Off topic a pověry a bludy všeho druhu

DISKUZE » Volná diskuze

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 21.05.2016 v 23:36

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 22.05.2016 v 08:27

Nevíš, jestli v Želivu ještě stojí hospoda Kocanda?

woodward
woodward 22.05.2016 v 09:59

To je taková starožitná hospoda. Když jsem ji kdys viděl, vzpomněl jsem si na starou píseň o hradu Okoři, jak "na konci té cesty trnité stojí krčma jako hrad". Stojí stranou od obce, opravdu "na konci cesty". Jeden můj kamarád tam byl jako vedoucí na takovým mrňavým táboře, asi pro třicet děcek; za tou hospodou byla loučka, tam měli stany, a do hospody chodili na jídlo. Jednou jsme se tam za ním přijeli podívat, jen tak na čundr, a v tom táboře byly takový zvláštní poměry. Třeba když každej den ráno nejdřív vedoucí obešli stany a bodovali, jak má kdo uklizeno, tak potom vyrazila komise dětiček obodovat stany vedoucích. A když vedoucí neměli na pivo, tak ho nechali napsat na "rohlíky" protože rohlíků se mohlo spotřebovat nepočítaně. (Ten táboř pořádaly nějaký inženýrský stavby nebo kdo a ty měly peněz dost).

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 22.05.2016 v 10:01

woodward
woodward 22.05.2016 v 10:02

nojo tenkrát vyšlo jedno pivo asi na šest rohlíků. ;)

woodward
woodward 22.05.2016 v 10:14

off topic: tak jsem kouknul na testerovo vlákno, kde encyklopedie odkazuje modlení na OT. Zajímalo by mě, proč jsou ti ateisti tak nesnášenliví. Je to proto, že se ten ateismus naučili za komoušů a ti jinak než nesnášenlivě fungovat neuměli? Anebo je to jen projev nervozity a strachu, že by se mohli mejlit? Jako když měl Jára Cimrman strach, že ho za jeho ateismus pámbu potrestá?

encyklopedie
encyklopedie 22.05.2016 v 10:35

woodwarde, je mi úplně jedno co si děláte v soukromí /nic proti náboženství, kdo chce kam, pomožme mu tam/ .....ale netahejte to na DK

....a protože to na DK určitě nepatří, tak ode mne už ani slůvko .....

Text příspěvku byl upraven 22.05.16 v 10:40

woodward
woodward 22.05.2016 v 10:46

To jsou nesmysly. Čtu mj. knihy o víře, o změnách v myšlení lidí pokud jde o náboženství, a píšu k nim komentáře. Zrovna tak čtu a komentuju knihy o historii a o politice. A pak mi někdo bude zakazovat, abych tady mluvil o náboženství a o politice, protože to nerad čte? to je pakárna! Diskuse o knihách bez diskuse o námětech, kterými se ty knihy zabývají, je jako kafe bez kofeinu nebo nealkoholický pivo.

tester
tester 22.05.2016 v 11:07

O náboženství a víře píší odborně s oblibou ti, kteří s tím nemají vůbec žádnou osobní zkoušenost. Reprodukují zde obvykle to co jim někdo nakukal nebo co někde vyčetli. Zásadně negativní hodnocení. A tito nakukanci mají tendence určovat o čem bude na DK řeč.

encyklopedie
encyklopedie 22.05.2016 v 11:08

woodwarde, pokud píšeš o knihách, tak si mohu dovolit další příspěvek .... já je taky čtu, leč se k nim nevyjadřuji, a raději čtu ty knihy - z druhého břehu....ale rozhodně nepotřebuji číst příspěvky o modlení.....

testere,sem si klidně piš, vždyt je to téma o pověrách a bludech všeho druhu ....

