Off topic a pověry a bludy všeho druhu
já už jsem si nalil rovnou čtvrtku růžovýho, za chvíli začíná hokej, to se nasucho nedá. ;)
aha, u vás se ve čtvrtek chodí do cukrárny? proč zrovna ve čtvrtek? nebo je to nějaká púovina? :D
Před bohoslužbou se nejí? A co ty zástupy přežranejch věřících o vánocích na půlnoční?
To my se jenom skulíme s kopce ke kostelíčku v Záběhlicích. kromě toho o Vánocích přežírání večeří teprve začíná. :)
Daudet má v Listech z mého mlýna hezkou povídku o tom, jak jednoho velebníčka pámbu potrestal za to, že uspěchal vánoční mše. Tenkrát (někdy v době avignonského zajetí papežů) se o půlnoci sloužily tři bohoslužby za sebou a teprve pak se šlo na večeři. A ten farář věděl, že ho potom místní vrchnost pozve na večeři a jak si furt představoval ty pečený tetřívky a bůhvíco ještě, tak ty mše profrčel hrozně rychle a za trest pak musel se všemi místními žrouty vždycky o vánoční půlnoci strašit.
Text příspěvku byl upraven 19.05.16 v 20:21
se ti divím,že furt někde honíš kvítka a živočišstvo bůhví v jakých čertech peklech. U nás v Zahradním městě stačí si sednout dopoledne na lavičku a koukat jak kolem poletujou všelijaký strakapoudi, žluvy, straky, když jdeš v noci z flámu, zaručeně potkáš pár ježků, za totáče, když ještě stavební dělníci patřili k vládnoucí třídě, tak nám tady nechali několik let rozoranej kus země, kde uprostřed byly takový hory a v jejich středu vzniklo jezírko. to časem obrostlo rákosím a kvákaly tam žáby na celý sídliště. potom čas oponou trhnul, zase se začalo pracovat, ty hory zplanýrovali a žáby vzaly za své, ale i tak je tu rostlinstva a živočišstva k vidění habaděj. :)
Já znám to slovo, ale nemám ani potuchy, jak taková mišpule (myslím plod - o stromu ani nemluvím) vypadá.
Jo počkej, mám dojem, že o tom jednou mluvila ségra, že se to do těch marmelád zpracovává trochu nahnilý. Mluvila o tom v souvislosti se seriálem Vraždy v Midsomeru; manželka vrchního šéfinspektora Barnabyho si pořídila recept na tu marmeládu a strašně se svému choti chlubila, jak se jí povedla, a pan choť k tomu čuchnul, dal si pozor, aby se nezatvářil, a řekl něco jako že je to výborný a "musíme si to schovat na nějakou zvláštní příležitost". Jenže paní domu celá natěšená pravila, že to nebude třeba, máme jich spoustu a ukázala mu plnej regál. :D
woodwarde, nevím, jak je to v lese, v lese, nikdy jsem tam zajíce neviděla (jen srnce), ale u nás na sídlišti jsou vyžraný jak buchty a drzí. Když večer kolem desáté venčím Amálku, tak se v klidu pasou a když se přiblížíme tak na ty dva metry, tak ani neutečou - odejdou!
Text příspěvku byl upraven 20.05.16 v 20:27
Co v lese? Tady je lepší tráva a asi taky víc legrace. A to máme lesík co bys kamenem dohodil...
Nojo. Zajíc žije v lese, to říkal Mach při zkoušení a dostal z toho kuli.
Sbírám houby a hele, pod keřem je houba. Ale ne ! Ono je to malý spící zajíček. Jdu až k němu a až do něho prstem šťouchnu vyskočí a maže pryč. Spící zajíci se přírodě vyskytují, není to první případ.
Jak to ti Italové dělají, v těch jejich zámcích a kostelech má člověk pocit, že je venku hezky, i když není?
To je právě zajímavý. Proč se architekti v zemích, kde je toho světla a slunce míň, nenaučili stavět tak, aby ho v těch stavbách bylo co nejvíc, zatímco ti, co mají doma slunce habaděj, ho s sebou vozej všude, kam se hnou?
Vložit příspěvek