Umění stolovat podobné
Andrea Bohmannová
„Rozkoš z dobrého jídla náeží všem věkům, všem stavům, všem zemím a všem dobám, může být průvodkyní ostatních požitků a zůstává naštěstí požitkem i tehdy, když už nás nemůže potěšit nic jiného... zaznamenal francouzský šlechtic, filosof a hlavně jeden z největších labužníků všech dob, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Určitě s ním budeme souhlasit. Připomeňme si také, že se často říkává, že jíme i očima; nezbytností tedy bude současně pěkný pohled na prostřený stůl. A tom, že pohodu u stolu nevytvářejí jen rozmanité pochoutky, ale především my sami svým přístupem ke stolování a svým chováním u snídaně, oběda či večeře, se již každý přesvědčil mnohokrát. A o tom, jak to všechno nejlépe zvládat, by nás měla naučit tato kniha.... celý text
Podobné knihy (4)

Popis knihy není zatím k dispozici. více

Pre odborné učilištia a učňovské školy učebný odbor čašník, servírka. více

Kromě základů společenského styku obsahuje příručka souhrn rad a pokynů k správnému stolování, úpravě stolu při různých příležitostech i chování při jídle u rodinného stolu a v podnicích společného stravování. Pozornost ... více

Obsahuje malý lexikon společenského chování, etiketu stolování, přípravu rodinných slavností, přípravu dárků atd. 5. vydání více
Autorovy další knížky
1985 | ![]() |
1981 | ![]() |
1974 | ![]() |
1971 | ![]() |