Off topic a pověry a bludy všeho druhu

DISKUZE » Volná diskuze

woodward
woodward 31.05.2016 v 16:42

Hanka: Dneska jsem zažil podivnou věc. Nastoupil jsem do autobusu, uvelebil jsem se a vtom z reproduktoru zaznělo hlásání, že tenhle vůz pro poruchu nemůže pokračovat v jízdě a že máme vystoupit. tak jsme se sbrbláním zase hrnuli ven, jenže pan řidič začal mávat rukama a hulákat na nás: vraťte se, nastupte si, toho si nevšímejte... Nijak to nevysvětlil, nemám tušení, co to znamenalo, ale za víc než šedesát let cestování s dopravním podnikem jsem nic podobnýho neviděl. :D

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 01.06.2016 v 14:33

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 01.06.2016 v 14:38

Čtyřicet čísel? Dokud se neklubou stropem, tak to jde, ne?

woodward
woodward 01.06.2016 v 14:41

Hanka: A vůbec, co výchovně-vzdělávací program? Zapojilas děťátka do pěstitelských prací? A co teta Helča, jak se jí líbí slunečnice?

woodward
woodward 02.06.2016 v 12:54

Hanko, co dělají slunečnice? A co teta Helča?

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 02.06.2016 v 13:00

woodward
woodward 02.06.2016 v 13:03

no dobře, a co projekt tříbarevná planeta? už jsi provedla tajný "výsadek"? :D
představuju si to jako obrázek v knížce "Zasadil dědek řepu", kde dědek se svíčkou pádí temnou nocí na pole a tam se proti hvězdnatému nebi rýsuje obrovská řepa s obrovskými listy.
Tma a ticho v okolí,
tma a jenom svíčka bliká
na políčku na poli
roste řepa převeliká...

woodward
woodward 02.06.2016 v 21:12

off topic: tak nevím... v novinách píšou, že na Štrosmajráku řidič tramvaje vystoupil z vozu a pomohl stařence o berlích přejít přes ulici. To je od něj hezký. Jenže tam taky píšou, že se k tomu náhodou nachomejtnul místostarosta Prahy 7, vyfotil to a tvrdil, že kdyby za to chtěl dopravní podnik toho řidiče vyhodit, on mu najde místo na radnici. tak nevím...

woodward
woodward 03.06.2016 v 08:02

OT: tohle mi poslal pan Economist dneska k snídani. Je to užitečné čtení o ohrožené svobodě slova. Zejména ta část, kde se píše o "právu nebýt urážen" a o tom, kdo a jak by ho měl (nebo neměl) prosazovat. A taky se mi líbí doporučení obsažené v poslední větě.
http://www.economist.com/news/leaders/21699909-curbs-free-speech-are-growing-tighter-it-time-speak-out-under-attack

tester
tester 03.06.2016 v 08:09

Jak poznám že jsem uražený? Je to úraz a poškozuje zdraví. Urazitel mně zaplatí náhradu za způsobený úraz?

woodward
woodward 03.06.2016 v 08:21

ten článek je o svobodě slova. přečti si ho, pak komentuj. ne naopak.

tester
tester 03.06.2016 v 10:29

Svobodně jsem se vyjádřil a hned je zle.

woodward
woodward 03.06.2016 v 10:36

"Svobodně" se vyjádřit, když nevím k čemu se vyjadřuju, je pitomost. Nevím co je zlého na tom, když na to člověk dotyčného upozorní. Ono mu to nejspíš stejně k ničemu nebude, ale jeden nikdy neví, když pámbu dopustí, i motyka spustí.

tester
tester 03.06.2016 v 10:57

Kevin Dahlgren - jak soudy můžou Kevina soudit když má vrozenou poruchu osobnosti. Za svůj čin nemůže. Náklady ne veškerou mašinerii musely být obrovské a zbytečné. Parizitoval na tom každý kdo jen trochu mohl. Kevin patři umístit do úatavu a ne do vězení. Soudci musí vědět, že se není shopný normální komunikace. Takových a podobných případů produkuje dnešní doba čím dál víc.