Text příspěvku byl upraven 22.05.16 v 11:13

tester
tester 22.05.2016 v 11:12

To encyklopedie...ale rozhodně nepotřebuji číst příspěvky o modlení....Kdyby tě to nezajímalo tak to nečteš. Že to někoho zajímá.dokážeš akceptovat?

encyklopedie
encyklopedie 22.05.2016 v 11:16

...na DK nedokážu .......bavte se tam, kde jsou k tomu určené webové stránky

woodward
woodward 22.05.2016 v 11:19

tster: no, a s tím souvisí otázka, na kterou ještě pořád nemám odpověď: proč jsou ti ateisti tak nesnášenliví?

nevím, co znamená "psát odborně". Můj oblíbený autor pokud jde o otázky víry a jejího místa v současném životě je chesterton a pochybuju, že by psal o tom, co mu někdo nakukal.

woodward
woodward 22.05.2016 v 11:27

kdo říká, že ateisti jsou skrytí věřící? oni nejsou skrytí, naopak se hrdě hlásí ke své víře, že bůh není.

woodward
woodward 22.05.2016 v 11:33

O ateismu není potřeba nic vědět. Bůh není... a co dál? Člověk to zní hrdě? O tom pochybuju.

woodward
woodward 22.05.2016 v 11:36

to je stejná pitomost jak ten ritchieho argument o filatelii. to, že se o něco nezajímáš, neznamená, že to neexistuje. a dobře si pamatuju, jak jsi tady tvrdila, že "víš" že bůh není.

tester
tester 22.05.2016 v 11:38

Přímá úměra-není povinná výuka náboženství na školách se projevuje poklesem morálky žáků a z toho gradující šikana na školách. Z vlastní zkušenosti to můžu potvrdit. Nakukané blábolení lidí bez vlastní zkušenosti se snaží tuto skutečnost neakceptovat. Ale blábolení jim nikdo nezakazuje. A šikany přibývá. Vypadá to na blud? Je to krutá realita.

Text příspěvku byl upraven 22.05.16 v 11:40

encyklopedie
encyklopedie 22.05.2016 v 11:38

eldare, tvůj příspěvek je úplně o ničem, pokud si pozorně přečteš, tak výše píšu, že je mi úplně jedno co děláte, jestli jste denně v bludech a pověrách ....a když už chceš něco psát o znalosti historii, čtení a studování náboženských knih, tak věř, že já už měl spoustu roků "studia" za sebou ....
a ty sis hrál na písku

encyklopedie
encyklopedie 22.05.2016 v 11:48

Eldare, chceš se bavit o matematice? o fyzice? ....nahrál jsi mi....jsem PF /hihihi...
.....už jsem řekl vše, co jsem chtěl sdělit o modlení....a to co jsem neřekl, řekla za mne binysek

Text příspěvku byl upraven 22.05.16 v 11:51

tester
tester 22.05.2016 v 11:50

Uděláme to jednoduše, zrušíme u nás křesťanství a ateisti budou spokojení. Zavedeme Islám a ateisti budou tiše jako pěny. Svá děvčata rádi přeškolí na islámskou kulturu.

encyklopedie
encyklopedie 22.05.2016 v 11:54

...odbočím od bludů....smutná zpráva - V neděli ráno zemřel známý český výtvarník Adolf Born. Bylo mu 85 let....

woodward
woodward 22.05.2016 v 13:23

Já nad tím tay přemýšlel. rezignovat se na něco dá když to zkusíš a ono to nejde nebo tě to otravuje. jenže ti naši předkové to ani nezkusili. spíš to bude tak, že ti taliáni prostě byli dál, takže některý věci vymysleli a uskutečnili dřív, než to napadlo zaostalé seveřany. a ti si pak už jenom dovezli taliány, aby jim to postavili taky. :)

woodward
woodward 22.05.2016 v 13:39

nojo, vot globalizácija. :)

a co říkáš na tu nesnášenlivost ateistů? kde se to v nich bere?

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 22.05.2016 v 14:07

woodward
woodward 22.05.2016 v 14:12

Něco na tom je. Zabedněnost a fanatismus "kvetou" v mnoha prostředích.

Vložit příspěvek