PODVODNÍ UŽIVATELÉ
Jestli to tady teď čte ten parchant, co nás tu loupe, tak si k tomu čtení otevřel víno .. Já tomu ani nechci věřit, že je to takhle beznadějný! Už fakt nejde o peníze (aspon u mě) Ale to poučení co je všecko možný je teda k nezaplacení .. Vidím to tak, že pokud PČR to má v paži, tak to chce nějaké drobné, ale akutní vylepšení tady (nic mi nenapadá kromě Black Listu) nebo treba i to co psala Marthas - moc to asi nepomůže, ale bude to hned vidět, že je to ŠMEJD ..
Ahoj vsem, jedna podvedena hodne v teto veci pomaha a obrzela docela super informace. Klidne dojdu na policii s tim, kdo ,od koho ,za kolik za co si objednal a necham to priojit ke spisu a napisu klidne i na zastupitelstvi. Mam toho uz dost, ten parchant obral tolik lidi, ze se ve me vati krev a podle ohlasu jich je fakt hodne. Parchant jeden bezpaterni...pokud mate nekdo i c.j. po ohlaseni na policii, tak take prosim, asi by nebylo od veci mit i vypisy,...jestli jste pro tak sem soupnu e- mail, at mame odkud komunikovat. Klidne s tim budu otravovat na zastupitelstvi, ale zadara mu to dat nehodlam. Vo vy na to????
Ahoj, za ucelem jsem zalozila novou emalovou adresu kam muzete psat: odvenedinadk@seznam.cz
V nedeli si dam tu praci abych napsala uplne vsem ktery nakupovali od kopec9,fandanovak,flussie a helousek13.
Diky Ivana
ivana13, vaše úsilí je záslužné a moc vám fandím. Ale nepřeklepla jste se při založení nebo při citování té mailové adresy? Nechybí tam na začátku "P"? = podvedení na DK ????
Koka děkuji za postřeh, moc se omlouvám, je to okradeninadk@seznam.cz
ještě jednou moc děkuji a omlouvám se, když píši na telefonu tak jsem jak tatar...
Text příspěvku byl upraven 14.08.16 v 20:43
Touto cestou bych ráda upozornila uživatele na novou změnu: již nelze udělit neutrální hodnocení (bohužel) a všechna neutrální hodnocení až dosud udělená jsou automaticky přepsána na pozitivní... Takže pozor...
Viz patička webu: Novinky na webu
:-/
To mi nepřijde jako šťastné řešení. Navíc přepisem neutralních hodnocení na pozitivní se devalvuje hodnota pozitivních.
To R.E.M.: Naprostý souhlas, je to totální znehodnocení systému hodnocení.-/
Neutralni hodnoceni bylo pouzito pouze 200x za celou dobu, takze ho uzivatele stejne nepouzivali..
Text příspěvku byl upraven 20.08.16 v 17:14
Myslím, že ani nízká frekvence neutrálních hodnocení by neměla být důvodem k tomu, aby byl názor účastníků transakce svévolně změněn třetí osobou.
To Dan: To, že nebylo používáno tak často neznamená, že by se nám měla brát možnost ho použít, já ho třeba použila, ne každý obchod je na pozitiv a ne každý je na negativ, takže jak takové obchody pak mám hodnotit... Asi vůbec...
Text příspěvku byl upraven 20.08.16 v 17:20
Při změně neutrálních v pozitivní palce se zkreslilo pozitivní hodnocení. Při pouhém zrušení a smazání neutrálních hodnocení by k tomu nedošlo.
R.E.M. ale ten, komu na tom sejde, to může změnit. Kdyby se hodnocení smazalo úplně, těžko by si někdo dal tu práci, aby si dohledával s kým vůbec obchodoval. Já osobně jsem neutrál nikdy nepoužila. Buď je obchod dobrý nebo špatný. Nevidím prostor pro nějaké nerozhodné hodnocení
To reader.007: Nemyslím, že existují jen špatné obchody a dobré, jinak by nebyl neutrál použit ani jednou...
Mě třeba uživatel zaslal peníze ale už mne neohodnotil, jak bylo domluveno, že mne ohodnotí - podělí se o své zkušenosti a navíc ani nedal vědět, že knihy obdržel a v jakém stavu, takže dostal neutrál, poněvadž peníze zaslal ale po komunikační stránce nic moc, navíc se vymlouval, že hodnocení udělil a že chyba je v systému.. A kvůli tomu bych měla dávat negativ? Anebo nuceně pozitiv, jako by se nic nedělo... Podle mě byl neutrál dobrý, když ho mohou mít na aukru a jinde nevím, proč bychom o něj měli být my ochuzeni...
To Dan: A co takhle automaticky všem postiženým generovat upozornění, že systém hodnocení byl změněn a že se mají podívat, ne každý se dívá do patičky...
Text příspěvku byl upraven 20.08.16 v 17:45
Marthas: no vidíš, já netrestám obchodní partnery za to, že mi neudělí hodnocení. Když pošlou peníze, knížka dorazí kam má a jsou spokojení, je to pro mne známka dobrého obchodu. Že zapomněli obchod pochválit je mi jedno, na pochvalách moje existence tady nestojí ;-)
to reader.007: To nebyl trest, obchod prostě neprobíhal, jak jsem si představovala, ono se sice opravdu jedná pouze o záležitost slušnosti sdělit, že vám to došlo, když to je doporučeně ale lhát, že je chyba v systému též není košer...
