Off topic a pověry a bludy všeho druhu

DISKUZE » Volná diskuze

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 06.04.2016 v 14:24

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 06.04.2016 v 14:25

asi to tak bude. bayerovka není všechno.

woodward
woodward 06.04.2016 v 14:36

Nojo, piáno je v podstatě zbytečnej luxus. Když mi bylo 14, ségra se vdala a máti v bytě zahájila komplikované přesouvání osob a nábytku. Výsledkem bylo, že u mně v pokoji se místo jedné válendy, co jsem tam měl navíc, objevilo piáno - vlastně pianino, pianissimo, bydleli jsme v paneláku. Když k nám pak přišel bratranec, komentoval to slovy: to si nenech líbit, v posteli si hrát můžeš, ale na piáně se nevyspíš.

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 06.04.2016 v 14:46

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 06.04.2016 v 14:48

já měl jeden čas dokonce tři kytary. teď už nějakou dobu nemám žádnou, tu jednu poslední mi ukradli někdy před dvaceti lety a tenkrát zrovna jsem už moc nehrál, tak jsem si žádnou další neopatřil.

to s tím emilem jsem nikdy neslyšel - já trouba jsem se to musel naučit jen tak, bez mnemotechnické pomůcky. :D

Text příspěvku byl upraven 06.04.16 v 14:50

woodward
woodward 06.04.2016 v 15:04

U nás se zpívalo pořád. Na to piáno uměla doopravdy hrát jenom máti. ségry sice furt cvičily stupnice, ale nic víc z toho nevzešlo. já jsem začal chodit do hudební školy v první třídě, ale ten pan učitel mi šel na nervy a já jemu, tak bylo rozhodnuto, že piáno pro mě není. na kytaru jsem se naučil asi v patnácti - jako skoro každej.

woodward
woodward 06.04.2016 v 15:13

nojo, práce šlechtí, to vědí i králíci. ahoj.

keri.H
keri.H 06.04.2016 v 16:10

My měli doma klávesy, na kterých jsem si jako malá jen tak hrála a hlavně jsem si tam pouštěla ty melodie. Jeden čas jsem se opravdu chtěla učit, ale nakonec z toho nic nebylo.
Na kytaru uměl dobře hrát táta a my při jeho hraní zpívali. I na tu kytaru jsem měla neúspěšnou snahu se naučit.

keri.H
keri.H 06.04.2016 v 16:13

Hanka: Zajímavá otázka při žádosti o křest. :D
Tu praxi se zpíváním je pravda, že člověk hodně praxe získá takhle u okolí, když se zpívá. Pamatuji si, že u nás se taky hodně zpívalo a mamka nás učila písničky, které my si se ségrama psali a pak si je zpívali a nakonec jsme je uměli zpaměti. Zrovna nedávno jsem si tak na některé písničky vzpomněla a zjistila jsem, že už si ty slova všechny takhle nevybavím.

woodward
woodward 06.04.2016 v 17:35

Náš tatínek takto vzbuzoval nadšení ve svých dětech i vnoučatech zejména písní "Naša mamička sakrujú, že sem si posrál košulu." Ségra už se těší, jak to naučí svoje vnoučata.

woodward
woodward 06.04.2016 v 17:55

Ano. Já to taky uměl napoprvé.

woodward
woodward 06.04.2016 v 23:25

Hanko, tak jo, jdeme do hajan, ahoj.

keri.H
keri.H 07.04.2016 v 10:36

Hanka: Zpěvník ten jsem měla taky, nejspíš bude někde u našich, mezi knihami, které jsem tam nechala, vše se mi do našeho malého bytu nevešlo. A to, co nám zpívala mamka, to jsme měli jen na papíře, v těch zpěvnících, co jsem měla, ty písničky nebyly.
Jo je to takhle pěkný to občas vytáhnout zazpívat. :)
Tak to musel být pan farář zklamaný, když se těšil, že bude mít dobrou posilu. :)

Text příspěvku byl upraven 07.04.16 v 10:37

Raksa.A
Raksa.A 07.04.2016 v 13:07

To vám závidím, že umíte zpívat. Já mám sice bezvadný hudební sluch, ale jaksi jsem za celý život nepřiměla hlasivky, aby se tím řídily. A ještě to slyším! A prasklo to na mne už ve škole - byla jsem jediná, kdo měl dvojku ze zpěvu za to, že nezpívám s ostatními. Jak pravil pan ředitel - jestli zazpíváš, uslyším to a nechám tě propadnout!

woodward
woodward 07.04.2016 v 13:09

to byla od pana ředitele neomalenost!

Raksa.A
Raksa.A 07.04.2016 v 13:18

Pan ředitel Procházka byl hodný člověk, ale můj zpěv na něj byl moc. Teda hodný - dneska by byl asi pořád někde na tapetě - pamatuju, jak vedl po chodbě chlapečka za ucho...

woodward
woodward 07.04.2016 v 13:21

no jo, chlapečka. dneska už žádní chlapečkové nejsou. jenom hajzlíci. ;)

Raksa.A
Raksa.A 07.04.2016 v 13:37

Asi chlapeček neměl možnost se přerodit v hajzlíka, když ho vodili za ucho. Jak říkal můj táta : Správně umístěná facka v pravou chvíli může někomu zachránit celou budoucnost.

woodward
woodward 07.04.2016 v 14:25

O tom není pochyb.

bamba
bamba 07.04.2016 v 14:25

Ja mám za sebou štyri hodiny operného spevu. Bohužiaľ po štvrtej hodine dostal p.učiteľ mozgovú porážku.A tak skončila moja kariéra v oblasti operného spevu. Ono to bol možno prvý pokus v dejinách naučiť niekoho spievať, kto nemá ani hlas a ani sluch.

woodward
woodward 07.04.2016 v 14:27

Jak to kdysi zpívala paní Hegerová?

Má naděje hasne, jedno je mi jasné, je po kariéře - v opeře!

bamba
bamba 07.04.2016 v 14:31

ja som to vedela už predtým. len to bol pokus,čo keby predsa.
Raz som spievala poriadne nahlas v jednom kameňolome. Všetko stíchlo, prestalo cvrlikať, čvirikať, štebotať a prvý vták sa vrátil asi až po hodine a opovážil sa niečo povedať.

Text příspěvku byl upraven 07.04.16 v 15:01

woodward
woodward 07.04.2016 v 14:44

v kameňolome? tam musí bejt pěkná ozvěna.

bamba
bamba 07.04.2016 v 15:01

to boli dva kameňolomy vedľa seba - niečo ako kuchynský dvojdres.

keri.H
keri.H 07.04.2016 v 15:26

Já bych teda o sobě řekla, že moc zpívat neumím, ale baví mě to. I když jsem zpívala na základce ve sboru, protože mě tam učitelka na hudebku chtěla a pak, když mi to nevyšlo časově, že se mi to zrovna ta hodina sboru kryla s nějakým jiným předmětem, tak jí to mrzelo.
Ale jak říkám, nemyslím si, že bych uměla zpívat a proto nezpívám před lidmi, jen maximálně doma před přítelem.

To jsem si vzpomněla, že jsem si tak potichu začala v práci zpívat písničku s rádiem, protože jsem se neudržela a kolegyně na mě, co jsem říkala a já, že nic, že mi to nedalo a že jsem začala zpívat. Ona na mě, ať klidně zpívám nahlas. To jsem řekla, že radši ne.

Vložit příspěvek