PODVODNÍ UŽIVATELÉ

DISKUZE » Volná diskuze

siena
siena 14.07.2016 v 19:31

Musím se paní uživatelky knižátko zastat. Ostatně to není poprvé, kdy se objevila v podobné debatě a samozřejmě vyšlo najevo, že neoprávněně. A vzpomínám si že nick ladiek ji dal negativní hodnocení, že by to byl nějaký nový způsob reklamy?!? Nakonec nebyla to jen ona, v jiném komentáři se objevil další nick, který zde prodává již delší dobu a samozřejmě se spokojenými kupujicími.
Paulett199, zdá se Vám cena vysoká? Jak píše Koka, nemusíte kupovat. To přeci není argument proto, že to je podvodnice. Já jsem dostala knihu v perfektním stavu, dobře zabalenou a to považuji za bonus, za který si ráda připlatím...Rozhodnutí je na každém z nás...

Text příspěvku byl upraven 14.07.16 v 19:42

Paulett199
Paulett199 14.07.2016 v 19:46

Siena - abycom si rozuměly, mně je úplně jedno, jaké kdo má ceny, reagoval a jsem jen na informací, že uživatelé ladiek a knížátko jsou jedna a táž osoba. O Ladiek vím, že se snaží nakoupit co nejlaciněji,o knížátku vím, že ceny má velmi vysoké. Pokud se opravdu jedná o dvě různé osoby, pak je vše v pořádku a asi je dobře, že jste uvedla všechno na pravou míru B-)

siena
siena 14.07.2016 v 19:59

Paulett199, sice je Vám to jedno, ale rádoby vtipnou poznámku učinit, máte potřebu. Na podobných debatách mne mrzí, že lidem, podobně jako teď Vám, stačí podobná zmínka a hned z ní dělají nějaké závěry. Ještě od zvláštního zdroje, jak už napsala Koka. Možná jsem naivní, ale i toto "anonymní" prostředí může ublížit...

Text příspěvku byl upraven 14.07.16 v 20:18

loupaak
loupaak 14.07.2016 v 20:19

Ahoj. Jak pročítám tuhle diskuzi,musím se smát tolika věcem. Třeba uživatel "jiriluk" tady komentuje něco o schíze - sám včera za 30,- vyzvedl knihu Projekt štěstí od uživatelky PattieBH. Tuto hned nabízel na Trhuknih jako Bastardo za 299,- . To samý s knihou 11. stíhací invazní - jakmile ji za 1100,- prodal,hned ji začal poptávat:-) raději se nevyjadřujte :-)

Text příspěvku byl upraven 17.07.16 v 10:06

tenax
tenax 14.07.2016 v 20:21

Sice se mě to vlastně netýká, na zdejším bazaru knihy ani neprodávám, ani nekupuji, ale slovo do pranice si neodpustím...
Po zaregistrování na DK jsem bral bazar jako výbornou nadstandardní službu, která umožňuje uživatelům zbavit se nepotřebných knih nebo naopak hledané knihy získat.
Já naiva!
Stále víc zjišťuji, že zdejší bazar je především bezplatnou zprostředkovatelskou službou kšeftařům, na kterou se v poslední době nabaluje čím dál víc podvodníků.
A když uvážíme, kolik zlé krve to tady způsobuje, navíc kolik práce s opravami, doplňováním a nebo naopak mazáním to nejen moderátorům přidělává, říkám si, jestli to stojí za ten nadstandard. Neuplyne snad den, aby někdo nevložil časopis, duplicitní nebo cizojazyčnou knihu jen kvůli bazaru, navíc ti nejaktivnější bazaristi jsou největší lemplové, kteří vkládají minimum údajů, přestože by je měli mít snadno dostupné. Jenže to by bylo moc práce, která se nerentuje...
Kdyby bylo referendum, hlasoval bych pro zrušení bazaru.
A teď mě kamenujte.

