upraven 06.10.20 v 20:19
Správně,
Koka jistě uhodla podle díla Accadabora. První román byl Nezkrotná Angelika.
Zadává Koka
Ano, uhodla jsem podle Accabadory, tu mám ještě v živé paměti, protože moje dávné vzpomínky na překrásnou Anděliku jsou už dávno kamsi zasuté ... :=))
A teď - aby to bylo snadné - hledáme rovnou dvě města. Parta mladíků se rozhodne prchnout z údajně nezajímavého, nudného rodiště do velké metropole. Po 50 letech si tento - tehdy dost nepovedený, až málem tragický - útěk zopakují. Odkud kam?
Tak teď jedna klasika:
Jak se jmenuje rodný dům hlavní hrdinky slavného historického románu a kde se nachází?
Ona hrdinka se celý život řídila heslem: „Budu na to myslet až zítra.“
Je to na plantáži Tara, hrdinka je Scarlett O’Hara, ale název rodného domu si už nepamatuji.
Myslím že rodný dům se jmenuje Tara, leží u města Jonesboro ve státě Georgia
Koka - uznávám, plantáž i dům se jmenovaly Tara a bylo to v Georgii. A samozřejmě Jih proti Severu :-)
Děkuji za možnost zadání a "oplatím" ji, Katko, jedním hrůzným příběhem:
Jistá Kateřina se tak nudila a cítila se manželem natolik opomíjená, až rozehrála strašlivé vražedné drama, na jehož konci sama skončila ve vodách jednoho významného veletoku.
Jaký je zeměpisný název toho jejího "hrobu"?
Probrala jsem všechny Kateřiny, až mě nakonec napadla Káťa Kabanová a její dobrovolný skok do Volhy.
Volha je správně, dobrovolný skok také, ale Káťa Kabanová nebyla mnohonásobnou vražedkyní. V mé hádance jde o jinou Kateřinu z té lokality - takovou, kterou spisovatel Nikolaj Leskov v názvu své novely pojmenoval po jedné nebezpečné Shakespearově postavě - Lady Macbeth z Mcenského újezdu (jménem Kateřina Izmajlovová).
A protože katka134 Volhu uhodla, tak zadává.
Kde konkrétně došlo k setkání "šťastné to ženy " s paní Vilemímou a k následnému předání košíku s ovocem?
Na jakém místě se setkává slavný detektiv s mužem, který se po tomto setkání stane jeho společníkem. Napoví název díla.
Panství Styles? (Murder in Styles - nevím přesně jak se to jmenuje česky.)
Vložit příspěvek