Culinaria Čína hodnocení
Claudia Piras
Culinaria Čína je další inspirativní a výpravnou publikací z nakladatelství Slovart z edice Kulinárních průvodců. Čína a její kulinářské speciality se staly synonymem pro lehkou, ale rafinovanou kuchyni. Trochu tajemná, plná nezvyklých chutí i vůní, používá tato kuchyně exotické ingredience a koření. Společným jmenovatelem cest po zemi Velkého draka je jídlo. Země, která v minulosti často trpěla hladomorem, dokáže zužitkovat jako potravinu téměř vše a dosáhla mistrovství v přípravě lahodných pokrmů z mála jednoduchých surovin. Tým autorek a fotografů projel celou Čínu od jižních provincií, které daly základ charakteru čínské kuchyně po prosté a chudé severské kraje. Čtenáři poznají vyhlášené lahůdky pekingských paláců i lahůdky z plodů moře.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2011 , Slovart (ČR)Originální název:
Culinaria China, 2009
více info...
5 |
|
4 x |
4 |
|
0 x |
3 |
|
1 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
1 x |
ztráta času |
|
0 x |
Hodnocení knihy Culinaria Čína: 80 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 6
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
Čína místopisy národní jídla čínská kuchyně