Nono (aneb štrikovna)

DISKUZE » Volná diskuze

kní
kní 04.02.2018 v 10:52

A taky "příklad elit" - tedy především prezidentů za posledních 15 let - tu část občanů, která nemá pevné morální ukotvení - křiví, "pomáhá" jim být horšími, než by mohli být, vytahuje a posiluje to špatné v nich, legitimizuje to. Avšak každý se může změnit, každý může prozřít, každý může odhodit ty příjemné měkoučké okovy a ohlávku, klapky na oči, které si nechali od těchto bezohledných manipulantů nasadit.
Soudružka Kozlová je ale asi už nevyléčitelná.

Jacck
Jacck 04.02.2018 v 10:57

"Avšak každý se může změnit, každý může prozřít, každý může odhodit ty příjemné měkoučké okovy a ohlávku, klapky na oči, které si nechali od těchto bezohledných manipulantů nasadit. "
---
a proto byla ta poslední volba takovým zklamáním, protože byla referendem o tomto. Z krystalicky čistých dvou možností si lidé vědomě vybrali zlo, lhaní, demagogii, bezcharakternost, aroganci, rozdmýchávání nenávisti.

intelektuálka
intelektuálka 04.02.2018 v 11:26

Jaccku - s tím Shakespearem ses mi líbil mnohem víc...
Co tak zkusit bojovat verši?

Jacck
Jacck 04.02.2018 v 11:33

„Pravda se smála, že na ni kameny házej´,
vždyť - lež je to všechno a Lež taky mý šaty má,
blahoslavení s ní protokol sepsali rázem,
byla to rozmluva dost málo přívětivá.

Vyfásla pokutu a ještě mohla být ráda,
ostatně - cizí šmouhy přišili jí.
Nějaká mrcha tu tvrdí, že je prý Pravda
a zatím se potlouká nahá a po škarpách spí.

Ubohá Pravda se brání a přiznat se nechce,
to máš holka marný jak chceš se dušuj a křič.
Lež zatím potvora ukradla vzrostlýho hřebce
a dlouhý a pěstěný nohy ji odnesly pryč.“

https://josefstepanek.cz/pravda-a-lez-vladimir-vysockij

Text příspěvku byl upraven 04.02.18 v 11:34

intelektuálka
intelektuálka 04.02.2018 v 11:49

No moc děkuji - Vysockij - tos mě potěšil!!!

Marbo
Marbo 04.02.2018 v 12:56

hezky to zpíval i Jarek Nohavica

intelektuálka
intelektuálka 04.02.2018 v 13:07

Ano, Marbo, toto asi bude Nohavicův překlad?

Marbo
Marbo 04.02.2018 v 13:11

řekl bych že ano.

bubka
bubka 04.02.2018 v 13:25

už nacisti parazitovali na myšlenkách levice i na jejím umění... opakuje se historie vždy jako fraška?

intelektuálka
intelektuálka 04.02.2018 v 13:59

Teď ti Bubi nerozumím - jaký máš názor na Vysockého?

intelektuálka
intelektuálka 04.02.2018 v 14:00

A Jacckovi odpovím slovy básníka: Sám nejsi nic
a nebýt sám je těžké...

bubka
bubka 04.02.2018 v 14:16

podle mne je Vysockij skvělý levicový až levičácký duch, který stále hledá spravedlnost, v podstatě podobný duch (byť mnohem nadanější básník) jako byl Karel Kryl. Ani koutkem duše si nemyslím, že by si přál,. aby jej citoval někdo jako je Jacck neb kní, respektive, že pro někoho takového psal, citovat jej zjevným paranoidním nacistou je urážka majestátu. Že nacisté parazitovali na levicových myšlenkách je jasné, ovšem bez snahy uvést je v život. Proto, na rozdíl od levičáků světa vždy v podstatě sloužili oligarchům.

ale zajímavé je i toto:
Putin je bohem svých nepřátel

Croix
4. 2. 2018
K napsání kratičké eseje na dané téma mě inspirovala poznámka pana Jaroslava Štefce, kterého tímto zdravím. Jaroslav napsal na fb v souvislosti s určitým výrokem jednoho obskurního pseudozpěváka o výsledku prezidentských voleb. Tohoto prokavárenského pišišvora na začátku ocitoval:
"Sprostý, arogantní opilec likviduje vše, co jsme od roku 1989 vybudovali. Je v tom Rusko. Z lidí se stávají hyeny", zoufá si zpěvák Banga."
Jaroslav Štefec odpověděl: "Vyjádření chápu jako adresnou sebekritiku "páně umělcova". Jeho "písně" i chování na veřejnosti hovoří samy za sebe. Co má společného s Ruskem, to ale fakt netuším. Putin je prostě všudypřítomný."

