Mnichovská zrada

Hana H.: Samozřejmě, že záleží víc na tom, co je konkrétní člověk zač. Jenže taky nelze zapomenout na vyrabované obchody, pouliční gangy, terorismus, pobodané lidi, znásilněné ženy.....
A většinou není vinen polský instalatér.

Můj dĕda byl ročnìclk 1912 , to se potopil Titanik. Dožil se 100,5 let, do posledního dne si vše
pamatoval, chodil nakupovat , a nemĕl ani vrásky,ale nerad vzpomínal když se ho nĕkdo zeptal na mládí. Říkal, to je tak dávno, že sem všechno zapomĕl. Vypáčila jsem z nĕho jedinou vĕtu ohlednĕ demobilizace. Jasnĕ že jsme byli rádi, že nebude válka. A s tím žiju já jsem xenofob. Doslova se bojím . Číňanů, jsou jak mravenci, bezohlední, krutí. K lidem ,zvířatům. Přírodĕ Nechci jejich peníze, ani ksichty. Bojím se muslimů. Vygumovaní, opice s ropou. Bojím se západu. V úpadku, a přitom nadřazení. Nelze se na nĕ spoléhat. Bojím se i Rusů. Putin řekl , že nikdy nedopustí Válku na území Ruska. Není to blázen jak Stalin. Bojím se, že nás klidnĕ obĕtuje. Nechci tu nikoho. Pokud nová skupina příjde a ovládne území, z původních obyvatel se stanou druhořadí.

Dnes máme smutné výročí. Před rokem zemřela Tereza Spencerová. Novinářka Odborníci především na muslimský svĕt. Z jejích článků jsem pochopila, že nejradši má Sýrii a Egypt, kam velmi často jezdila. Potom jejího psa Chelsee, pivo a fotbal. Proslavila se rozhovorem s Bašárem Assadem v dobĕ, kdy s ním nikdo nemluvil. Její ranní kávičky, které publikovala až do smrti byly neuvĕřitelný. Mĕla smysl pro humor, neuvĕřitelný přehled i odvahu. Pokud se vám to na jednu ženskou zdá až moc, vĕzte že se narodila jako chlap. Uf třeba by mĕ za tuto vzpomínku pochválila.
Text příspěvku byl upraven 06.04.21 v 21:35

Hana h a to čtu to tvoje až nyní. A přitom by to mohla být reakce, legrační.

Tak je zřejmé , na co jsem se ptala. Tvoje odpovĕď byla taková sienovská. Ale pravda je, že tu nadmĕrnou úzkost z života mám. Proto taky dlím na databázi. Vlastnĕ mĕ to vede k hlubokém zamyšlení. Takže dík :-)

Hana H, nemusí se smířit s ničím. Jestli se bude měnit k lepšímu, tak snad ano, ovšem jesli k horšímu, v tom případě s tím něco dělat. "Berte věci tak, jak přicházejí " - no s tim bychom tedy vyhráli. Už párkrát nás laxní přístup krutě potrestal.

"Děsit se" může být také jen obrazně řečeno. To, že se někdo cítí znepokojen a ostražitě sleduje změny, ještě snad neznamená, že vstává denně s pláčem a bojí se vykročit z domu, tak si nechte milá Hano, svůj posměch. Na současné situaci toho k zasmání mnoho není.
Zatím ani nepotřebujeme migranty nebo jiné okupanty, naše vláda která skrze svou moc drze porušuje ústavu stačí.

Neděsím se, dobře spím. Také ale vím, že už dnes se máme lépe než zítra. :-)

Na mobilizaci 1938 vzpomínal i můj děda, vzpomínal, že mobilizováni a přítomni byli i brněnští Němci, posmívali se a vyhrožovali českým vojákům, když ale byla mobilizace odvolána a Sudety vydány díky našim tehdejším a nyní znovu přátelům, zděsili se a báli se. říkali Hitler mne zabije, jsem sociální demokrat. Takže oni dobře věděli, co je Hitler a jeho Německo zač a přes to pomohli rozbít ČSR. Podle toho, co mi říkal děda, naši vojáci byli připraveni a odhodláni zem bránit a rozhodně neměli radost z odvolání mobilizace a vydání Sudet, naopak, děda říkal, že všichni plakali.

Jo a masivní přícho cizinců ze zcela jiného prostředí a zcela jiných názorů, než ke kterým se dopracovala Evropa po létech úsilí mne děsí, ono to není o tom, že by se jim špatně učilo česky, možná bychom se my museli naučit jinou řeč a tu užívat primárně, nedávno jsem četl, že Islanďané jsou svědky pomalého umírání mateřštiny ve prospěch angličtiny a pokud už mladí mluví islandsky, pak s anglickým přízvukem...tam to má na svědomí převaha angličtiny i v jejich TV (nedabují) i na webech. co by teprve dokázal i daalší tlak...
to není o tom, umět mluvit cizí řečí, ale o tom, muset jí mluvit i doma, ve své zemi. a taky mne neuklidňuje argument, že k nám migranti zase tak moc nechtějí, jednak je republika plná Vietnamců ( a nejsou tak lala, jak se říká, drogový obchod ovládají výborně a neodvádění daní rovněž)i Ukrajinců ,a pokud tady nemáme migranty z dříve kolonizovných zemí, asi to bude tím, že se zatím vejdou do těch zemích, kde už mají svou diasporu, ale to nebude trvat věčně.
Po Němcích a Rakušanech jako migrační vlně opravdu netoužím, užili si jich naši předci dost a ani po Polácích, Divné mi připadá, že zatímco polská menšina u nás propsperuje, má vydavatelství, noviny, divadlo i školy česká menšina v Polsku - a že byla opravdu mohutná - byla asimilována, stačilo ji nepodporovat a šlo to samo.
ono příchod jednotlivců nebo rodiny nevadí. ale příchod mnohlavých skupin, rozsáhlých rodin, to je jiná káva. přinášejí nové způsoby násilí - podřezávání nebývalo v Evropě nijak oblíbené, ani bomby ,ale zdá se, že se to chytlo., jiné myšlení. Nakonec muslimské feministky, levicové feministky , ateisté ...si veřejně ťukají na čelo, když vidí, jak evropská levice, i ty feministky hloupě uvažují
Jo, je třeba poznat konkrétního člověka, ale s rozvahou, ti fr, atentátníci byli z rodin asimilovaných a v okolí oblíbených...zeptejme se sami sebe, kdy si pevněji držíme peněženku, nebo kdy častěji přejdeme na protější chodník ,když potkáme skupinu lidí jdoucích proti nám....takže ono je hezké rozumovat a vstřícnosti, nepodléhální stereotypům , ale realita pak překvapí.
takže ano, změna je život, ale evoluce ve své pomalosti věděla, co činí.

Sputnik, měli jsme se bránit. Poláci se také postavili těm bastardům. Osmého dubna 1943 sťali gilotinou Fašisté v berlínské věznici naše letce a další Čechoslováky.
Text příspěvku byl upraven 08.04.21 v 11:14
Tato diskuze byla uzavřena a není možno do ní vkládat nové příspěvky.