Daydreamer
Daydreamer 14.07.2016 v 20:25

Tuhle diskuzi se zájmem sleduji a dovolím si taky něco podotknout. Vysoké ceny, nízké ceny...Předpokládám, že soudný uživatel ví, kde jsou jeho hranice a co si tedy může dovolit a co už ne. Z vlastní zkušenosti vím, že například v antikvariátech se nejednou prodají knihy až absurdně předražené,což jasně vypovídá o tom, že pro určitou skupinu lidí nehraje cena žádnou roli. Co se mi ale nelíbí tady, je skutečnost, že si ze zdejšího bazaru NĚKDO vysoce pravděpodobně dělá překupnictví - nebudu jmenovat, abych, proboha, někomu "anonymně" neublížil...Nic s tím ale nenadělám, takže mi jen zbývá doufat, že s těmi "výkupními" cenami, které se(s mírnou nadsázkou) blíží výkupním cenám papíru, nebude mít onen dotyčný žádný úspěch...

Koka
Koka 14.07.2016 v 20:28

loupaak - na to, že tohle je váš první a jediný komentář na DK, je docela ostrý a jasnozřivý! Vy opravdu víte, kdo si od koho kdy vyzvedl jakou knihu a komu jí pak za kolik a kde nabízel? Vy jste KGB-STB-Security-Stasi-Poirot-Marplová, rozená Holmes-Marlow? No, páááni!

A teď jako vážně: domnívám se, že se tady rozhořela válka mezi 2 - 3 antikváři, z nichž každý má na DK alespoň 5 - 6 profilů + podpůrné síly pro udělování palců či hodnocení. Když si tak pročítám ty různé obdivné díky nebo pomluvy, nadávky a napádání v těch rubrikách, kam těm pár lidem píšou kupující hodnocení, tak mi je jasné, že ne všechny jsou ... ehm, ehm - autentické. Opravdu nedovedete žít bez podvodů, lhaní, podrazů?

Text příspěvku byl upraven 14.07.16 v 20:32

jiriluk
jiriluk 14.07.2016 v 20:33

Obchoduju pod jediným nickem a nepodvadim! Taky nesleduju obchody druhých ! Poznámka o "schize" byla spekulaci, kdyby to bylo tak, ze jsou jedním člověkem. A jsem chlap !!!

siena
siena 14.07.2016 v 20:38

Daydreamer, sarkasmus si můžete odpustit...Jestli víte, a máte relevantní "důkaz", sem s těmi překupníky...

Text příspěvku byl upraven 14.07.16 v 20:41

loupaak
loupaak 14.07.2016 v 20:47

jiriluk = Bastardo= Houbar25

Text příspěvku byl upraven 15.07.16 v 22:07

loupaak
loupaak 14.07.2016 v 20:48

Takových Vás tady je, chcete víc? :-D Všichni jsme naletěli :-)

jiriluk
jiriluk 14.07.2016 v 20:55

Pan loupaak bude stejný, co mi udělil negativ bez jediného obchodu. Protože mu plné jmeno a adresu z komentáře smazali, napíše je tady. Ale dík za reklamu, všude mam spokojené kupující.

Koka
Koka 14.07.2016 v 21:01

sieno - když se hledá překupník, tak se hlásím. Také jsem si kdysi koupila pár knížek, tedy někdo mi je prodal, a teď je chci přeprodat, tedy znovu prodat. Jsem tedy překupnice. Nebo co tím Daydreamer myslel? Přece každý bazar, antikvariát atd. je "přeprodávání" již jednou prodaných věcí, ne? Důležité je, jen aby nebyly kradené. Já osobně mám citový problém zde nabízet k prodeji knihy, které mi kdysi kdosi daroval, ale i v takových případech někdy zvítězí pragmatismus nad nostalgií.
Loupaak - všichni jsme naletěli? Komu? Doporučuji buď hrát na férovku a sdělit jména = stopy, fakta, svědectví :=)), nebo nerozviřovat tady války a napětí.

loupaak
loupaak 14.07.2016 v 21:05

jiriluk: Jasně,vidím co na Bazoši poptáváte a jaký máte hodnocení:
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=1051368&;telefon=720103119&jmeno=Jiri

jiriluk
jiriluk 14.07.2016 v 21:10

Tak jste to Vy. Kniha Runy uz je prodaná :) koupil ji člověk, který na ni měl :)

siena
siena 14.07.2016 v 21:16

Koka, máš pravdu.

