Off topic a pověry a bludy všeho druhu
nebylo by jednodušší jim občas nějakou tu knížku koupit, když ji odmítají vrátit celej rok?
Mimochodem, jak velký mají tvoje děti batůžky? Pochybuju, že by odnesly víc než deset kusů na osobu.
Tak nevím, jestli ti na to polidštění bude stačit jenom si trochu počíst! chuďátka děťátka. :D
Hledá se Hanka večernice!
Zdalipak víš, že když je člověk šťastný, dělá dobrovolně ponuré a otravné věci?http://www.rozhlas.cz/plus/dnesniplus/_zprava/kdyz-jsme-stastni-delame-dobrovolne-ponure-a-otravne-veci-nejcasteji-uklizime-zjistili-vedci--1644201
Teď se tu asi brzy zjeví TakySimona, protože ona má na ty americký vědce spadeno. :)
hm, a pomáhá to? jestli jo, tak to TakySimona těm vědcům spočítá. ale co já vím, tak na chmury působí leccos, ovšem s výjimkou uklízení. ;)
mně se ta večernice líbí, je to hezké přízvisko. ale jestli nechceš, tak toho nechám.
Text příspěvku byl upraven 10.09.16 v 15:56
Nojo, fyzická práce, když je člověk naštvanej, tak může pomoct štípání dříví, ale uklízet? utírat prach? mejt nádobí? to by mě pohřbilo!
drhnout podlahu - to fakt není ono. štípání dříví, to je taková příjemně destruktivní činnost. člověk ze sebe dostane vztek a může si potom třeba skočit na pivko, čímž je rovnováha dokonale obnovena.
teď mě napadlo, že by v zájmu duševního zdraví bylo fajn, kdyby se na sídlištích u každýho paneláku navršila hromada polen a každej, koho to zrovna popadne, by si moh skočit ven trochu si zaštípat. A pak by se vždycky jednou za rok, třeba za noci filipojakupbské, udělal táborák! :)
Text příspěvku byl upraven 10.09.16 v 16:16
nevím, jak u vás, ale u nás na sídlišti už všechny paneláky jsou v rukách společenství vlastníků. na to by se muselo jít jinak, založit občanské sdružení, oslovovat ta společenství, dělat jim přednášky, pokusit se někde sehnat dříví za mírné ceny. a pak by z toho byla akce "táboráky v zahradním městě (na proseku, na černým mostě atd.)". pomohlo by to zlidštit sídliště.
u nás nás dosť zblížilo kýbličkovanie - keď ruplo v rámci paneláku potrubie.
Ale oheň dosť zostruje zmysly a zlepšuje chápanie - keď sme utekali pred požiarom na Chalkidikách tak pred polnocou začínal človek pomaly hovoriť francúzsky, a po polnoci už rozumel aj grécky.
ano, katastrofami k mezinárodnímu porozumění. ale já měl na mysli společenské vysedávání u ohníčku, ne u požáru.
no my sme boli hodne spoločenskí - zastúpene prakticky celej Európy.
pri menšom táboráčiku viazne moja francúzština. Ja aj Nero potrebujeme k inšpirácii niečo väčšie. Čo povieš na repliku horiaceho Londýna? Dajú repliku aj čierneho moru ?
nemaluj čerta na zeď. brexit, ostuda na EURu a ještě černej mor? co máš proti Spojenýmu království?
nič, naopak som si ich nesmierne vážila za suchý zmysel pre humor, ale tento nápad s požiarom nejako prešvihol moju schopnosť chápania. No a mor bol okolo požiara 1666.
A nemám proti nim nič, môj prastrýček tam robil jedno dieťa a druhým počas vojny. Počítam, že tam mám pomerne rozšírené príbuzenstvo.
K dobrej knihe patrí asi dobrý šípkový čaj. Šípí niekto z vás kedy na šípky ?
zkus hanku, ta o sobě tvrdí, že je pravěká sběračka. na šípky chodila teta Máňa a vyráběla skvělý šípkový víno. Jenže teta už není mezi námi a my pozůstalí jsme banda líná. Místo na šípky chodíme do sámošky, ale šípkový víno tam nemaj.
o.k. ja počkám.
Zelený čaj mi pred chvíľou vypil jeden pradúci prúžkatý domáci tiger.
bamba: jak pojmenováváte na Slovensku nejčastěji černé a proužkaté kocoury? U nás Mikeš a Mourek. :-)
Vložit příspěvek