Poslední věta ve mě vyvolala jistou asociaci a následně i pisatelskou inspiraci, takže jsem do příslušné diskuze na fb napsal, co mě obratem napadlo, totiž, že pro mě je Putin prostě schopný člověk s dobrým týmem a vlivným mocenským zázemím za zády a to je vše. Pro tyhle debily jako jsou různí bangové a kavárna jako celek, je Putin - ano - všudypřítomný, čili spinozovsky imanentní jako Bůh ve všem. Oni ho vlastně uctívají, byť zcela negativně, daleko víc než jeho stoupenci, a to mi přijde celkem komické.

Tahle rusofobní sorta nejen u nás, ale na celém dnešním Západu a jeho podmaněných periferiích opravdu věnuje Rusku a jmenovitě Putinovi naprosto enormní pozornost, podle mě daleko větší, než jakou vykazují sympatizanti Ruska a jeho nynějšího prezidenta, nebo dokonce lidé neutrálního postoje. Přičemž vlastnosti, schopnosti a vykonané skutky tohoto všudypřítomného Putina naprosto přesahují - to je zřejmé - úroveň obyčejného i neobyčejného člověka smrtelníka. Z vyjadřování kavárníků (a vojenských jestřábů) Západu o Putinovi jasně plyne, že ruský prezident vykazuje, pokud jde o jeho všudypřítomnost ve všech záležitostech nadlidské (nikoliv ovšem ve významu starého německého terminu technicu "ubermensch," ale ve významu teologickém) rysy.

Když se nad tím zamyslíme, jedná se o svého druhu podivnou negativní adoraci či fascinaci, protože jinak se hlásání všudypřítomnosti Putinovy specifické stopy úplně ve všem na světě, co se těmto lidem nelíbí, dá těžko vysvětlit. Chudáci se chytili do pasti vlastní paranoie, která se jim stala svatou vírou. A tak se Vladimír Vladimirovič v důsledku tohoto opravdu zvláštního (přímo fenomenálního!) sektářského druhu "panteismu" stal z (pseudo)teologického hlediska pro své zavilé nepřátele Spinozovým ve všech věcech imanentním "Bohem".

a je to tak.

intelektuálka
intelektuálka 04.02.2018 v 14:26

Tak díky za vysvětlení, já ho vždy považovala za bojovníka a umělce.
A myslím, že je lepší, když Jacck mluví slovy básníka než když vulgarizuje.
To mu nikdo nemůže upřít a byla by zajímavá debata mezi nimi - bohužel neuskutečnitelná.

kní
kní 04.02.2018 v 14:59

V Řecku se smějí, že jsme přijali jen 12 uprchlíků
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/v-recku-se-smeji-ze-jsme-prijali-jen-12-uprchliku-vubec-to-n/r~8c1bfa72074a11e8a72bac1f6b220ee8/?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-0

triatlet
triatlet 04.02.2018 v 15:26

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

kní
kní 04.02.2018 v 16:09

Taky že nepustila - a ten poslední game, ten BYL!!! Sláva a čest oběma hráčkám.

tester
tester 04.02.2018 v 16:27

Dnešní rozhodující formativní vliv na děti a mladé lidi je tržní hospodářství. Místo do kostela se chodí do supermarketu a standard pro media všeho druhu je násilí a sex. Je to přirozený evoluční vývoj. Někdo se nad tím vzrušuje, ale v přírodě a společnosti je to tak přece odjakživa. Hodně se o tom nyní mluví a bádá, protože volby nedopadly tak jak někteří lidé chtěli. Ti ovšem nebyli mentálně zdatní, protože nesledovali vývoj ve společnosti v nižších patrech. Přesvědčovat musí lidi svým vlastním příkladem a ne pomatenými teoriemi. Nekrást a zloděje trestat. To by ale byla bratrovražda.

