Poznejte knihu podle první věty
Kniha byla poprvé vydána v 50. letech, ale odehrává se ve 20. letech. Spisovatel je hodně známý.
Nálada navozená tím úryvkem mi napovídá, že by to mohl být G. Durrell - např. O mé rodině a jiné zvířeně.
Bohužel ne.
Kniha se odehrává ve fiktivním městě na americkém středozápadě a spisovatel proslul i jako autor sci-fi/hororu.
Je to lehce nezvyklý nápoj, který by hlavní hrdina pít ani neměl, neb je mu pouze dvanáct.
Podle ukázky bych tipnul nějakou povídku od Bradburyho. Ale podle nápověd by to mohlo být Pampeliškové víno
Omlouvám se, jsem teď zaneprázdněná jinými záležitostmi, tak pokud by chtěl někdo zadat, s radostí přenechám
'Když nemohl spát, což se mu poslední dobou už tak často nestávalo, sedl si Jesse Stone do černého džípu Explorer, kterým přijel z Los Angeles, a projížděl se po Paradise, městě ve státě Massachusetts, kde pracoval jako policejní náčelník.'
Myslela jsem, že s tím jménem to bude celkem snadné, ale už nám také začala okurková sezona:-)
Kniha má jediné české vydání a na obálce je zvíře, konkrétně pták.
Nikdy jsem nepochopila, proč dospělí dětem tvrdí, že se vyplácí být hodný a poslušný.
Vložit příspěvek