Daydreamer
Daydreamer 14.07.2016 v 21:45

Koka: evidentně jste naprosto nepochopila, o čem jsem psal. Pak vám je těžko něco vysvětlovat.

Koka
Koka 14.07.2016 v 21:57

Daydreamer - děkuji, potřebovala jsem před usnutím něco veselého, odlehčeného - vrchovatě jste to splnil. Evidentně je pro vás snadné cokoliv vysvětlovat, ale pouze těm, kteří vysvětlovat nic nepotřebují, neboť všechno předem chápou. Ale s vysvětlováním těm nechápavým už máte těžkosti. No, na tom se pozná dobrý přednášející, (že se se zaostalými nepárá :=). Dobrou ....

Daydreamer
Daydreamer 14.07.2016 v 22:02

Koka: jsem moc rád, že vám stačí tak málo, abyste se báječně pobavila :-). Pokud byste neměla problémy s čtením psaného textu a nesnažila se ho zarputile vykládat po svém, nemělo by skutečně cenu něco vysvětlovat...

Koka
Koka 14.07.2016 v 22:08

Daydreamer - zarputile a po svém si vykládám text, kteý napsala uživatelka siena a zněl:
"Daydreamer, sarkasmus si můžete odpustit...Jestli víte, a máte relevantní "důkaz", sem s těmi překupníky... "
No schválně, prozraďte, jak si jej vykládáte vy, abychom si porovnali své verze chápání.

siena
siena 14.07.2016 v 22:27

I s přihlédnutím k této debatě, s Vámi tenaxi musím souhlasit. Ač jsem byla vždy obhájkyní bazaru, mnoho výborných knih z něj mám, setkala se díky němu s velice příjemnými lidmi, s kterými si píšeme i takříkajíc neobchodně, problémů se na něj začíná bohužel nabalovat čím dál víc...

A ještě k těm tzv. překupníkům. Nevyjádřila jsem se dostatečně jasně. Měla jsem na mysli podvodníky, kterými oni opravdu nemusí být.

Text příspěvku byl upraven 15.07.16 v 06:50

loupaak
loupaak 15.07.2016 v 07:51

Koka: Další uživatelé,kteří tak vydělávají na ostatních?
HNEDOOCKA , oreona = mitia , gotzur , Koupím, vladimírek, Ellucy (by mě zajímalo,jestli ty příjmy z osobních předání zdaňuje :-D)...doplňuji o poetree, knižátko, Wamann...tak čemu se divíte? Bazar byla dobrá myšlenka - jenom to ale takovým nahravá :-)
jiriluk: :-D a ještě je vtipná ta Vaše poznámka na profilu : "Prodávám tady své přečtené knihy."

Text příspěvku byl upraven 17.07.16 v 10:04

jiriluk
jiriluk 15.07.2016 v 08:07

Pro Ramira: pan Vladimir ze Lhoty u Pardubic, mam s nim podobnou zkušenost na Aukru, kdy se ze me snažil podvodem vylákat knihu (penize jsem Vam uz poslal, poslete knihu ) Na Aukru mu zrušili ucet a bylo na nem několik takhle podvedenych. Poslali knihu předem a nedostali zaplaceno. Podobně mu zrušili ucet na Trhknih. Možná by stalo zato, kontaktovat ostatní podvedene, jejich nicky jsou na zrušenem Aukro uctu videt...

jiriluk
jiriluk 15.07.2016 v 08:32

Ramira :
http://aukro.cz/show_user.php?uid=40690116
Zde je odkaz na jeho Aukrem zablokovaný účet. Najdete tam další podvedené.

loupaak
loupaak 15.07.2016 v 08:38

jiruluk: Já tam vidím 1 lida, kterej něco snad i poslal :-D
A jinak pro Ramira: Proboha lidičky,proč posíláte knhy,za který jste nedostali zaplaceno?

Vložit příspěvek