Podle mne by nebylo vůči ostatním slušné udělit pozitiv a vůči pánovi udělit negativ, proto jsme udělila neutrál...
Je to sice nadstavba, ale předem domluvená čili žádoucí, s níž se počítá... Kdyby pán mluvil na rovinu a pravdu měl by pozitiv, takto měl neutrál ode mne a teď nemá nic:-)
Marthas: jasně. To považuju za ideální řešení, aneb dle hesla "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit" ;-)
Ten KOPEC9 zasranec vesele okrádá dál ... stačí mu se připojit jednou za týden a udělat CASH. Do háje - chce to vylepšení - 5x negativ a sbohem - nebo něco takového! Je to komfort pro poctivé uživatele a né, že ten blbeček má ty knižky stále vystavené a i přes špatné negativy stále prodává. PS: nepište hlavně že lidi BLBCI a nečtou pravidla DK ... (kdo je tady čte?? Hmm) prostě každý neví, že tady nějaké hodnocení existuje, ve kterém by se dozvěděl, že je to šmejd .. Prostě smazat, vymazat a odstavit jeho nabídku a profil !!!! Ať mi nikdo neříká, že to NEJDE z toho a toho důvodu! Kradeš?? jsou na tebe stížnosti?? Tak sbohem !! Už nejde o mě, ale když jsem sem dnes vlezl a viděl, že další okradený a frajer stále vystaveno, tak to beru jako vysměch zdejšího Big Bosse! Ve smazání několikanásobného zloděje už Vám pane šéf policie nepomůže - to musíte VY!
Pennywise....souhlasim, v akci hon na carodejnice se vesele pokracuje dal, pokud jsou dalsi okradeni, tak kouknu na to jestli pribulo dalsi hodnoceni a oslovim dalsi podvedene. Ted sice travim fovolenou, ale cecer na to kouknu. Je hrozne, ze se tohle nepodchyti pri pretrvavajicim problemu.
Pennywise - ale to už žádáte, aby jiní, třeba provozovatel těchto stránek - převzal odpovědnost za lidi, kteří nečtou hodnocení prodávajícího, s nímž obchodují, nezabývají se vůbec strukturou rubrik bazaru atd. To zvolání, že "kdo už jen tady čte pravidla, že?" svědčí nejen o naprosté lhostejnosti, ale i o snaze přenést důsledky své neschopnosti na někoho jiného. Jak chápu vaše rozhořčení, tak se mi na druhou stranu tento postoj nelíbí . Buď jsou ti kupující svéprávní, nebo nejsou, a pak by tedy neměli do žádných transakcí vstupovat a rodina by jim v tom měla zabránit. Přece už dávno jsem psala, že takový podvodník s podvody nepřestane, zvláště, když se mu daří - tak proč se mu divíte?
Je úplně jasné, že naprostá většina uživatelů vůbec nečte diskusní vlákna, vůbec žádná. Proto navrhuji jinou pomoc. Když už tedy chcete ostatní lidi varovat, doporučuji, abyste vy a ostatní okradení obeslali osobní zprávou, varující před obchody s tímto uživatelem, každého, s kým jse si kdy psali, nebo koho máte v oblíbených nebo kdo má v oblíbených vás, a požádali je, aby tak učiniti též a poslali to dál. Je pravděpodobné, že osobní zprávu si přečtou a to varování se dostane alespoň k některým potenciálním obětem.
Já úplně souhlasím s tím,že kupující jsou svéprávní a neznalost zákona neomlouvá,ale proboha,co to tady vykládáte o nějaké kolektivní vině ? Tady jde o jednu jedinou věc,tyhle lidi prostě zablokovat a to je celé.Pak je tu ještě jedna možnost,můžeme založit sázkové vlákno a sázet se,kolik nesvéprávných se ještě nachytá,já bych chtěla být pokladník,když už to chci "brát takhle".
Souhlasím s Pennywise a také nechápu, jak ho může admin nechat stále zde setrvávat. Na jiných portálech jako např. na Aukru sice v takových případech taky poškozenému moc nepomůžou, ale okrádajícího okamžitě odstaví.
Kdyz ho nyni zablokuji, muze se zaregistrovat pod novym emailem a prezdivkou a pokracovat v podvodech, jenze jeho pozice bude jeste lepsi - ze zacatku totiz nebude mit zadna negativni hodnoceni... nicmene velmi brzy spustim system, ktery by mel podvodniky alespon trochu omezit a znemoznit jim vyse uvedene. Navic budu jeste viditelneji smerovat kupujici k precteni podminek bazaru. Uz nyni pri reagovani na inzerat vidite nad formularem pro odpoved vetu 'znate rizika bazaru?'
Text příspěvku byl upraven 23.08.16 v 09:28
Dan: To je velice moudré, co jste napsal.
To nás nikoho nenapadlo, co?
Taky se musím přiznat, že nikdy žádná poučení nečtu. Ani tady - na Databázi knih - jsem je ještě nečetla. Dostala jsem od svých rodičů obrovský dar: a to, že mě naučili co se smí a co se nesmí. A také jak se chovat k lidem. A když k tomu přičtu svůj selský rozum, tak s těmito hodnotami celkem dobře proplouvám životem.
Vložit příspěvek