Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Hanka A on se nevyrábí nějakej kolibří breviář, aby člověk s sebou nemusel tahat kilo mouky?
Před mnoha lety, někdy kolem osmašedesátýho, jsem vídal v knihkupectví Korán o velikosti asi 6x4 centimetry, tlustej asi 3 centimetry a byla k němu přivěšená lupa. Když se do takovýho rozměru vleze Korán, s breviářem by to snad šlo taky. ;)
ztratíš lupu, koupíš si jinou. A tahle k tomu byla přidělaná na nějakým řetízku. On ten Korán byl dost vymakanej. Malinkatá knížečka s kováním a tak.
mám v tom prevedení Manifest a Mein Kampf.Ale že by som to vláčila v kabelke....
Jakej manifest? komunistickej? a mein kampf? proč máš zrovna tyhle hrůzy notabene v kolibřím provedení?
jasne že komunistický a mein kampf - ja predsa nebudem páliť a vyhadzovať knihy. No možno by to vylepšilo môj kádrový profil, keby sa niekto z tých hajzlov zase dostal k moci a ku korytu. Je to po predkoch. Ale v kabelke ich nenosím.
a to som mala zbierku malinkatých ružových a červených leninov a stalinov /vďační sovietski turisti/ - niektorí z nich svietili. Nádherná plejáda na wc - rezervoári.
bamba. mám štěstí, že mě nic takovýho předkové neodkázali. Jen samej Hrabal, Dostojevskij, Galsworthy, Čapek, a tak ;)
Prokristapána, kdo svítil? Ti turisti nebo ti leninové? a čím takovej lenin svítí? Pleší? Nebo očima? :-o
keď je niekto čedokársky sprievodca a sprevádza Rusov, tak dostane za odmenu tu fosforeskujúceho lenina, ružovučkého stalina...a keď sa všetci s plešinami, fúzami a bradami stretnú na wc rezervoári...tak sa všetky barbíny môžu schovať.
Zdedila som aj slušnú knižnicu - ale nie každý môj príbuzný sa s tými knihami páral. A nahrabaného mám Maya - v maďarčine, a v kolbríkovom vydaní mám okrem tých dvoch klasických diel najmä slovníky.
Kniha o sněhové vločce. No není to krása? Objevila se mi před chvílí..
http://www.databazeknih.cz/knihy/o-sestiuhelne-snehove-vlocce-297993
Haničko, mluvíš mi z duše. Já jsem byl zaregistrovanej, jenže jakmile jsem se dověděl, jak se to dá zrušit (není jednoduchý to zjistit, rozhodně to provozovatelé neinzerujou otevřeně), zrušil jsem to a už to nechci.
Já teď mám zase období pokleslejších žánrů. Přelouskal jsem ságu o démonech - jenže ona ještě není hotová, poslední díl má vyjít napřesrok. A teď zase čtu historický krváky o Římanech. Ale sem tam si do toho přečtu kapitolku z Burianovy knížky o Islandu, abych úplně nezvlčil.
Co je to kniha ve vlaku? něco jako ta půjčovací almárka u nás v parku?
A na těch almárkách není přehled stanic, kde jsou další almárky, aby člověk věděl, kde to může vrátit?
no, jestli sbíraj to nevím, ale jestli sbíraj, tak spíš do sběru než na čtení. :-/
Mimochodem, teď zrovna mí ségra povídá, že tu almárku u pošty někdo vyraboval. Rozmlátili sklo a sebrali knihy. sklo je opravený, ale knih tam moc není. pochybuju, že by to udělal zanícenej čtenář.
Mě ta knížka o sněhové vločce okamžitě okouzlila, viděla jsem ji prvně. A představa, že se o ní učí na dějinách matematiky, okouzlení ještě násobí. 8-)
A nestrašte mě. Znám pár knížek, které jejich majitel na cestách postupně zanechal (soukromě a naprosto neorganizovaně) ve vlaku jen tak volně pro radost nějakému kolemjdoucímu čtenáři. Občas si na ně vzpomenu, jak už řadu let cestují křížem krážem celým světem a kolik vlaků už je asi svezlo.
Hanka: Nojo, jenže teď to bude lidi odrazovat od toho, aby tam nějaký knihy dávali.
nebo by mohla být na policejní stanici. třeba by to příslušníkům prospělo. :D
Vložit příspěvek