Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Já se tedy v kriminálních sériích nevyznám, ale kdyby siena přihodila ještě nějakou nápovědu, jistě by to někdo konečně poznal .
Kromě plavání, commissario jest velkým labužníkem... jeho hospodyně je v tomto ohledu přímo mistrem:)
Hele, žádnou takovou knihu jsem nečetla, ale koukám na italské detektivky, které se jmenujou Komisař Montalbano, a jsou natočené podle knih. A ty by zadání skvěle vyhovovaly.
Text příspěvku byl upraven 24.01.22 v 19:47
Ono se to asi jmenuje Ragusa a jsou tam úžasné domy a krajina. Jelikož jsem v životě byla jen jeden den v Budapešti, tak si to děsně užívám.
Ale to místo jsem ti nenapsala.
Ragusa, Scisly a Punta Secca:) Opravdu malebná místa, jako celá Sicílie.
Sice nenapsala, ale uhodla literární část, takže předávám...
Fňukal jeden bombajský kluk,
slepice se polekal, fňuk.
Řekli: Není tak hrozná.
A on: Kdopak to pozná?
Mně jsou bombajské slepice fuk.
Pro kterou zemi se ten bombajský kluk stal velkým, ba supervelkým spisovatelem?
Díky :). Já se zeptám na městečko, odkud odvezli jednoho psa , a on svůj domov dokázal najít.
Je to velmi známý příběh. Pes dokázal ujít dlouhou cestu domů, a čekal na chlapce v obvyklou dobu před školou.
Není třeba v knize složitě hledat, odpověď je hned v první větě.
Alespoň tedy ve vydání, které mám já.
Príbeh je Lassie sa vracia od Erica Knighta. Mestečko neviem, kto bude vedieť, nech napíše.
Pokud mohu doplnit - Lassie se vrací do svého domova v anglickém hrabství Yorkshire - myslím, že je to vesnice Menston.
Text příspěvku byl upraven 29.01.22 v 15:09
MonikaJanka by si to zadávání zasloužila víc, ale budiž...
Ve kterém evropském městě uvízla (díky koronaviru) neobvyklá dvojice na cestě kolem světa? (kniha zde končí)
Hádanka nezaujala, proto ji odvolávám a přenechávám štafetu komukoli, kdo má chuť pokračovat. :-)
VlKa: já bych se ráda dozvěděla řešení, abych se mohla na knihu třeba ještě víc těšit - konečnou "stanici" jsem dle dostupných informací na webu nezjistila, v knize končí druhá trasa dle dostupné mapy někde v Baku /už to nemám před sebou/, ale pokračuje se dál a všude se zmiňuje spíš instagram a Maďarsko, takže vskutku nevím
Vložit příspěvek