Text příspěvku byl upraven 04.02.18 v 16:38

Jacck
Jacck 04.02.2018 v 18:41

už i v zahraničí si o nás začínají dělat obavy
https://www.aktuality.sk/clanok/555596/ruska-stopa-v-ceskych-volbach-nahrava-zemanovi/

kní
kní 04.02.2018 v 18:54

Ano, naši slovenští bratři (a sestry) nás sledují a mají o nás starost. Snad to nakonec zvládneme, tak jako oni překonali svoji fascinaci Mečiarem...

Jacck
Jacck 04.02.2018 v 19:01

Zemana překonáme, toho beru jako defacto mrtvolu, která neveděla, kdy důstojně odejít ze scény, a tak teď bude odcházet nedůstojně a celý národ to bude přes média sledovat. Mnohem horší je to, co tady za 20 let ruská propaganda a Klaus a Zeman napáchali na značné části národa - euroskepticismu, nepřátelství vůči NATO, pošlapání morálky, pravdy, zasetí nedůvěry vůči tradičním médiím atd. Problém je, že lidé co mají takto vymytou hlavu, by si klidně odhlasovali vystoupení z EU, aniž by si vůbec byli schopni domyslet důsledky. Přitom by to dopadlo právě na ty sociálně nejslabší, kteří právě mají ty nejhloupější názory. Bude těžké se tohoto zbavit. Amerika právě prožívá léčbu Trumpem, my bysme taky potřebovali léčbu nějakým šokem, aby si lidi uvědomili důsledky toho jedu, který mají v hlavě.

kní
kní 04.02.2018 v 19:04

Nezapomínáš, Jaccku, že jsi optimista?! :-)

Text příspěvku byl upraven 04.02.18 v 19:04

kní
Jacck
Jacck 04.02.2018 v 19:11

já jsem optimista, ale všechno dle mého závisí na tom porazit režim v Rusku. V USA vydali nový sankční seznam, ale Trump to bohužel zatím zablokoval. Jenže Trump tam nebude věčně, podle mého proběhne dříve či později impeachment, nevěřím že tam vydrží celých 5 let. A američtí zpravodajci i politici i ta část věřejnost, která nemá vymytou hlavu, jsou teď na Rusko pěkně naštvaní. V Evropě to samé. Rusko na tom teď ekonomicky není dobře, rezervní fond je téměř na dně....
Kdybych světu, nebo alespoň ČR šéfoval já, tak zavedu totální ekonomickou blokádu Ruska, zavřu jeho ambasády v Evropě, zabavím všechny ruské peníze ulité na Západě a odříznu je od internetu. A pak bych počkal, až tam putinismus vyhnije :-)

kní
kní 04.02.2018 v 19:12

Jak to bylo v tom filmu ... ježyš, jak on se jmenuje? ... a kdo v něm hrál??? ... jo! už vím - Děcka jsou v pohodě - "Umoříme je vlídností" - tak nějakou šikovnou parafrázi & qanta trpělivosti + masarykovská drobná práce + dělat dobře dobré věci - i když z toho nebudeme mít pokaždé žádný osobní prospěch - konat dobré skutky - a nechlubit se tím a tak ... - neboli, jak to mnohem trefněji formuloval Erik Tabery v posledním Respektu (prý citoval Pavla Tigrida) - Cesta ke změně nevede tím, že si vytkneme ušlechtilý cíl či sepíšeme program, ale že prostě aktivně svými činy vytváříme lepší společnost. Někdy za posměšků či nepřízně druhých, ale na tom prostě nezáleží. ... Amen, pane Tigride

bubka
bubka 04.02.2018 v 19:57

Eicheriku - ano, to se fakt vyplatí, jen té brvy, kterou na sud a prkno bylo potřeba.....snad nebude poslední, a ruským agentům a Putinovi sklapne.....

Vložit příspěvek