Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
Obrázek zavádějící, text pomohl, ale nejvíce nápovědy na facebooku - známý autor, zfilmováno, malý herec.
HaHa11 - Mohla byste blíž vysvětlit jakou nápovědu na facebooku máte na mysli. Děkuju.
opice1956: Na Facebooku je skupina Knižní šifra a tam si lidé vzájemně napovídají v rámci této soutěže.
Ten mlok mi přijde taky lehce zavádějící. Ale on to v knize (jak jsem zjistila později) není mlok, ale čolek. A moje první tipy vázané na mloka byly Válka s mloky a Mlok Scamander.
Pokud ještě někdo potřebuje poradit, tak je to kniha, film, dokonce i muzikál, o holčičce, co miluje knihy a čte od malička... ;-)
opice 1956 To podstatné z nápovědy na facebooku jsem vám řekla, další dodává L3nch4. A herec je i režišér filmu.
Podle třetí hádanky v řadě to vypadá, že se opravdu tentokrát pojedou jen dětské knihy (postavy). Bod pro mne :-)
Ale ten dnešní autor nepsal jen pro děti. Třeba jako milovníci hororových příběhů znáte jeho povídku o tom, jak žena majzne svého drahého manžela zmrzlou jehněčí kýtou, aby následně nechala předmět doličný zbaštit policejním sborem.
Čtvrtá pohlednice - stačilo si propojit všechny indicie a pak už to bylo snadné. ;-)
Tak dnes hotovo. Nebylo to zase tak složité. Ale i tak se těším, co za nápovědy přijde dal.
Dneska mi hodně pomohl ten medvěd :) A napovím, že to byl i film z relativně nedávné doby.
Tak dneska poprvé jsem jen koukla a věděla na první dobrou. Je to film i seriál (který je opravdu moc povedený). Knihu jsem nečetla, ale znám moc dobře. Hlavní byl ten medvěd a vzducholoď.
Maus: kniha, film, seriál... Počkejte na nápovědu ve 12, případně v 16 a určitě na to přijdete. ;-)
Já pořád nevím. Prosím o ťuknutí -:)
Text příspěvku byl upraven 07.03.24 v 13:08
L3nch4: No, nemusí. Když jste o knize, seriálu, dokonce ani o autorovi nikdy neslyšeli, nepoznáte to. Já jsem prostě googlila, je pravda, že mi stačil obrázek. Jinak letos zatím narážím na samé neznámé knihy a postavy...
Modrina: Je mi jasné, že ne každý zná knihu, film nebo seriál. Sice jsem napsala 'poznat', ale myslela jsem to tak, že po nápovědě ve 12 je lehké si vygooglit odpověď. Já knihu taky nečetla, ale tentokrát alespoň vím, že nějaká je. Viděla jsem jen film. :-)
Nutelka1234: Tenhle kompas funguje jinak. Není to kompas v pravém slova smyslu. ;-)
Nutelka 1234 hlavní postava jde na určitou světovou stranu, ale neurcuje to ten kompas, ten má jinou fci
Ten kompas je z jistého vzácného kovu.
Taky jsem knihu ani film či seriál neviděla.S googlem nejsem taky zrovna kamarád, dost mě překvapilo, že jsem to nakonec dala.
Děkuji všem. Vůbec jsem neměla tušení o existenci tohoto díla, v jakékoliv podobě :-)
Vložit příspěvek