Umění stolovat hodnocení
Andrea Bohmannová
„Rozkoš z dobrého jídla náeží všem věkům, všem stavům, všem zemím a všem dobám, může být průvodkyní ostatních požitků a zůstává naštěstí požitkem i tehdy, když už nás nemůže potěšit nic jiného...” zaznamenal francouzský šlechtic, filosof a hlavně jeden z největších labužníků všech dob, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Určitě s ním budeme souhlasit. Připomeňme si také, že se často říkává, že jíme i očima; nezbytností tedy bude současně pěkný pohled na prostřený stůl. A tom, že pohodu u stolu nevytvářejí jen rozmanité pochoutky, ale především my sami svým přístupem ke stolování a svým chováním u snídaně, oběda či večeře, se již každý přesvědčil mnohokrát. A o tom, jak to všechno nejlépe zvládat, by nás měla naučit tato kniha.... celý text
5 |
|
0 x |
4 |
|
0 x |
3 |
|
2 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
ztráta času |
|
0 x |
Hodnocení knihy Umění stolovat: 60 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 2
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
stolování, servírování, stolničení
Autorovy další knížky
1977 | Starožitný nábytek - opravy a údržba |
1981 | Umění stolovat |
1974 | Dnešní byt a věci kolem nás |
1971 | Dvanáct rozprav kolem stolu |