Sladařství hodnocení

nehodnoceno
Sladařství
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235754/bmid_sladarstvi-235754.jpg 0 0 0

Není obor, který by byl bytostněji spjat s českou kulturou a společností než výroba piva. Ač na první pohled by se mohlo zdát, že jde o tradiční řemeslo, které již za léta praxe bylo dovedeno k dokonalosti, opak je pravdou. Jde o dynamicky rozvíjející se obor, který využívá současné vědecké poznatky. Dobré pivo není možné vyrobit bez kvalitních surovin a tou základní pro většinu piv a piva »českého« typu obzvláště je ječmen, přesněji řečeno ječný slad. A právě jeho přípravě se věnuje kniha Sladařství s podtitulem teorie a praxe výroby sladu od autorského kolektivu vedeného prof. Ing. Gabrielou Basařovou, DrSc. Na jednotlivých kapitolách se podíleli další renomovaní odborníci z praxe, výzkumných institucí a vysokých škol. Kniha není zajímavá jen tím, že přináší informace o výrobě sladu, ale jde o komplexní dílo, které se na problematiku sladařství dívá z různých pohledů.... celý text


Zatím zde nejsou žádná hvězdičková hodnocení. Knihu můžete ohodnotit hvězdičkami pod její obálkou.

Štítky knihy

řemesla pivo

Autorovy další knížky

Gabriela Basařová
česká, 1934 - 2019
2010  100%Pivovarství: teorie a praxe výroby piva
2011  60%České pivo
2015  0%Sladařství
2022  100%Pivovarství - teorie a praxe výroby piva