Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
Lehrerin: Děkuju, to mě nakoplo. Knihu jsem nečetla, tam je nějaká spojitost se severním pólem? Když tak prosím o vysvětlení do soukromé zprávy :D
Včerejšek byl na první pohled, dnešek až na ten druhý. Knihu jsem nečetla, ale když jsem zapřemýšlela nad tím tělem a šitím , tak to cvaklo :)
Štěpinabura :
Kniha v originále vyšla 1818, byla několikrát zfilmována, v jedné verzi hrál Robert de Niro.
Text příspěvku byl upraven 16.03.23 v 16:14
Štěpinambura: Nebo se podívejte na poslední knižní indicií - PROMÉTHEUS na dovolené "v MODERNÍ době".
@terikrezik: u Deníku malého poseroutky je podstatný název konkrétního dílu, který je zde zadán.
Dneska brnkačka. Já snad můžu říct že autor byl ze státu, který sousedí se Španělskem ;-)
Další nápověda: píseň stejného jména vydala kapela Nightwish na svém albu z roku 2004.
Dnešek taky na první dobrou. Super hra! Moc mě baví časy komentářů tady na databázi :). Je vidět, že Martinus nedá hodně lidem spát :)
Před pár dny jsem zrovna dočetl českou sci-fi trilogii, kde se dnešní postava objevuje jako titulní postava.
Také jsem nevěřila vlastním očím, že je to to, co člověka hned napadne.
Hledaná postava se jmenovala Magdalena (to asi jako odpověď neuznají) a vstávala v létě ve čtyři, v zimě v pět hodin. Jsem docela na rozpacích z toho, kolik lidí to absolutně nedává - byť chápu, že dobrovolně by to dnes četl málokdo.
Text příspěvku byl upraven 18.03.23 v 11:29
TAké mě to okamžitě napadlo. Knihu jsem četla, ale nelíbila se mi. Vůbec celkově tvorba tohoto autora mi jaksi není po chuti, ani autor samotný.
Vložit příspěvek