Off topic a pověry a bludy všeho druhu

Tlak stoupá nedostatkem příjmu kapalin. Krev houstne a sráží se. Už je to tady.. Pitný režim U Suchánků. Desetitisíce lidí v Indii na to loni zemřelo a dnes už je to tam ve větší míře. Mám starost o zdraví všech DKáčů. http://eurodenik.cz/zdravi/14-nemoci-ktere-nam-muze-zpusobit-nedostatek-vody-v-nasem-tele
Text příspěvku byl upraven 23.05.16 v 09:20

Tester: vedle jak ta jedle! pokud jde o nedostatečný příjem kapalin, při tom mě ještě nikdo nikdy nepřistihl! :D

o.k. nechcela som, ale asi to ináč nejde. Nejaký čas som sa venovala globálnemu otepľovaniu - za prachy by som urobila aj iné veci. Ja som to ale vzala z opačného pohľadu - niekde od biblie, cez čínske ministerstvo cez kobylky, počítanie kobyliek Puškinom, po čumákanie do vody obrodeneckými špičkami. A vplyv prírodných pohrôm na daňový systém a na poisťovníctvo. A aby som nezabudla - na to ako sa obmedzil kult vína a posilnilo postavenie piva u nás.
Text příspěvku byl upraven 23.05.16 v 09:59

Hanka_Bohmova .. co to na tom Dářku roste? To je nějaký jetel ? Zde mám mezery, poznám jen kopřivu, pampelišku a rakytník řešetlákový. Kukuřici, řepku a brambory nepočítám. A hlavně celer. Jsou z toho vynikající řízky, lepší než z masa. Asi se opakuji, ale celer si to zaslouží. Jenže jsou zde lidé věřící v celer?

Tak jsem zpátky, na příští kvartál bude tlak zajištěn.
Smažený celer jsem jedl - nic moc. Do salátů nepochybně patří. A do polívek taky.
A co ten pětilístek? Kromě toho štěstí, má ještě nějakou užitečnost?

to jo a pětilístek, to je ještě o dvacet procent víc. Kdyby někdo vymyslel, jak vypěstovat celé pole pětilístků, možná by dostal nobelovku. ale možná by se přestalo říkat, že ten pětilístek nosí štěstí. ;)

myslím, že soulad lidové řeči s objektivní realitou není žádoucí. to by byla nuda. :)

Hanka: Teď mě napadlo, že o uvádění lidové řeči do souladu s realitou vlastně mluvil doktor Vlach ve své filipice proti příslovím. A jakkoliv mám Saturnina rád, i dr. Vlacha jako postavu, bylo mi vždycky líto, že všechny ty šplechty tak šmahem odmítá - i když léčením v masách s pomocí jednoduché rovnice čistota+veselá mysl = celé zdraví si to u mě trochu vyžehlil.

jak jsi to myslela s těma šmejdama?
aha, už jsem to tam našel.
Ony se tam zase vloudily rušivé elementy, tak jsem chtěl vědět, jak to je.
A proč tě literární šmejdi tak deprimujou?
Text příspěvku byl upraven 23.05.16 v 18:19

Já jenom chtěl podotknout, že pro dosažení správné rovnováhy stačí nakouknout do vlákna "hnusná potvora" :D

no dobře, ale jednou o té mužské psýché budeš muset poučovat dceru, tak aby sis to radši zkusila nanečisto. ;-p

No vidíš, v tom se zas nevyznám já. Ony na to všechny nějak přijdou. Já myslel, že si to předávají z generace na generaci. A ono ne?

Nojo, tak budeme mluvit o něčem jiném. Například o tom, že jak jsem tu kdysi vymejšlel, co bych měl číst, teď zas mám rozečtený tři knihy najednou. Není to divný? Rabelaisův Gargantua, Friedmanovy úvahy o budoucnosti amerického mocnářství a do toho jsem teď načal ještě takovou fantasy od Petera Bretta o démonech. Trochu schíza možná... uvidíme.

Já kabelku nemám. Ten Gargantua by se vešel leda do kletru a ty dvě další mám jenom v počítači. Když potřebuju knížku do kapsy abych se nenudil v autobuse, vezmu si něco osvědčeného z vlastní knihovny.

Hanka: To by mě zajímalo, jak jsou velké ty knihy a jak velká je ta kabelka. :)

Je to zvláštní, ale dřív by mě ani nenapadlo číst více knih najednou, teď mám rozečtený 3. Asi nějaké zvláštní období. Možná je to tím, že mám pokaždé chuť číst úplně něco jiného. :)
Vložit příspěvek