Culinaria Čína přehled
Claudia Piras
Culinaria Čína je další inspirativní a výpravnou publikací z nakladatelství Slovart z edice Kulinárních průvodců. Čína a její kulinářské speciality se staly synonymem pro lehkou, ale rafinovanou kuchyni. Trochu tajemná, plná nezvyklých chutí i vůní, používá tato kuchyně exotické ingredience a koření. Společným jmenovatelem cest po zemi Velkého draka je jídlo. Země, která v minulosti často trpěla hladomorem, dokáže zužitkovat jako potravinu téměř vše a dosáhla mistrovství v přípravě lahodných pokrmů z mála jednoduchých surovin. Tým autorek a fotografů projel celou Čínu od jižních provincií, které daly základ charakteru čínské kuchyně po prosté a chudé severské kraje. Čtenáři poznají vyhlášené lahůdky pekingských paláců i lahůdky z plodů moře.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2011 , Slovart (ČR)Originální název:
Culinaria China, 2009
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Culinaria Čína. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Culinaria Čína v seznamech
v Přečtených | 7x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 10x |
v Chystám se číst | 6x |
v Chci si koupit | 2x |