Knižní šifra - pomůže někdo?
Tak už mám všechny knížky! Jupíííí. Jsem zvědavá jestli bude ještě nějaký bonus nebo ne :)
TheBookOfAnnie: Máš to skoro dobře - jen synonymum k satanovi a ten rámeček není od obrazu
kachenbooklover: Psali si je v 60. letech dva mladí zamilovaní. Na obálce jsou vidět první písmena adresáta.
Ach jo, kdy byl 7. tajny bonus? Ted jsem ho nasa v mailu (byla jsem mimo Cr) ale uz se mi po kliknuti na chci lustit neobjevuje:(
Ahoj, začala jsem luštit před dvěma dny a mám 48 knížek, jenže mi vážně nedochází obrázek starce s tím lektvarem (či co to je) a toho divného samuraje vedle obrazu s tanky. Mohl by mě někdo trochu pošoupnout ? :) Děkuji.
Lucy1234541: projděte si knihy, které už máte. Starec s lektvarem...od autora už tady kniha je...ta řeka...
Můžete mi, prosím, pomoct s těmi:
kopci
dřevěnou skládankou
mužem s bouřkovým pytlem na zádech
tatrami
modrou knihou s hady
ruským chrámem
mužem s holubicí
Moc děkuji, vůbec mi to nedocvaklo
Text příspěvku byl upraven 03.12.18 v 21:24
kachenbooklover
ty dopisy jsou ženě
první slovo: dopisy ve slovenštině
druhé slovo: jméno ženy v určitém pádu
Kaci728 Hadi na knizce jsou zakousnuty do ocasu, proto se točí pořád dokola.. to znázorňuje co ? Dvojslovny nazev knihy..
Ten samuraj mi teda leží v hlavě. :'-( kolik slov má nazev te knihy ? Diky.
lucy123541 ten samuraj....kniha byla zfilmovano, hlavni roli (nazev hledané knihy) hrál herec, ktery exceloval třeba v serialu USA/Australie, kde měl roli v kolarku...
Text příspěvku byl upraven 03.12.18 v 22:06
kaci728: muž s bouřkovým pytlem na zádech - pentalogie pro náctileté o bozích a polobozích
tatry - jiný výrobce včetně obecného pojmenování vozidel
modrá kniha s hady - v 80. letech velmi populární zfilmovaná pohádka pro všechny věkové skupiny, nezaměnitelný hlas pana Cupáka, který mluvil "nechodícího" psa
ruský chrám - zatím u něj chybí muž s vybraným chováním a je ve městě, které má chrám jako svou dominantu
muž s holubicí - souhrn bájí, legend a vyprávění jedním všeobecněznámým slovem a není ani řecká ani římská - je na globusu nahoře
Text příspěvku byl upraven 04.12.18 v 08:15
lucy123541: samuraj - jedno slovo a je to všeobecné pojmenování válečného vládce v zemi vycházejícího slunce
Mořím se tady s tím už asi hodinu a nemůžu ani za nic přijít na nebohý květináč :/ poradíte prosím?
mám dotaz: mezi židlí a mlíkem je vlak (ten mám), ale to nad vlakem, to patří k němu -dům řeka,stromy, nebo je to další kniha????
dík za ten dům Lailee, on jeden nikdy neví...mám ten květináč..nebylo to tak složitý...
Lailee: v květináči je něco do čeho lze zasadit kytičky a má to nějakou barvu.
Taky třeba Afrika knižně:)
Vložit příspěvek