Marthas
Marthas 03.06.2016 v 14:06

To tester: Říkala jsem si, že se této diskuze nebudu účastnit, protože se tu semele opavdu všechno...
Ale tahle dehonestující nepravda mne vyprovokovala...
Dnes je naprosto¨běžné, že se určuje příčetnost daného vraha... A to zda má poruchu osobnosti není určující, protože je to vrozená porucha a ne nemoc, která se dá léčit - nemocní léčitelní patří do nemocnic nebo ústavů, ti,co se s nimi dá ještě něco dělat a na takovéto "mašiny na vraždění"... Už takle je v léčebnách spousta násilníků a nebezpečných lidí, takže lehčí případy mnohdy místo ke zlepšení mezi těmito lidmi dojdou ke zhoršení...

PS: Neberu v potaz, že ještě nebyl odsouzen, tím pádem by měl být považován za nevinného... Pouze reaguji na to, jak to chodí... Pokud dokáže někdo sousloví mašina na vraždění nahradit nečím politicky korektnějším vezmu to v potaz

Text příspěvku byl upraven 03.06.16 v 14:29

tester
tester 03.06.2016 v 14:43

Duševně zdravý člově takový masakr bezdůvodně jen tak neudělá. Soudní psychiatři
msjí co dělať. Jak chějí posoudit v jakém stavu byl v době činu? Proč se tomu vyhýbat? Jsou toho plná media a občané si dělají právní názor.

Marthas
Marthas 03.06.2016 v 14:51

To tester. Až do takové hloubky nevidím, nejsem soudní znalec ale rozporuju, že duševně zdravý člověk nic takového neudělá, máme spoustu duševně zdravých vrahů a též spoustu těch, co spáchají vraždu v důsledku deviace a ani jedna z těchto skupin není více či méně léčitelná... Jak chcete léčit zdravého chladnokrevného vraha, uvažujícího naprosto amorálně v době činu ale naprosto bez pozitivních reakcí tipu bludy, halucinače a hlasy a nebo "úchyla", který je hnán, když né hormony, tak převážně svými pudy a tím, že si prostě sám jinak ulevit nedokáže...?

woodward
woodward 03.06.2016 v 15:02

dost typický vývoj. svoboda slova nikoho nezajímá, zato spekulace o tom, co s vrahem ( o kterým pořád ještě soud nerozhodl jestli jím je nebo není), to tady frčí jak po másle.

Marthas
Marthas 03.06.2016 v 15:04

To woodward. S tím odbočením začal tester, jak jsem řekla, nebýt jeho příspěvku, mě bys v tomhle vlákně neviděl:-)

tester
tester 03.06.2016 v 17:12

Zde je svoboda slova onlajn. Článek o svobodě slova chce projet překladačem, ale platí že svoboda slova musí být v souladu s momentální politikou státu. Nikdo si přece nedá bourat dům který staví.

Marthas
Marthas 03.06.2016 v 21:17

Naposled k tomuto politováníhodnému tématu... Binysek má jako právnička přehled, jí byste měl věřit, testere...
A má naprostou pravdu... Např. rozpoznaný úchyl má na výběr buď se léčit na psychiatrii, kde se léčbou ovšem nemyslí, konvenční léčba, ale chemická kastrace či kastraci fyzickou anebo detenci...
A teď může woody opět nahodit nějaké slušné téma.-)

woodward
woodward 05.06.2016 v 17:11

Hanko, ahoj, už jsi zpátky z Třeboně?

woodward
woodward 05.06.2016 v 17:16

když jsi byla pryč, tak jsem tady předhodil do fóra zajímavej článek z economistu o tom, jak v západním světě upadá péče o svobodu slova, jenže jak se zdá, zdejší diskutéři na svobodu slova dlabou. spíš je zajímají vrahové...

Text příspěvku byl upraven 05.06.16 v 17:17

woodward
woodward 05.06.2016 v 17:19

a co okolo třeboně? koně se pasou?

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 05.06.2016 v 17:57

Vložit příspěvek